Mielipide

Neljä kysymysmerkkiä ja Kanki

LIIGA / Kolumni

Maalivahtiosasto on kunnossa, puolustuksessa on leveyttä ja laituriosastokin on paremmalla tolalla kuin aikoihin. Keskushyökkääjät ovatkin sitten oma tarinansa.

Kanadalainen taiteilijasielu

Ilveksen ykkösketjua johtaa Daniel Corso. Kun sattuu pelaamaan. Kahdeksasta ensimmäisestä harjoitusottelusta kanadalainen pelasi kahdessa, kuulemma lihakset olivat jumissa. Tarinoita Corson kummallisista loukkaantumisista ja poissaoloista on kuultu niin Oulusta kuin lahden toiselta puolelta Ruotsistakin.

Fakta on kuitenkin se, että Corso on liigatasolle erittäin pätevä ykkössentteri. Jos mies pelaa, niin hänen ympärilleen rakennettu ketju on aina vaarallinen koostumus. Kysymysmerkki leijuu kuitenkin sen yllä, montako ottelua Corso lopulta pelaa.

Jukurikortti Mikkelistä

Tuomas Tuokkola rakentaa Ilveksen kakkosketjun todennäköisesti Turo Asplundin ympärille. Tässä on toinen iso kysymysmerkki. Asplund pelasi viime kaudella Jukureissa Mestis-tasolle huikean kauden, 38 pistettä 45 ottelussa ja pudotuspeleissä 17 pistettä vain 10 ottelussa. Mestiksen ja liigan ero ei vain ole ihan pieni.

Ei Asplund huono pelaaja ole, ei missään tapauksessa. Hänen taitojensa riittäminen liigaseuran kakkosketjuun vain on suuri arvoitus. Toistaiseksi Asplund on tehnyt liigaurallaan 12 tehopistettä 76 ottelussa, ei kuulosta kakkosketjulta.

Kolmosketjuun vaihtoehtoja

Kolmanteen vitjaan Tuokkolalle on tarjolla kaksikin vaihtoehtoa. Ilveksen oma kasvatti Juuso Rajala iski viime kaudella Mestiksen runkosarjassa tehopisteitä vielä Asplundiakin kovemmalla tahdilla, yli pisteen per ottelu. Rajalan kiekolliset taidot ovat kiistattomat, mutta liikkeen riittävyys liigatasolle on vielä arvoitus. Kysymysmerkki.

Toinen vaihtoehto on niin ikään Ilves-kasvatti, Ruotsista takaisin Ilvekseen siirtynyt Sami Sandell. Sandell iski pari vuotta takaperin Allsvenskanissa kovat tehot, mutta kaksi viimeistä kautta Elitserienissä eivät olleet menestys. Sandellin pistekeskiarvo pääsarjatasolta on vain 0,25 per ottelu. Jälleen kysymysmerkki.

Yksi varma suorittaja

Neljän kysymysmerkin takaa tupsukorvista löytyy yksi varma suorittaja. 28-vuotias Antti Kangasniemi palasi kaksi vuotta sitten pukukoppikäytävän toisesta päästä takaisin kasvattiseuraansa ja on vakiinnuttanut tasonsa hyvänä puolustavana keskushyökkääjänä.

"Kankena" joukkueen sisällä tunnetun Kangasniemen ympärille Tuokkola saa rakennettua nelosketjun, joka kestää vertailun mihin tahansa muuhun liigajoukkueeseen. Ei kysymysmerkkejä, vaan piste.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös