Mielipide

Miika Elomo käy merta päin

MESTIS / Kolumni
Miika Elomo saa mahdollisuuden TUTOn päävalmentajana. Tilaisuus on pakko käyttää, sillä Elomon ura valmentajana on vedenjakajalla jo 38-vuotiaana.

TUTO ilmoitti maanantaina hivenen yllättäen, että organisaation ja Ismo Lehkosen tiet erkanevat näkemyserojen vuoksi. Tiistaina seura tiedotti, että uudeksi käskijäksi on nimitetty Miika Elomo.

Turkulaisen aiempi pesti oli surullisenkuuluisa runsaan kolmen kuukauden rupeama TPS:n liigajoukkueen päävalmentajana, kun Palloseuran A-nuoria alkukauden luotsannut Elomo hyppäsi edustusjoukkueen penkin taakse Kai Suikkasen saatua potkut.

Alku oli hyvä, kun TPS aloitti marraskuussa voitokkaasti Elomon alaisuudessa. Voitot vaihtuivat kuitenkin nopeasti tappioiksi, ja paikasta kymmenen joukkoon taistellut TPS ajautui pahaan tappiokierteeseen. Kaudesta tuli aiempien tapaan katastrofaalinen.

Häviäminen alkoi käydä Elomon ylpeyden päälle. Kaksi SM-kultaa pelaajana voittanut valmentaja oli tuskin koskaan urallaan ollut sellaisen myrskyn silmässä. Kritiikkiä tulvi joka puolelta, ja lopulta Tapparalle kärsityn murskatappion jälkeen nähtiin valmentajan perisynti: Elomo haukkui joukkueen kannattajat Mikki Hiiriksi.

Tappiosta toiseen seilanneen TPS-laivan pelillinen alakulo kruunautui vielä toisilla valmentajapotkuilla, kun Elomo sai kenkää oltuaan osallisena baaritappelussa. Yhtäkkiä Elomo olikin itse valmentajan urineen Mikki Hiiri merihädässä.

Elomo saa nyt uuden mahdollisuuden Mestiksessä TUTOn peräsimessä. Valmentajaksi verrattain nuorella iällä ryhtyneen Elomon potentiaali nuorten pelaajien kehittäjänä nähtiin jo TPS:n A-junioreissa. TUTOlla on nuori joukkue, joten mies saattaa jopa onnistua Kupittaalla.

Yhtään harkitsematonta lausuntoa tai yli kymmenen ottelun tappioputkia Elomon imago ei enää silti kestä. Nyt 38-vuotias TUTO-luotsi saa ehkä ainoan tarjoutuvan tilaisuuden pelastaa pikku kaarnapurtensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös