Nyt on naurut naurettu − Maple Leafs on tullut takaisin

Kyntämisen ja epätoivon aikakausi alkaa olla Torontossa takana. Nyt joukkue lähtee kauteen silmissään Stanley Cup. Ja mikä hauskinta, se on realistisempaa kuin moneen vuoteen.

Uskokaa tai älkää, mutta Torontossa lähdetään ihan tosissaan taistelemaan menestyksestä. 

Toronto Maple Leafsin jälleenrakentaminen sujui paljon nopeammin kuin oikeastaan kukaan uskoi. Isoin syy tähän on ollut nuorten lupausten, Auston Matthewsin, Mitch Marnerin ja William Nylanderin nopea nousu NHL-tasolle.

Nyt kun kaikki kolme pelaavat "polkuhinnalla" tulokassopimuksestaan johtuen, Maple Leafsissa on aika hypätä jälleenrakennussuunnitelman kakkosvaiheen yli suoraan kolmanteen, joka on Stanley Cupin tavoittelu.

Hyökkäyksessä on syvyyttä ja riittävä määrä kärkiosaamista. Nyt joukkue on myös yhden pudotuspelikevään kokeneempi.

Tulokassopimusten ansiosta Brendan Shanahanilla ja kumppaneilla on nyt varaa rakentaa halpojen nuorukaisten ympärille laadukas joukkue, jolla voidaan tosissaan lähteä taistelemaan pitkälle kevääseen.

Tästä isoimpana signaalina Patrick Marleaun kiinnitys isolla rahalla kesän vapailta markkinoilta. Marleau on juuri sitä, mitä nuori Maple Leafs -lauma kaipaa eli kokemusta.

Vaikean kauden jälkeen siirtyminen Maple Leafsin nuoren joukkueen isähahmoksi ei ole helppo paikka, mutta Marleaun hyökkäyspään taidot kuitenkin tiedetään. En pitäisi yllätyksenä, vaikka Marleau lähestyisi 30 maalia, jos konkari nyt istutetaan Matthewsin laidalle.

Kokemusta tuli sisään myös Pittsburgh Penguinsin kevään Stanley Cup -mestarin Ron Hainseyn muodossa. Hainsey on myös mittaamattoman arvokas palanen nuoreen ja ohueen puolustukseen.

En silti ihmettelisi, jos Maple Leafs koittaisi hakea lisää laatua puolustukseensa kauden aikana vaihtokaupoilla. Hyökkäyspäässä olisi irroitettavia palasia ja niille paikkaajia omasta takaa. Puolustus on kuitenkin joukkueen suurin murheenkryyni.

Morgan Rielly nousee uudelle tasolle, ja vaikka Jake Gardinerin, Nikita Zaitsevin ja Hainseyn muodostama kärkinelikko on laadultaan hyvää tasoa, se ei kuitenkaan ole mikään Stanley Cupista taisteleva sellainen. 

Hyökkäyksessä on syvyyttä ja riittävä määrä kärkiosaamista. Nyt joukkue on myös yhden pudotuspelikevään kokeneempi.

Vaikka Toronto lähtikin laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella, ottelusarja Washington Capitalsia vastaan kasvatti Matthewsia ja kumppaneita varmasti henkisellä puolella valmiimmiksi.

Kovia pelejä oppii vain pelaamalla kovia pelejä.

Lue myös

Pikavoitto vai tyhjä arpa? Maple Leafs otti ison riskin hankkiessaan Marleaun

NHL | 4.7.2017 15:00
Maltillinen jälleenrakennus unohtui, kun Maple Leafs lankesi Patrick Marleaun pauloihin. lue lisää

Marleau muuttaa Kaliforniasta Torontoon

NHL | 3.7.2017 1:01
19 kautta San Jose Sharksia edustanut Patrick Marleau siirtyy Toronto Maple Leafsiin. Kolmivuotisen sopimuksen vuosipalkka on 6,25 miljoona dollaria. lue lisää

Kanadalaisseurat vaihtokaupoilla − Tomas Plekanec Maple Leafsin leipiin

NHL | 25.2.2018 19:45
Pudotuspeleihin valmistautuva Toronto Maple Leafs vahvistaa rivejään Montreal Canadiensin Tomas Plekanecilla. lue lisää

Maple Leafs -tähti Matthews sivussa olkapäävamman vuoksi

NHL | 25.2.2018 18:27
Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Auston Matthews loukkasi olkapäänsä ottelussa New York Islandersia vastaan. Hänen vointiaan tarkkaillaan päivittäin. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Harri Säteri nousi kuin nousikin NHL-maalivahdiksi

NHL | 8.2.2018 6:30
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi NHL:n kurinpidon linjoja ja kahden menestyksekkään NHL-pelaajan uran loppumisia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Patrick Marleau

Toronto #12 L kh
s. 1979 Aneroid, SK, CAN
188CM / 95KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 1997, San Jose Sharks 1. kierros #2