Missä on kunnioitus, Mikkelin Jukurit?

Mestiksen finaaleissa pelataan tällä hetkellä silmiä hiveleviä vääntöjä, mutta seuraorganisaatioista toinen ei ole joukkueiden pelisuoritusten tasolla.

Mikkelin Jukurien ottelutapahtuma osoittaa, ettei sinikeltainen seura ole valmis Liiga-aurinkoon. Organisaatiolta puuttuu kunnioitus muita kohtaan, jota ilman tulisi isompien poikien leikeissä nenille.

Jukuritiskijukan tehtävä Mestiksen kolmannessa finaalissa oli vastustajalle kuittailu tunnelman nostattamisen tai omien sytyttämisen sijaan.

Vastustajia lähetettiin jäähylle Dingon Apinatarhaan-biisin tahtiin ja Kirsi Salon "Heikoin lenkki"-tenttauksella. Iät ja ajat kuultu Pikkukakkosen tunnusmusiikki vielä menettelee, mutta...

Tämän voi vielä hyväksyä, mutta entäs muut musiikkivalinnat ja kunnioitus maksavaa yleisöä kohtaan?

Tiskijukan työ organisaatiossa on yksi niistä, joka näkyy, tai tässä tapauksessa kuuluu, maksavalle yleisölle kaikista parhaiten. Jos "DJ" ei kunnioita maksavaa yleisöä, vaan pääasiallisena tehtävänä on vastustajan joukkueelle sekä kannattajille kuittailu, niin se leimaa koko muunkin organisaation.

Kouvolalaisia kannattajia oli esimerkiksi eilisessä Mikkelissä pelatussa kamppailussa paikalla satoja, joten he toivat aikamoisen summan rahaa organisaation kassaan. Ja mitä he saavat vastineeksi? Organisaation kuittailun. Jukurien toimistolla kannattaisi miettiä asiaa myös tältä kannalta.

Tilanne olisi eri, jos vallitseva hallimeininki iskisi paikalliseen yleisöön, mutta niin ei voi sanoa olevan: runkosarjan voitosta huolimatta Jukurien katsojakeskiarvo oli perussarjassa alle 1500 katsojaa. Se ei ole tietysti ainoa syy, mutta ei sitäkään voi olla väheksymättä.

Vertaus HIFK:hon olisi jo liian raju, mutta voisiko joku kuvitella edes Hämeenlinnassa tai Lappeenrannassa DJ:n soittavan ottelutapahtumissa hedelmäpelimusiikkeja, Antero Mertarannan MM2011-selostuksista miksattuja pätkiä tai muita TV-remixejä?

Ja voittopelin jälkeen ämyreistä raikaa Jore Marjarannan legendaarinen "Haaveet kaatuu"-biisi. Miksi? Onko vastustajan häviäminen todella oman joukkueen voittamista tärkeämpää?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukureille runsaasti kokemusta takalinjoille - Hannu Pikkarainen siirtyy Mikkeliin

LIIGA | 29.6.2017 12:09
Mikkelin Jukurit on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen urallaan yli 350 Liiga-ottelua pelanneen puolustaja Hannu Pikkaraisen kanssa. lue lisää

Jukurit teki voittoa ensimmäisellä liigakaudellaan

LIIGA | 19.6.2017 21:48
Ensimmäisen liigakautensa kaudella 2016-17 pelannut Mikkelin Jukurit teki taloudellista tulosta. lue lisää

Jukureiden osakeanti päättyi − seuralle yksi uusi pääomistaja

LIIGA | 24.5.2017 16:08
Mikkelin Jukurien osakeanti on päättynyt tavoitteeseensa 800 000 euroon keskiviikkona. Alunperin osakeannin oli määrä jatkua aina kesäkuun loppuun asti. lue lisää

Juhana Aho palaa nälkäisenä tuttuun joukkueeseen - "Kaikkeni teen ja uskon sen johtavan hyviin asioihin"

LIIGA | 28.4.2017 9:00
Mikkelin Jukurit sai tulevaksi kaudeksi riveihinsä entuudestaan tutun vahdin, kun Juhana Aho teki paluun mikkeliläisryhmään vuoden sopimuksella. Kahdella edelliskaudella Mestis-mestaruutta juhlinut torjuja saapuu Mikkeliin innolla uuden haasteen pariin. lue lisää

Jukureille lisäys maalivahtiosastolle - Juhana Aho palaa Mikkeliin

LIIGA | 27.4.2017 18:31
SaPKossa toisen Mestis-mestaruutensa voittanut Juhana Aho palaa Jukurien maalille. lue lisää

Kommentit

Zach Budish

Jukurit #18 R olh
s. 1991 Edina, MN, USA
191CM / 100KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2009 Nashville Predators 2. kierros #41