Mielipide

Mestis esittää: Mystiset lisäpisteet

MESTIS / Kolumni
Mestiksessä pelataan tänä viikonloppuna niin sanottu revanssiviikonloppu, jossa kaksi joukkuetta kohtaavat toisensa sekä perjantaina että lauantaina.

Mestis on päättänyt kaikessa hiljaisuudessa, että revanssiviikonlopun otteluista voi saada lisäpisteitä. Mikäli voittaa molemmat kamppailut, saa normaalien pisteiden lisäksi kaksi lisäpistettä. Jos voitot ovat tasan, enemmän pisteitä saanut saa yhden lisäpisteen. Jos pisteetkin ovat tasan, paremman maalieron saanut saa yhden lisäpisteen.

Uusi pistesääntö asettaa joukkueet hyvin eriarvoiseen asemaan. On erittäin todennäköistä, että esimerkiksi sarjakärki Kajaanin Hokki vie molemmat ottelut runkosarjan häntäpäässä olevaa RoKia vastaan. Hokilla onkin täten hyvä mahdollisuus kiriä eroa muihin kärkipään joukkueisiin nähden.

En missään nimessä tarkoita, etteikö Hokki ansaitsisi olla sarjan kärkipaikalla. Kyse on siitä, että tämän uuden säännön vuoksi sarjan kärki- ja häntäpään joukkueiden erot kasvavat todennäköisesti entistäkin suuremmiksi.

Mielestäni kaikenlaisten lisäpisteiden jakaminen ei kuulu jääkiekkoon. Jokaisen varsinaisen peliajan voiton pitäisi olla aina pisteiden valossa samanarvoinen muihin otteluihin verrattuna. 

Kaiken tämän lisäksi Mestis määräsi Hokin ja RoKin toistensa vastustajiksi ainoastaan lyhyemmän välimatkan vuoksi. Muut parit muodostuivat viime kauden menestyksen perusteella.

On outoa, että Mestis määrittelee tällä säännöllä revanssiviikonlopun otteluista muita runkosarjan otteluita tärkeämpiä. Tuskin missään muualla yhden yksittäisen ottelun voittamisella voi ansaita yhtä lisäpistettä.

Leikitään hieman ajatuksella.

Revanssiviikonloppuna kaksi lisäpistettä saanut joukkue pääsee pudotuspeleihin, vaikka pisteen edellisestä jäänyt yhdeksäs joukkue, joka ei revanssiviikonloppuna lisäpisteitä saanut, olisi kaikissa muissa liigoissa ollut pudotuspeleissä.

Mestiksen kehitysjohtajat ovat yrittäneet saada sarjaa kiinnostavammaksi. Seuraavissa kehityskeskusteluissa suosittelisin menemään hieman pidemmälle, sillä tässä mallissa ei ole mitään järkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös