Marjamäellä olympialaisiin jo valmis ykkösketju

Lauri Marjamäki toivoi, että turnauksen aikana esiin nousisi kokonaisia kentällisiä, jotka vakuuttavat valmentajat. Yksi Suomen ketjuista on vastannut huutoon huomattavasti muita paremmin.

Vaikka Leijonilla on takana vasta kaksi ottelua, on Suomella jo tässä kohtaa valmis ykkösketju olympialaisiin: Hartikainen - Kemppainen - Junttila.

Turnaukseen tultaessa lähes kaikille Suomen seuraajille oli selvää, että Joonas Kemppainen ja Teemu Hartikainen tulisivat pelaamaan yhdessä. Salavat Julajev Ufan ykkösketjussa miehet ovat tehneet tuhojaan yhdessä koko alkukauden.

Ainoa kysymysmerkki oli mistä löydetään Suomelle oma Linus Omark, kiekollinen moottori, joka saa Hartikaisesta ja Kemppaisesta parhaat ominaisuudet esiin kuten Salavatissa. Katseet kääntyivät Kärppä-taituri Julius Junttilaan.

Valmennusjohdon näkökulma on helppo ymmärtää. Hartikainen tuntee Kemppaisen Ufasta ja Junttila on Kemppaisen monivuotinen ketjukaveri Kärpistä. Yhteistä historiaa löytyi jo ennen turnausta vaikka kuinka paljon.

Lopputulos on kuitenkin ollut parempi, kuin mitä moni uskalsi edes odottaa. Venäjä-pelissä kolmikko oli Suomen ylivoimaisesti vaarallisin hyökkäysketju ja Ruotsi-pelissäkin todella hyvä, vaikka jäi maaleitta.

Pelit ovat osoittaneet, että yhteisen historian lisäksi kolmikko täydentää toisiaan loistavasti. Hartikainen ja Junttila voivat hyöriä vastustajan päädyssä, kun tietävät Kemppaisen estävän vastustajan ylivoimahyökkäykset.

Pelit ovat osoittaneet, että yhteisen historian lisäksi kolmikko täydentää toisiaan loistavasti.

Samalla Junttila tuo ketjuun kaivattua luisteluvoimaa ja kiekollista taitoa, joista varsinkin ensimmäistä Hartikaiselta puuttuu. Voidaan sanoa, että Junttila on Suomen oma nopeampi ja vain hieman vähemmän taitava Omark.

Ketjun pelissä on ollut silmiinpistävää miten nopeasti he ovat oivaltaneet Lauri Marjamäen apuvalmentajineen maajoukkueeseen ajaman pelitavan. Eivätkä vain oivaltaneet, vaan myös omaksuneet.

Marjamäen tavoitteena on saada hyvän puolustuspelin jälkeen kiekonriistoja, jotka käännetään välittömästi nopeaan vastahyökkäykseen. Tämä on juuri se osa-alue, jossa Kemppaisen ketju on ollut niin ylivertainen.

Venäjä-pelissä tästä saatiin esimerkki, kun ketju karkasi yhdessä Sami Lepistön kanssa ylivoimahyökkäykseen neljällä kahta vastaan riistettyään kiekon Suomen puolustussiniviivalla. Ruotsi-pelissä Kemppainen oli yksin läpi Junttilan riistettyä kiekon keskialueella ja pelattua kiekon nopeasti eteenpäin Kemppaiselle.

Tämä ei varmasti ole sattumaa, kun muistaa, että Junttila ja Kemppainen ovat pelanneet useita vuosia Marjamäen ja maajoukkueen apuvalmentajan Mikko Mannerin alaisuudessa Oulussa.

Nyt katsotaan miten hyvin Kemppaisen ketju pystyy näyttämään pelillistä esimerkkiä Suomen muille pelaajille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 38: Mitä seuraavaksi, Teemu Ramstedt?

KHL | 25.9.2017 17:30
Teemu Ramstedtin alkukausi Slovan Bratislavassa meni täysin pieleen kun peliaikaa ei irronnut, valmentaja ei suomalaisesta pitänyt ja lopulta mies sai lähteä vain kuukauden jälkeen. Toisaalla Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen ovat olleet huippuvireessä Salavat Julajev Ufan riveissä. Jatkoajan KHL-toimituksen Sami Salminen ja Ville Korhonen ottavat jälleen kantaa KHL:n suomalaisten tilanteeseen. lue lisää

"Toivon, että valtaosa olympiapelaajistamme on tässä joukkueessa"

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 10:00
Olympiakausi on näkynyt vahvasti Suomen maajoukkueen valmennusjohdon syksyssä. Kesästä asti keskittyminen on ollut vain ja ainoastaan helmikuussa ja Etelä-Koreassa. Suomen EHT-turnauskin on valmennusjohdon puheissa muuttunut Olympialeiri ykköseksi. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 44: Alkukauden top 5 suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat

KHL | 7.11.2017 9:15
KHL hiljeni viime viikolla ensimmäiselle maajoukkuetauolleen. Vaikka ollaan marraskuun alussa, on runkosarjasta pelattuna jo lähes puolet. Siksi Jatkoajan KHL-toimitus valitseekin alkukauden top-5 topit ja flopit sarjan suomalaisista. Keskiviikkona on vuorossa samainen listaus koko sarjan osalta. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Kärpät kaipaa nopeutta ja vauhtia: "Laiturit makaavat nyt liikaa"

LIIGA | 9.4.2018 22:19
Kärpät hallitsi kiekkoa ja pelasi identiteettinsä mukaan. Tulos jäi kuitenkin vajaaksi, kun tehokkuus puuttui ja lopulta kirivaiheessa jäähyt sotkivat peliä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joonas Kemppainen

Salavat Julajev #41 L kh
s. 1988 Kajaani
188CM / 90KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: Ei varausta