Mielipide

Menetetty mahdollisuus

KHL / Kolumni
TsSKA vei nimiinsä ottelusarjan ensimmäisen osan. Osan, joka kuului Jokereille.

Puolityhjä halli, hermostunut kotijoukkue, lupaava startti ja sata maalipaikkaa. Jokereilla oli kaikki edellytykset järjestää yllätys ottelusarjan alkuun. Joukkue kuitenkin möhli mahdollisuutensa.

Mikä näytti unelma-alulta, vaihtui pian painajaiseksi. Joukkue ei osannut reagoida hylättyyn maaliin, vaan turhautui heti ensi minuuteilla.

Juuri tyylipuhtaammin ei ottelusarjan kriittisintä hetkeä horjuttaa ennakkoon vahvemman vastustajan itseluottamusta voi tunaroida.

TsSKA rokotti.

Jukka Jalonen keksi ainoastaan haastaa päivänselvän maalin ja tuhlata aikalisänsä.

TsSKA rokotti toisen kerran.

Kaukalossa mikään ei viitannut kotijoukkueen ylivoimaisuuteen - päinvastoin - mutta jotenkin valotaululle oltiin taiottu 2-0 kuudessa minuutissa. Juuri tyylipuhtaammin ei ottelusarjan kriittisintä hetkeä horjuttaa ennakkoon vahvemman vastustajan itseluottamusta voi tunaroida.

Toki TsSKA oli pelillisesti parempi, mutta täysin kaadettavissa. Moskovalaiset eivät pelanneet hurmoksessa, eivät vyöryttäneet jatkuvalla syötöllä kohti jokerimaalia, tai olleet edes tutun tiivis paketti oman maalinsa edessä. Tyhjät lehterit pitivät osaltaan huolen runkosarjamaisesta tunnelmasta.

Jokerit kuitenkin alistui olosuhteisiin, eikä laittanut isäntiä tarpeeksi ahtaalle. Helsinkiläiset saivat ja loivat riittävästi maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui juuri silloin, kun sen olisi pitänyt ehdottomasti toimia.

On vaikea uskoa Dmitri Kvartalnovin joukkojen tarjoavan toista vastaavaa mahdollisuutta. Torstaina Jokerit kohtaa toisennäköisen TsSKA:n, jolloin voitto on jälleen kiven alla.

Toivottavasti syyt ensimmäisen ottelun epäonnistumiseen osataan hakea peilistä, eikä tuomariosastosta.

Se tie ei nimittäin johda kohti Gagarin Cupia.