Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Omistajakin vaihtuu, mutta Cam Ward pysyy Hurricanesin parhaana maalivahtina

Carolina Hurricanes uudisti kokoonpanoaan reilusti, ja odotukset pudotuspelipaikan suhteen nousivat tappiin. Joukkue on kuitenkin kipuillut sekä maalinteon että maalivahtipelin kanssa, mistä konkreettinen osoitus on se, että kakkosmaalivahdiksi kaavailtu Cam Ward onkin voittavampi torjuja.

Sanonnan mukaan "mikään ei muutu, jos mikään ei muutu". Carolina Hurricanesissa mikään ei muutu, vaikka yksittäisiä muutoksia tapahtuukin.

Hurricanes teki tälle kaudella tärkeitä vahvistuksia, ja nuoren miehistön odotettiin jatkavan kehittymistään. Pudotuspelipaikka kahdeksan vuoden tauon jälkeen oli minimitavoite, ja erityisesti Chicago Blackhawksista hankitulta maalivahdilta Scott Darlingilta odotettiin paljon.

31 kierroksen jälkeen Hurricanes on kuitenkin pudotuspeliviivan alapuolella ja on sekä tehdyissä että päästetyissä maaleissa NHL:n heikoimpia.

Ykkösmaalivahdiksi hankittu Darling näyttää ykkösmaalivahdilta vain pelimäärässä. Amerikkalaistorjuja on voittanut pelaamistaan 22 ottelusta vain seitsemän. Silmiinpistävää on myös ollut Darlingin päästämien helppojen maalien määrä. Kiekko on polttanut niin räpylässä kuin lavassa.

Darling näyttää ykkösmaalivahdilta vain peli-määrässä. Silmiin-pistävää on ollut helppojen maalien määrä.

Esimerkiksi joulukuun ajalta Darling on neljässä pelissä onnistunut torjumaan vain yhden pisteen Los Angeles Kingsiä vastaan, ja silloinkin ratkaisumaali syntyi Darlingin haparoinnin seurauksena.

Vastaavasti Cam Ward on pelannut joulukuussa neljä ottelua, joista saldona on kolme voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Koko kauden otannallakin Ward on Darlingia edellä voitto- ja torjuntaprosenteilla mitattuna.

33-vuotias kanadalainen on muutamaa lyhyttä jaksoa lukuun ottamatta ollut Hurricanesin ykkösmaalivahti keväästä 2006 alkaen. Viimeisin voitto oli Hurricanes-legendalle jo uran kolmassadas. Wardin piti tällä kaudella olla kakkosmaalivahti, mutta kokenut torjuja onkin ollut kaksikosta parempi.

Hurricanes-GM Ron Francis on viime vuosina määrätietoisesti pyrkinyt vahvistamaan joukkueen kokoonpanoa − tosin se pesunkestävä ykkössentteri Hurricanesista edelleen puuttuu. Joulukuussa organisaation pitkään jatkuneille myyntihuhuille tuli vahvistus, ja joukkue sai uuden omistajan.

Yksi asia pysyy kuitenkin muuttumattomana.

Oli Hurricanesin kokoonpano, valmennus tai omistuspohja mikä tahansa, on Ward se maalivahti, joka torjuu joukkueelle pisteitä. Kevään 2009 jälkeen pisteitä ei kuitenkaan ole kertynyt riittävästi pudotuspelipaikan saamiseksi.

Siksi Hurricanes-leirissä toivotaan, että jompikumpi maalivahti − ensisijaisesti Darling − saavuttaisi entistä korkeamman suoritustason, niin Raleigh'ssa nähtäisiin pudotuspelejä vielä tällä vuosikymmmenellä.

Lue myös

Hutton, Hudobin ja muut vahvat kakkosvahdit: Tilastoharha vai todellinen uhka ykköstorjujille?

NHL | 12.1.2018 16:00
Scott Darling on Cam Wardia edellä vain pelatuissa otteluissa. Carter Hutton haastaa tosissaan Jake Allenin, ja Anton Hudobin oli alkukaudella Tuukka Raskia etevämpi Bruins-maalilla. Kakkosmaalivahdit ovat nousemassa esiin nimekkäämpien ja kovapalkkaisempien torjujien varjosta. lue lisää

Sopimus tuli: Darling sai Hurricanesilta ykkösmaalivahdin palkan

NHL | 8.5.2017 11:00
Sopimus tuli -juttusarjassa on analysoitavana Scott Darlingin tekemä nelivuotinen sopimus Carolina Hurricanesin kanssa. lue lisää

Rakkautta Carolinassa - Darling sopimukseen

NHL | 6.5.2017 8:23
Carolina Hurricanes ja maalivahti Scott Darling ovat päässeet yhteisymmärrykseen neljän vuoden sopimuksesta. lue lisää

Hurricanes hankki Darlingin Blackhawksista

NHL | 29.4.2017 3:35
Maalivahti Scott Darling siirtyy Chicago Blackhawksista Carolina Hurricanesiin vaihdossa tulevan kesän kolmannen kierroksen varausoikeuteen. lue lisää

Hurricanes kutsui AHL-maalitykin NHL-kokoonpanoon

NHL | 12.3.2018 6:00
AHL:n maalipörssiä johtava Valentin Zykov on nostettu Carolina Hurricanesin NHL-miehistöön. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Cam Ward

Carolina #30 L mv
s. 1984 Sherwod Park, AB, CAN
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2002 Carolina Hurricanes 1. kierros #25