x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Nyt on naurut naurettu − Maple Leafs on tullut takaisin

Kyntämisen ja epätoivon aikakausi alkaa olla Torontossa takana. Nyt joukkue lähtee kauteen silmissään Stanley Cup. Ja mikä hauskinta, se on realistisempaa kuin moneen vuoteen.

Uskokaa tai älkää, mutta Torontossa lähdetään ihan tosissaan taistelemaan menestyksestä. 

Toronto Maple Leafsin jälleenrakentaminen sujui paljon nopeammin kuin oikeastaan kukaan uskoi. Isoin syy tähän on ollut nuorten lupausten, Auston Matthewsin, Mitch Marnerin ja William Nylanderin nopea nousu NHL-tasolle.

Nyt kun kaikki kolme pelaavat "polkuhinnalla" tulokassopimuksestaan johtuen, Maple Leafsissa on aika hypätä jälleenrakennussuunnitelman kakkosvaiheen yli suoraan kolmanteen, joka on Stanley Cupin tavoittelu.

Hyökkäyksessä on syvyyttä ja riittävä määrä kärkiosaamista. Nyt joukkue on myös yhden pudotuspelikevään kokeneempi.

Tulokassopimusten ansiosta Brendan Shanahanilla ja kumppaneilla on nyt varaa rakentaa halpojen nuorukaisten ympärille laadukas joukkue, jolla voidaan tosissaan lähteä taistelemaan pitkälle kevääseen.

Tästä isoimpana signaalina Patrick Marleaun kiinnitys isolla rahalla kesän vapailta markkinoilta. Marleau on juuri sitä, mitä nuori Maple Leafs -lauma kaipaa eli kokemusta.

Vaikean kauden jälkeen siirtyminen Maple Leafsin nuoren joukkueen isähahmoksi ei ole helppo paikka, mutta Marleaun hyökkäyspään taidot kuitenkin tiedetään. En pitäisi yllätyksenä, vaikka Marleau lähestyisi 30 maalia, jos konkari nyt istutetaan Matthewsin laidalle.

Kokemusta tuli sisään myös Pittsburgh Penguinsin kevään Stanley Cup -mestarin Ron Hainseyn muodossa. Hainsey on myös mittaamattoman arvokas palanen nuoreen ja ohueen puolustukseen.

En silti ihmettelisi, jos Maple Leafs koittaisi hakea lisää laatua puolustukseensa kauden aikana vaihtokaupoilla. Hyökkäyspäässä olisi irroitettavia palasia ja niille paikkaajia omasta takaa. Puolustus on kuitenkin joukkueen suurin murheenkryyni.

Morgan Rielly nousee uudelle tasolle, ja vaikka Jake Gardinerin, Nikita Zaitsevin ja Hainseyn muodostama kärkinelikko on laadultaan hyvää tasoa, se ei kuitenkaan ole mikään Stanley Cupista taisteleva sellainen. 

Hyökkäyksessä on syvyyttä ja riittävä määrä kärkiosaamista. Nyt joukkue on myös yhden pudotuspelikevään kokeneempi.

Vaikka Toronto lähtikin laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella, ottelusarja Washington Capitalsia vastaan kasvatti Matthewsia ja kumppaneita varmasti henkisellä puolella valmiimmiksi.

Kovia pelejä oppii vain pelaamalla kovia pelejä.

Lue myös

Kotikaukalo ja jämäkät johtajat nostivat altavastaajat takaisin Stanley Cup -taisteluihin

NHL | 17.4.2018 17:00
NHL:n pudotuspeleihin siirryttyä kolmansiin peleihin ja altavastaajan kotiotteluihin nähtiin monessa ottelussa selvä käännös asetelmissa. Matka seuraavalle kierrokselle on vielä pitkä sekä sarjajohtajalle että altavastaajalle, mutta monet joukkueet ovat jo todistaneet, että taistelutahtoa riittää loppuun asti. lue lisää

Pikavoitto vai tyhjä arpa? Maple Leafs otti ison riskin hankkiessaan Marleaun

NHL | 4.7.2017 15:00
Maltillinen jälleenrakennus unohtui, kun Maple Leafs lankesi Patrick Marleaun pauloihin. lue lisää

Marleau muuttaa Kaliforniasta Torontoon

NHL | 3.7.2017 1:01
19 kautta San Jose Sharksia edustanut Patrick Marleau siirtyy Toronto Maple Leafsiin. Kolmivuotisen sopimuksen vuosipalkka on 6,25 miljoona dollaria. lue lisää

Lamoriello väistyy Maple Leafsin GM:än paikalta − tilalle 31-vuotias Kyle Dubas

NHL | 11.5.2018 17:54
Toronto Maple Leafs on nimittänyt uudeksi GM:äkseen 31-vuotiaan Kyle Dubasin. lue lisää

Kapanen uskoo ensi NHL-kauden tuovan läpimurron − kantaa sukunimeä ylpeänä MM-jäillä, omaa uraa luoden

MAAJOUKKUE | 8.5.2018 7:00
Kasperi Kapanen virittelee todellista läpimurtoa Toronto Maple Leafsin organisaatiossa, ja haluaa olla ratkaisupelaaja myös maajoukkueessa. Kolmannen polven kiekko-Kapanen kantaa sukunsa nimeä ylpeänä, mutta haluaa itse luoda maineensa pelaajana. MM-jäille tulo ei ollut vaikea päätös, vaikka Toronto Marlies porskuttaa AHL:n pudotuspeleissä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Patrick Marleau

Toronto #12 L kh
s. 1979 Aneroid, SK, CAN
188CM / 95KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 1997, San Jose Sharks 1. kierros #2