Mielipide

Olli Palola on matkalla NHL-pelaajaksi

LIIGA, NHL, KHL / Kolumni

Ville Niemisen mukaan Tapparan hyökkääjä Olli Palola nukkuu NHL-lakanoissa. Palolan nykytasolla NHL:n on siinnettävä muuallakin kuin lakanoissa.

"Keuruun Kovy" ei yksinkertaisesti saa pelata enää ensi kaudella Liigassa.

NHL-siirto ei välttämättä tapahdu vielä tämän kauden jälkeen, mutta siirto on vain ajan ja paikan kysymys.

Palola varmistaa torstaina Liigan päätöskierroksella sarjan maalikuninkuuden. Kukaan ei ole ennen Palolaa vienyt palkintoa kahdesti peräkkäin.

"Keuruun Kovy" ei yksinkertaisesti saa pelata enää ensi kaudella Liigassa. Jos Suomessakaan korkeintaan Jokereiden paidassa.

Palola voi vallata seuraavaksi KHL-areenat, mutta tarkasti laukovan laiturin NHL-unelmat toteutuvat kyllä. Sen takaavat Palolan maanisuus harjoitteluun ja kyvykkyys fyysisessä pelissä.

Palola kertoi Jatkoajalle taannoin, että on virittänyt itsensä huippuiskuun täksi kevääksi kesken kauden tehdyllä voimaharjoittelulla. Myös joukkueen päävalmentaja Jussi Tapola on kertonut erinomaisen harjoittelumoraalin olevan syy Palolan tehojen takana.

Tämä on elinehto pienikokoiselle maalitykille NHL:ään selviytymiseksi. Palola on hionut laukauksensa Liigan pelottavimmaksi aseeksi tuhansilla toistoilla. Kansainvälinen huippu on seuraava otettava askel.

Palola on pelaajana pienikokoinen, mutta muuten sopiva NHL:n pelityyliin. Palolalla on luonnostaan vahva kroppa, joka kestää iskuja ja auttaa laituria pärjäämään fyysisessä pelissä.

Juuri tästäkin syystä Palolan on jätettävä turhat kaatuilut pois kentällä. Jäähyjen kalastelua ei katsota hyvällä Pohjois-Amerikassa.

Palola on Tapparan parhaita kahden suunnan hyökkääjiä. Jo mainittu kova fysiikka mahdollistaa verikoiramaisen karvaamisen ja taklauksien jakamisen. Yksipuoleinen maalintekijätyyppi tuskin edes kiinnittäisi NHL-seurojen kiinnostusta.

Mikäli jokin NHL-seura antaisi Palolalle tänä kesänä mahdollisuuden, nyökkäisin hyväksyvästi. Hyvä, riskitön valinta.

On varmaa, että Palolan lakanoiden NHL-kuvio siirtyy vielä jonain päivänä miehen CV:n Pelaajaura-osioon. Liigan kovimman maalipyssyn todelliset mahtiteot ovat vasta tulossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös