Mielipide

Melkein kuin Slovakian kotikisat

MAAJOUKKUE / Kolumni
Slovakia järjesti jääkiekon MM-kisat vuonna 2011. Noista kisoista menestystä ei tullut, mutta tänä keväänä se pelaa melkein kuin kotonaan Tšekin Ostravassa.

Slovakia pelaa MM-kisojen B-lohkossa Ostravassa. Ostrava on Tšekin kolmanneksi suurin kaupunki, ja sijaitsee muun muassa vain noin parinsadan kilometrin päässä Slovakian pääkaupungista Bratislavasta.

Vuoden 2011 Bratislavan kotikisoissaan Slovakia jäi ulos pudotuspeleistä, mutta nyt sillä on mahdollisuus kirkastaa kilpensä "kotiyleisön" edessä Tšekin kisoissa.

Valtavaa menestystä maalta ei tällä kertaa odoteta, mutta Slovakian kannattajia odotetaan saapuvaksi Ostravaan runsain mitoin pitämään meteliä maajoukkueen puolesta.

Slovakia on siis ikään kuin B-lohkon isäntämaa. Joukkue saanee paikalle matkustavista kannattajista lisäpontta ja nostetta omiin otteisiinsa.

Yleisön tuki voi olla sille valtavaksi avuksi. Nyt joukkueen niskassa ei myöskään ole vuoden 2011 kotikisojen menestyspaineita, joten slovakit voivat pelata melko vapautuneesti ja paineitta.

Ostravan illan hämärtyessä ja Slovakian kansallislaulun soidessa yleisön volyymi voi olla yllättävän suuri. Tšekki on kisojen virallinen isäntä, mutta Ostravan peleissä oman Slovenskonsa puolesta huutavat fanit voivat olla Slovakialle iso voimavara.

Entiseksi huippumaaksi haukuttua Slovakiaa ei sovi näissä kisoissa aliarvioida.

» Lähetä palautetta toimitukselle