Mielipide

Mansen herruus ratkesi Tapparalle

LIIGA / Kolumni
Liigan nykyään enää ainoat paikallisottelut käydään Tampereella. Toiselle joukkueelle oli jaossa keskiviikkoiltana Tampereen paikallisherruus. Tappara käytti tilaisuuden kotiyleisön edessä hyväkseen ja voitti Ilveksen huimin lukemin 5−0. Tampereen herruus -titteli onkin nyt lopullisesti selvillä kauden 2014-2015 runkosarjan osalta.

Ennen keskiviikkoillan ottelua olivat Tappara ja Ilves kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Tappara on nyt vienyt keskinäisiä otteluita lukemin 3−1, joten vaikka Ilves viimeisessä joukkueiden kohtaamisessa saisikin voitot viime kauden lukemiin 3−2, on se jo myöhäistä.

Pääsarjatasolla Tappara ja Ilves kohtasivat 265. kerran. Viimeaikaiset tilastot povasivat voittoa Tapparalle, mutta aiemmat joukkueiden kohtaamiset olivat tällä kaudella päättyneet vierasvoittoon, joten kaikki oli vielä ennen peliä käytännössä mahdollista.

Jo keskiviikkoisen pelin alku kertoi enemmän kuin tarpeeksi. Markus Kankaanperä − kyllä, se Tapparan jäähyllä viihtyvä luottopakki − pystyi kirimään Ilveksen puolustuksen ohi ja tekemään sen päätteeksi vielä avausmaalinkin.

Tapparan osuessa toiseen kertaan Ilveksellä vaihtui maalivahti. Sekään ei auttanut, vaan Tappara jatkoi maalintekoa. Toisessa erässä tapahtui Ilveksen puolelta jotain outoa, mutta kunnioitettavaa ja rohkeaa. Tapparan ollessa 4−0-johtoasemassa ja saadessaan jäähyn otti Ilves maalivahdin pois aikalisän päätteeksi herätelläkseen joukkuetta mukaan peliin.

Heräsikö Ilves? No ei. Ei auttanut maalivahdin vaihto, ei aikalisä eikä melkein seitsemän minuuttia kestänyt kuudella neljää vastaan pelaaminen. Tapparan viimeistely, puolustus ja Juha Metsola olivat muureja, kuten lukemista huomaa.

Karu totuus on, että illan ottelussa jopa Metsola keräsi enemmän tehopisteitä kuin yksikään Ilveksen pelaaja.

Alkoiko Ilves tehdä paluuta sarjataulukon hännille vai menikö viime otteluiden huono menestys tämän hetkisen kokoonpanon piikkiin? Loukkaantumiset ja piinaava flunssa-aalto eivät ainakaan paranna joukkueen mahdollisuuksia voitokkaaseen peliin.

Ennen ottelua Ilves yllätti Tapparan kirjoilla olleen Toni Kallelan puhelinsoitolla. Kallelalle tarjottiin paikkaa Ilveksessä LeKissä pelaamisen sijaan. Kallela tarttui tarjoukseen sen koommin miettimättä, sillä Liiga kiinnosti miestä Mestistä enemmän, eikä Tappara Liiga-aikaa tarjonnut.

Seuraavat ottelut näyttävätkin Ilveksen tulevan suunnan. Alkaako nykyinen kokoonpano toimia, saadaanko pelaajia sairastuvalta pois ja jos saadaan, niin auttaako se enää? Karu totuus on, että illan ottelussa jopa Metsola keräsi enemmän tehopisteitä kuin yksikään Ilveksen pelaaja.  

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös