Mielipide

Miten olisi Jukurit, RD?

MESTIS / Kolumni
Mikkelin Jukurit tiedotti torstaiaamuna hieman yllättävänkin uutisen. Mikkeliläisjoukkueen mestaruuteen luotsannut kaksikko Antti Pennanen-Timo Turunen ei valmenna joukkuetta enää tämän kauden jälkeen.

Vallitseva tilanne asettaa runsaasti kysymyksiä mikkeliläisten keskuudessa. Nouseeko Jukurit Liigaan, ja jos nousee, niin kuka joukkuetta valmentaa?

Mielenkiintoisin ja ehkä jopa kaikista realistisin vaihtoehto Jukureiden päävalmentajaksi olisi mikkeliläisille jo ennestään tuttu Risto Dufva.

Ei ole syitä, miksi Dufvan siirtymistä Jukureihin voitaisiin pitää varmana, mutten myöskään näe, että valmentaminen Jukureissa olisi mahdottomuus.

Usein olen kuullut puhuttavan siitä, että Dufva oli henkilö, joka loi Mikkeliin voittamisen kulttuurin. Aina voi jossitella asioilla, mutta mitä olisi Jukurit tällä hetkellä ilman Dufvan panosta mikkeliläiskiekolle?

Tuskin ainakaan nykyisen kaltainen organisaatio, jolla on mahdollisuus nousta Suomen korkeimmalle sarjatasolle.

Aikoinaan Dufva valmensi Jukureita kahdeksan kautta. Niiden aikana tilille kertyi nousu Suomi-Sarjasta Mestikseen, hopea- ja pronssimitali sekä neljä Mestiksen mestaruutta.

Yksi seikka, joka puoltaa Dufvan paluuta on perhe. Vaikka vuosi sitten menestyksekäs valmentaja muuttikin perheineen Raumalle, ei asuntoa Mikkelissä myyty. Dufvan perhe viettääkin lomiaan Mikkelissä. Siteet päämajakaupunkiin ovat täten edelleen vahvat.

Olosuhteet Mikkelissä olisivat varmasti Dufvalle haastavat. Sarjan alhaisin pelaajabudjetti ei ehkä miestä houkuttele, toisaalta se voisi tarjota uudenlaisen haasteen Dufvan valmentajauralle Liigassa.

Aika näyttää, mitä tuleman pitää, mutta se on varmaa, että Mikkelissä tullaan kokemaan paljon seuraavan vuoden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös