Mielipide

Mitä tekee Lauri Marjamäki?

LIIGA / Kolumni
Jokainen peli on oma tarinansa. Jokainen finaalisarja on oma tarinansa. Yhtymäkohtia viime kevään finaaleihin on kuitenkin nähtävissä. Miten Kärppien päävalmentaja reagoi vallitsevaan tilanteeseen?

Kovakuntoinen, sitkeä ja loppuun asti taisteleva Tappara kuritti viime keväänäkin finaalivastustajaansa Tampereen Hakametsän iltahetkissä. Kuten maanantaisen Kärpät-finaalin jälkeen, silloinkin tunteet leimahtivat pukukoppikäytävällä.

Kohteeksi joutui muun muassa viaton roska-astia.

Tällä kerralla maali ajassa 59.59 vaihtui jatkoajalla videolta tarkistettuun epäselvään tilanteeseen. Epäselvää ei ollut niinkään kiekon käyminen maalissa, vaan sitä edeltävät tapahtumat.

Kärpät tasoitti pelin kolmannen erän viimeisen minuutin aikana, mutta jatkoerässä tamperelaisjoukkue juotti oululaisvieraille katkeraa kalkkia. Tai tervaa.

Ässät vielä lyhyen ajan hallitsevaksi mestariksi valmentanut Karri Kivi kertoi kirjassaan, että viime sekunnin maali vaati vielä käsittelyn heti, kun bussi oli saapunut päätepysäkilleen Porissa.

Kivi kysyi yhdeltä avainpelaajaltaan, muistaako tämä vastaavan tilanteen kevään 2006 Tappara-sarjasta.

Ottelusarjat eivät ole kopioitavissa, mutta yhteistyötäkin tehneiden Kiven ja Lauri Marjamäen tilanteissa on kuitenkin sekä yhtäläisyyksiä että eroja.

Molemmat saivat märän rätin vasten kasvojaan aika inhottavalla tavalla. Häirittiinkö Jussi Rynnästä ratkaisumaalissa vai ei, on tässä pohdinnassa sivuseikka. Joka tapauksessa kolhu on kova, kun euforisesta tasoituksesta putoaa tuskan syvyyksiin melko nopeasti.

Tappara nimittäin vei lyhyttä jatkoerää oikeastaan mielin määrin. Rynnäs ja Ivan Huml ottivat ennen ratkaisumaalia muutamia hienoja torjuntoja, molemmat.

Kun Kiven Ässät sai karmaisevan iskun, seuraavan päivän peli Porissa päättyi Tapparan neljän maalin tappioon. Viime keväänä vasta ratkaiseva Porin-peli oli tasainen kamppailu.

Keksiikö kärppävalmentaja keinot, joilla hän pääsisi pelin taktiikassa vähintäänkin Tapparan Jukka Rautakorven rinnalle? Oululaisten kannalta toki tärkeää olisi päästä myös ohitse.

Kärpät ei onnistunut pitämään kotietuaan. Se voi olla mestaruushaaveille kohtalokasta. Tällä hetkellä pelin ytimessä on kuitenkin se, miten kärppäjoukkue käsittelee pettymyksensä.

Tappara on myös ainoa vastustaja, jonka kanssa Kärpät ei pysty hallitsemaan kenttätapahtumia. Ainoa, jonka kanssa oululaisjoukkue joutuu selviytymistaisteluun paineen alla.

Marjamäen onneksi hänen joukkueessaan on kokemusta enemmän kuin osalla Liiga-seuroista yhteensä.

Valmentajana nuori Marjamäki punnitaan nyt toden teolla. Vastassa on finaaleissa usein pettynyt Rautakorpi, prosessin etenemistä jo vuosi sitten hehkutellut Ville Nieminen ja monta muuta.

Aikaa Tapparan pelin murtamiseen on alle kaksi vuorokautta. Työ on jo aloitettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös