Mielipide

Miksi Teemu Pulkkinen heitetään täysin hukkaan?

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomen joukkueen toiseksi tappavin laukaus menee täysin hukkaan nelosketjussa. Ratkaisu ongelmaan löytyy kuitenkin lähempää kuin uskoisikaan: popcorn-osastolta.

Ykkösketju toimii. Sitä on vaikea kieltää, kun yksi sen jäsen, Patrik Laine, johtaa koko turnauksen pistepörssiä.

Kakkosvitjakin on ollut iskussa. Senkin voinee perustella sillä, että pistepörssin sijalta kaksi löytyy tämän yhdistelmän edustaja, Mikael Granlund.

Kolmosessakin homma on luistanut mallikkaasti, ja pelin painopiste on ollut jatkuvasti hyökkäyspäädyssä ja maalihanatkin ovat jo auenneet.

Nelonen onkin sitten ollut se murheenkryyni.

Kyllä, Antti Pihlström on tehnyt maalin, mutta sekin oli enemmän Vitali Kovalin huonoutta kuin Pihlströmin hyvyyttä.

Sekä Teemu Pulkkinen että Tomi Sallinen ovat olleet täysin pimennossa tasakentällisin kaksi ensimmäistä ottelua. Erityisesti Pulkkisen kohdalla syyttävä sormi osoittaa miehen itsensä sijaan ennemmin ketjukokoonpanoa.

Pulkkinen on Laineen tapaan maalintekijä. Hän elää laukauksestaan ja maaleista. Toistaiseksi sitä laukausta ei olla päästy näkemään näissä kisoissa kuin vilaukselta ja sekin ylivoimalla.

Tässä vaiheessa tarinaa Mikko Rantanen astuu kuvaan ja tervehtii.

Kuten niin monet muutkin maalintekijät, Pulkkinenkin kaipaisi rinnalleen pelintekijän. Nyt sellainen uupuu nelosketjusta täysin.

Koska kolme ensimmäistä ketjua toimivat hyvin, on niitä ihan turha rikkoa. Hätäisempi voisi jo päätellä, että Pulkkinen on olosuhteiden uhri, eikä pelintekijöitä vain yksinkertaisesti ole vapaana.

Päättelyketju kuitenkin ontuu, kun tässä vaiheessa tarinaa Mikko Rantanen astuu kuvaan ja tervehtii. 19-vuotias turkulainen on kärsivällisesti odottanut vuoroaan, ja nyt olisi sen aika.

Pelinopean ja erittäin älykkään Rantasen kanssa Suomi saisi kahden kärkivitjan taakse kolmannenkin todella vaarallisen yhdistelmän, kun Pulkkisenkin kovaa laukausta olisi ruokkimassa maailmanluokan pelintekijä.

Jääkiekkokääpiöitä Valko-Venäjää ja Saksaa vastaan on pärjätty kahdellakin tulosyksiköllä, mutta vastuksen koventuessa kolmannellekin olisi käyttöä.

Minkä puhtaassa luistelunopeudessa häviää, sen kaikilla muilla pelin osa-alueilla saa korkojen kera takaisin. Vanha pihlströmiläisrantaslainen sananlasku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös