Mielipide

Minä, me, Jukurit!

MESTIS / Kolumni
Ahneella on paskainen loppu. Tai no, näin on asian laita ainakin kahdeksankymppisen mummoni mukaan. Totuus tulee tunnetusti lapsien ja vanhuksien suusta, joten tämä sanonta lienee paikallaan myös Sportin ja Jukureiden väliseen pudotuspelisarjaan.

Niinhän siinä kävi, että ensi kaudella liigan nouseva Vaasan Sport lähti laulukuoroon jo puolivälierissä. Vastassa ollut Mikkelin Jukurit nousi haudan partaalta voittoon, eikä näyttänyt perääntymisen merkkejä kolmessa viimeisimmässä kohtaamisessa.

Vaasalaiset ovat varmasti tällä hetkellä iloisia, ettei Liiga päättänyt ottaa kaikkien sekoilujensa jälkeen uutta seuraa urheilullisin perustein. Joukkueen voi aina valita saunaillassa, ettei tarvitse jännittää pitkälle kevääseen asti ja niin edespäin.

Se tosiasia on tunnustettava, että tämä päivä, lauantai 22. maaliskuuta, on humoristinen päivä suomalaiselle jääkiekolle. Liiga kurkotti kuuta taivaalta, mutta sai vain tavallisen Edam-juuston. Ei hyvä juttu, sanoisi laktoosi-intolerantti.

Mestiksen neljän joukkoon selviytyneet joukkueet ovat näyttäneet hurjaa taistelua läpi pudotuspelien, kun taas kärkipäähän povattu Sport ei yltänyt kovan luokan hankinnoista huolimatta edes välieriin. Jos joku naapurin Jari vielä ihmettelee, niin kyllä, tämä joukkue nousee ensi kaudella ylemmälle sarjatasolle.

Jukurit onnistui väsyttämään Sportin. Kahden ottelun jälkeen voitot olivat tasan, mutta sen jälkeen Sport iski isomman vaihteen silmään.

Viides ja kotkapaitojen kannalta ratkaiseva ratkaiseva peli pelattiin Vaasassa. Kaikki odottivat sarvipäille viimeistä armoniskua, mutta toisin kävi. Jukurit venytti sarjan lopulta seitsemänteen peliin ja voitti tiukimmassa mahdollisessa paikassa.

Vaasan Kuparisaari on tunnetusti yksi vaikeimpia paikkoja vierasjoukkueelle. Jukurit onnistui hiljentämään tämän hornankattilan kahdesti. Tämä on hatunnoston arvoinen asia, sillä mikkeliläisten kausi valmentajavaihdoksineen ei ole ollut helpoimmasta päästä.

On lähinnä naurahduksen arvoinen tapaus, ettei liiganousuprosessissa voitu ottaa taloudellista sekä urheilullista puolta rinta rinnan. Kaikkein oikeudenmukaisinta olisi ollut vastaavanlainen yhdistelmäarviointi, sillä nämä kaksi elävät symbioosissa.

Mutta ehei. Liiga-Sport on kesälomilla valmistelemassa ensi kauttaan, kun muut joukkueet pelaavat erinomaista pudotuspelijääkiekkoa.

Sellaista se on, kabinetissa on lämmintä ympäri vuoden, kaukalossa ei.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös