Mielipide

Marjamäki ihmettelee peliruuhkaa – ”Kai me joskus huilaamme?”

LIIGA / Kolumni

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ole helpossa paikassa. Joukkue on alisuorittanut alkukaudesta, mutta nostanut tasoaan viime kierroksilla. Tämä ei ole itsestäänselvää Kärppien pelitahdilla.

Pohjoinen sijainti ja Liiga yhdistettynä CHL-otteluihin on pitänyt oululaiset liikkeellä.

- Meillä on ollut 43 päivään 20 peliä ja välipäivät matkustamme. Jätkät ovat aika kovilla. Joudumme katsomaan paljon asioita videolta ja käymään sitä kautta läpi. Olemme pelanneet viisi-kuusi peliä muita enemmän. Kai me joskus huilaamme ja tilanne tasoittuu? Tai mistä sitä tietää, Marjamäki naurahtaa.

- Olemme olleet vielä niin lyhyen aikaa yhdessä, että meillä on paljon opeteltavaa. Peli on siinä mielessä rehellinen, että se antaa aina kuvan joukkueen iskukyvystä.

Maalivahtipeluutukseen pulmia

Perjantaiksi pelistä putosi pois maalivahti Iiro Tarkki. Joukkue sai pikaista laina-apua Tappara-otteluun Tampereen toisesta liigaseurasta, kun Ilveksen kakkosmaalivahti Lassi Yrjölä avasi Hakametsässä Kärppien luukkua.

- Tarkki ei ole huomenna mukana. Hän oli mukana vielä aamuharjoituksissa. Kone oli täynnä niin emme saaneet A-nuorista maalivahtia mukaan. Hienoa, että Ilveksestä saatiin Yrjölä. Isot kiitokset.

- Koutsi on tuommoinen Ilves-kasvatti, niin Ilves lainaa, kun Kärpät kaipaa apua, Ilveksessä valmentamisen aloittanut Marjamäki murjaisi.

Kärppien maalilla torjui perjantaina mestarivahti Tomi Karhunen.

- Karhunen on pelannut meillä yhtä vaille kaikki CHL-pelit. Ja on ollut hyvä. Annamme nyt maalivahdeille myös mahdollisuuden, alkukaudella annoimme liikaa maalipaikkoja vastustajalle.

"Olemme kärsivällisiä ja tehdään hommia"

Kärpät pelasi 2-0-tappiosta huolimatta hyvän pelin. Joukkue pyrki pelaamaan kiekkoa suoraviivaisesti Tapparan maalille, mutta kirvesrintojen Juha Metsola pelasi maalillaan jälleen loistavasti.

Marjamäki ei hyvistä elementeistä huolimatta antanut armoa joukkueensa kiekolliselle pelille.

- Meillä on ollut vaikeuksia avauspelaamisessa, rytmittämisessä ja syöttämisessä. Tappara tukki keskialueen ja se tuotti meille ongelmia. Olemme kärsivällisiä ja tehdään hommia.

Kärppäluotsi on ollut tyytyväinen joukkueen pelaamisessa eritoten viisi vastaan viisi –pelaamiseen, mutta erikoistilannepelaaminen kaipaa vielä hiomista mestarivalmentajan mielestä.

- Jos katsotaan viimeiset kymmenen peliä, niin tasaviisikoin johdamme selvästi. Peli on rehellistä. Emme anna enää paikkoja niin paljon ja olemme sitoutuneet puolustamiseen.

- Alivoimilla emme tehneet pelivirheitä, mutta meille tulee ihmeellisiä maaleja. Tänäänkin oli melko ihmeellinen kaappi. Toki oli vastustajalla paikkoja. Erikoistilannepelaamisessa on rutkasti työmaata.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös