Mielipide

Merkityksettömiä maaleja ja sulamista ratkaisupeleissä − Laine oli väärä valinta arvokkaimmaksi pelaajaksi

MAAJOUKKUE / Kolumni
Patrik Laine valittiin MM-kisojen päätteeksi turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hyvistä otteistaan huolimatta nuori hyökkääjä ei valintaansa ansainnut.

Patrik Laineen loistava kausi sai MM-finaalin tappiosta huolimatta loisteliaan lopun, kun nuorukainen valittiin MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hieno saavutus, mutta Laine ei ansainnut valintaansa.

Kaikki kunnia 18-vuotiaalle seitsemästä maalista aikuisten MM-turnauksessa, mutta maalit syntyivät Valko-Venäjää, Saksaa, Ranskaa, Slovakiaa ja Tanskaa vastaan. Kovempia kiekkomaita vastaan ja ratkaisupeleissä Laine hyytyi täysin.

Suomeksi sanottuna, Laine ei voittanut Suomelle yhtään ottelua

Pelkästään Suomen joukkueesta olisi arvokkaimmaksi pelaajaksi voinut mieluummin nimetä Aleksander BarkovinMikael Granlundin tai Mikko Koskisen.

Puolivälierässä Tanskaa vastaan Laineen maali oli arvokas. Turnauksen ensimmäisissä peleissä Laine iski avausmaalit ja yhden voittomaalin. Useampi Laineen maaleista syntyi kuitenkin aivan ottelun loppuhetkillä tai muuten merkityksettömässä tilanteessa.

Suomeksi sanottuna, Laine ei voittanut Suomelle yhtään ottelua − toisin kuin esimerkiksi edellä mainittu ykkösmaalivahti Koskinen.

Venäjän Vadim Šipatšjov oli häikäisevän tehokas. Kanadan Connor McDavid pelasi kokonaisuutena hienot kisat ja iski vielä finaalissa voittomaalin.

Laineen valintaa varmasti puolsi se, että kyseessä oli äärimmäisen lahjakas pelaaja, joka vasta 18-vuotiaana pelasi kovalla tasolla aikuisten MM-kisoissa rikkoen myös useita ennätyksiä. Huikea kausi ja kasvutarina sai vielä huikeamman päätöksen.

Pelillisillä ansioilla arvioituna Laine oli täysin väärä valinta MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Mutta ehkä joskus on tärkeämpää suoda 18-vuotiaalle huippulupaukselle mahdollisimman monta ennätystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös