Mielipide

Mestari ei maksa Jarkko Ruudusta

LIIGA / Kolumni
HIFK sanoi ei omalle kasvatilleen Jarkko Ruudulle. Ruutu on osoitus kalliista konkarista, jolle maksetaan nykyään enää menneisyyden muistoista.

jokainen liigaseura uskoo mieluummin vaikka joulupukkiin kuin halpaan ja fiksusti pelaavaan Ruutuun.

Menestyjä, mestari, ei maksa menneisyydestä. HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas tajusi tämän onnekseen ajoissa.

Hufvustadsbladet kertoi viime viikolla, että Jarkko Ruudun agentti oli ottanut yhteyttä HIFK:hon, mutta helsinkiläisseura kieltäytyi laiturin palveluksista.

Ruutu on HIFK-kasvatti, Suomen mestari punanutussa ja yli 700 NHL-ottelun veteraani. Silti on kiistaton tosiasia, että Ruutu olisi ollut vihoviimeinen hankinta HIFK:lle.

Ruudun teholukema on laskenut tasaisesti jokaisella miehen jokerikaudella. Viime kaudella Ruudun pistekeskiarvo per ottelu oli samalla tasolla HIFK:n Niko Piiparisen ja Arttu Luttisen kanssa. Lisäksi Ruutu ei vieläkään ole osoittanut minkäänlaista muuntautumiskykyä vastustajiaan kunnioittavaksi pelaajaksi, ja tämä kaivertaa erityisesti HIFK-leirissä vielä pitkään.

HIFK:n intohimoiset fanit olisivat asettamassa Nybondasia lopullisesti kortistoon, jos joukkueen seuraava hankinta kohdistuisi ikääntyvään ja huonomaineiseen leveyslaituriin.

Ruutu voisi olla pienemmällä palkkapussilla ja vähemmillä sirkushuveilla yhä käyttökelpoinen laituri Liigaan, mutta jokainen liigaseura uskoo mieluummin vaikka joulupukkiin kuin halpaan ja fiksusti pelaavaan Ruutuun.

HIFK kuuluu niihin tulevan liigakauden ennakkosuosikkeihin, jonka on valittava kallispalkkaiset konkaripelaajansa huolella.

Kärpät tarvitsi viime kauden kultajoukkueeseensa Ivan Humlin, Mika Pyörälän ja Ari Vallinin kaltaisia kokeneita kettuja. Lukko luottaa Ville Vahalahteen, TPS Petteri Nummeliniin, Tappara Tuukka Mäntylään.

Hyppäisikö HIFK:n puutteellinen laituriosasto hyväksi tueksi erinomaisille senttereille Jarkko Ruudun hankinnalla? Ei todellakaan.

HIFK tajusi, ettei mestari maksa menneisyydestä. Tulevan liigakauden huipputasaisessa kärkipäässä ei ole varaa yhteenkään hutiin hankintaosastolla.

Juuri sellainen Jarkko Ruutu olisi ollut Helsingin IFK:lle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös