Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Naurakaa pois, Antti Niemi on edelleen NHL-tason maalivahti

Antti Niemi on saanut rapaa niskaansa joka puolelta. Vantaalainen ei missään nimessä ole huono maalivahti, vaikka miehestä siihen sävyyn puhutaankin.

Suomi on identiteetiltään kovasti taipuvainen negatiivisuuteen. Kun on paikka kehua, loppupeleissä valitetaan siitä, että me kehumme liikaa. Esimerkkinä toimii vaikka Patrik Laine.

Kun on paikka antaa lokaa, sitä kyllä annetaan surutta. Ja sitä ei voi antaa liikaa.

Kun olen seurannut Antti Niemen ympärillä pyörinyttä keskustelua, en ole ollut yllättynyt sen sävystä.

Niemi on edelleen NHL-tason maalivahti. Viime kausi Dallas Starsissa oli heikko, mutta ei sen puolustuksen takana ihmeitä olisi tehnyt kukaan muukaan. Mutta se oli viime kausi se.

Maalivahtipelaaminen on kaikista eniten henkimaailman juttuja - etenkin kansainvälisellä huipulla. Siellä kaikki maalivahdit ovat teknisesti niin taitavia, että ero huippumaalivahdin ja hyvän maalivahdin välillä muodostuu juuri pään sisällä.

Niemi on osoittanut olevansa laadukas NHL-tason maalivahti juuri pääkoppansa ansiosta.

Tästä ehkä parhaimpana osoituksena on Tikkurilan Jää-Veikkojen kasvatin ensimmäinen kokonaan vietetty kausi NHL:ssä. Runkosarjan mies veti puoliksi Cristobal Huet'n kanssa, mutta pudotuspeleissä hän nappasi ykkösmaalivahdin viitan ja johdatti Chicago Blackhawksin Stanley Cupiin asti.

Ei tietenkään ole ideaalitilanne, että Niemellä on ollut tällä kaudella jo kolme seuraa, mutta se myös kertoo siitä, että myös NHL-kaukaloissa nähdään herran tuovan edelleen lisäarvoa joukkueelleen. Ottajia on edelleen.

Eikä Niemi tällä kaudella mikään superfiasko ole ollut.

Esimerkiksi Pittsburgh Penguinsissa kauden kolme peliä tulivat aina peräkkäisten päivien jälkimmäisinä peleinä, kerran Blackhawksia ja kahdesti Tampa Bay Lightningia vastaan.

Toki joukossa oli sellaisia maaleja, jotka Niemi haluaisi varmasti takaisin, mutta ei murskatappioista voi vantaalaista yksin syyttää.

Vai mitä, Sidney Crosby? (-5) Jos joukkueen ykköspelaaja ottaa tililleen tuollaiset miinuslukemat, ei se ole muultakaan joukkueelta mennyt aivan putkeen.

Florida Panthersiin hänet hankittiin paikkaamaan loukkaantunutta Roberto Luongoa, mutta matka jatkui nopeasti sieltä Montreal Canadiensiin. Siellä Carey Price on ollut pitkään toipilaana.

Suuri kysymys toki kuuluu, mitä tapahtuu Niemelle, kun Price tulee takaisin. Voi olla, että siirtolista kutsuu taas.

Konkarin etuna on todella edullinen sopimus. Jos mies ehtii osoittamaan Montrealissa, että hän pystyy olemaan NHL:ssä edelleen laadukas toinen maalivahti, näytönpaikka voi aueta vielä. Nyt se on vain herrasta itsestään kiinni.

Niemen henkinen kestävyys on kyllä todistettu jo aiemmin.

Tampa Bay Lightning korjattu oikeaan muotoon kello 16.01.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Antti Niemi pysäytti Anaheim Ducksin, Senatorsille pisteet Philadelphiasta

NHL | 3.2.2018 23:31
NHL:n lauantai-illan kahdessa ottelussa Antti Niemi pelasi kauden parhaan pelinsä torjuen Montreal Canadiensin voittoon Anaheim Ducksista. Ottawa Senators oli puolestaan lähellä voittoa Philadelphia Flyersista jo varsinaisella peliajalla. lue lisää

Antti Niemi suhtautuu positiivisella mielellä siirtohulinaan − “Asiat voisivat olla paljon huonomminkin”

NHL | 30.11.2017 6:00
Antti Niemen kuluva kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Kesällä Starsista Penguinsiin siirtynyt Niemi on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua kolmessa eri NHL-joukkueessa. Pittsburgh Penguins, Florida Panthers ja nyt Montreal Canadiens. Millä tavalla 430 NHL-ottelun veteraani suhtautuu kuluvan kauden siirtohulinaan? Jatkoaika tapasi Niemen Montrealissa. lue lisää

Kanadalaisseurat vaihtokaupoilla − Tomas Plekanec Maple Leafsin leipiin

NHL | 25.2.2018 19:45
Pudotuspeleihin valmistautuva Toronto Maple Leafs vahvistaa rivejään Montreal Canadiensin Tomas Plekanecilla. lue lisää

Yli kaksi kuukautta sivussa olleen Shea Weberin kausi päättyy leikkauspöydälle

NHL | 22.2.2018 20:51
Montreal Canadiens -puolustaja Shea Weber ei palaa enää tällä kaudella joukkueen kokoonpanoon leikkausoperaation ja sitä seuraavan kuntoutusjakson vuoksi. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Harri Säteri nousi kuin nousikin NHL-maalivahdiksi

NHL | 8.2.2018 6:30
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi NHL:n kurinpidon linjoja ja kahden menestyksekkään NHL-pelaajan uran loppumisia. lue lisää

Kommentit

Antti Niemi

Montreal #31 L mv
s. 1983 Vantaa, FIN
188CM / 90KG
SOPIMUS: 2018