Mielipide

Mestis-finaalien ei soisi päättyvän − päätylautoja ja somea ravistellut kamppailu tekee eetvarttia koko sarjalle

MESTIS / Kolumni
KeuPa ja TUTO ovat tähän mennessä tarjoilleet Mestis-finaaleissa katsojille huiman näytelmän Suomen toiseksi korkeimman sarjatason huipulta. Vaikka tarunhohtoista sarjaa on jäljellä enää korkeintaan kolme ottelua, tulee sarjan vaikutus elämään fyysistä ikäänsä pidempään.

KeuPa voitti runkosarjan näytöstyyliin, ja on raivannut tiensä Mestis-finaaleihin kukistamalla suvereenisti LeKin sekä Jokipojat. Keuruulaisten seurahistorian ensimmäinen finaalipaikka tekee nasueinaria sekä paikkakunnalle itselleen että koko sarjalle. Mestis ei pysty kamppailemaan suuren yleisön suosiosta Liigan kanssa, mutta kyllä sillekin silmäpareja riittää, kunhan se pitää itsensä mielenkiintoisena.

TUTO lukeutuu sarjan isoimpiin joukkueisiin, ja sen nousu takaisin huipuimmalle huipulle liki kymmenen vuoden tauon jälkeen on Mestikselle näkyvyyden kannalta iso asia. Turkulaiset eivät vielä runkosarjassa olleet näkyvin nippu, mutta pudotuspeleissä se on nostanut profiiliaan peli peliltä.

Kumpikin finaalijoukkue on kaukalon lisäksi nostanut tasoaan markkinoinnin saralla. Sosiaalinen media on pauhannut yhtenään − eikä vähiten sekä KeuPan että TUTOn nerokkaiden videosisältöjen ansiosta. Keuruulaiset iskivät uuden lusikan tarinaan viidennen finaalin aamuna.

Jompi kumpi joukkue siirtää sarjan katkaisun paikoille lauantain ottelussa Keuruulla, ja on mahdollista, että Mestis-mestaruutta juhlitaan jo alkuviikosta Turussa. Riippumatta siitä, kumpi poppoo kannua nostelee, on Mestis saanut vyölleen suuren ja tärkeän tarinan − tarinan, joista koko kansallinen kiekko hengittää. 

Vaikka tänään pelataan samaan aikaan Liigan ratkaiseva välieräottelu Kärppien ja HIFK:n välillä, odotan silti vähintään yhtä paljon viidenneltä Mestis-finaalilta, vaikka Keuruun jäähallissa ei sinänsä vielä mitään ratkeakaan. Persoonallinen hallikulttuuri, kannattajatsembalot ja hehku molempien joukkueiden ympärillä on jotain sellaista, mistä kiekkodiggari syttyy. 

Pelin ei aina tarvitse olla huippuunsa viritetyn taktista tai taitoattribuuttien riemujuhlaa, kunhan kaukalossa ja sen ulkopuolella näkyvät tunne, tahto ja aito kiinnostus jääkiekon ilosanoman välittämiseen. Kiitos KeuPa HT ja TUTO!

» Lähetä palautetta toimitukselle