Maitojunat jäivät asemalaiturille, Kärki kääntää puhtaan sivun tarinassaan

Miksi Kärki epäonnistui Tapparassa? Miksi Kärki palasi Poriin? Miten pää kestää maitojunasta kuittailut, entä miten kausi jatkuu tästä eteenpäin? Unohtakaa ylimääräinen veivaaminen, paluu Ässiin on Kärjelle tämän hetken paras ratkaisu.

Menee kesä ja harjoitusottelut, ja Liiga-kausikin tekee taas tuloaan. Ässistä Tapparaan siirtynyt Jarno Kärki saa näyttöpaikkoja, häntä peluutetaan jopa "porilaisketjussa" useimmiten Niko Ojamäen, mutta myös Kristian Kuuselan ja Tomas Zaborskyn kanssa.

Tulos jää puuttumaan lähes kokonaan. Jostain kuuluu epäuskoista hihittelyä, että eipä ole täysin portaaton nousu kohti menestystä.

Maitojuna, tuo yksi suomalaisen kiekkokeskustelun turhimmista sanoista, nostaa jossain profiiliaan.

Lopulta Kärki jää rotaatioon nelosketjun ja katsomokomennusten välillä. Tämä on jo kestämätöntä urakehityksen kannalta, joten johtopäätösten vetäminen oli ainoa oikea ratkaisu.

Sitten ollaankin jännän äärellä. Tapparan vieraillessa Porissa Kärki sai muistutuksia osakseen, mutta ne hän pystyi kuittaamaan niin, että ainakin joku muistaa ja välittää jollain tasolla. Pikainen paluu kovien odotusten lähdön jälkeen vaatii kuitenkin kanttia. Ei asetelma tuhlaajapoika-vertauksesta käy, sillä lähtö tapahtui maltillisemmissa tunnelmissa.

Maitojuna, tuo yksi suomalaisen kiekkokeskustelun turhimmista sanoista, nostaa jossain profiiliaan.

Kärjen paluun Poriin voi joku nähdä maitojunan kyytiin hyppäämisenä, mutta oikeasti kaikki osapuolet voittavat tässä ratkaisussa. Ehkäpä Kärjen olisi alun perinkin kannattanut pelata vielä yksi kausi isossa vastuussa tutussa ympäristössä. Tapparalle ei ole mitään käytännön hyötyä hyökkääjästä, jonka itseluottamus on kadonnut suurten odotusten mukana savuna ilmaan.

Ja Ässät saa kotiutettua 23-vuotiaan kasvattinsa, josta se ei olisi ensinkään halunnut eroon viime kauden päätteeksi.

Tarinan uusi sivu vaatii luonnetta siltäkin osalta, että Kärki tietää olevansa suurennuslasin alla. Myötätuntoinen porilainen muuttuu piikikkääksi vierellä räksyttäjäksi yllättävän nopeasti, kun tarve niin vaatii. Se on seisomakatsomon asettamaa vaatimustasoa.

Epäonnistumisen jälkeinen paluu sinne, missä viimeksi ovat asiat menneet hyvin, on osoitus rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta. Helppo tie olisi kulkenut kokonaan uuteen työympäristöön.

28.11.2017 on hieno päivä Ässien ottelukalenterissa, ainakin Kärjelle Hakametsän Tappara-pelillä saattaa olla erityistä merkitystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kärjelle kahden vuoden jatkosopimus

LIIGA | 12.1.2018 12:10
23-vuotias hyökkääjä Jarno Kärki pelaa jatkosopimuksensa myötä Ässissä vielä tulevat kaksi kautta. lue lisää

Porilaishyökkääjät vertailussa: Kärki tehoili, Ojamäki näkymätön

LIIGA | 28.11.2017 22:02
Jarno Kärki ja Niko Ojamäki siirtyivät täksi kaudeksi Ässistä Tapparan riveihin. Porilaishyökkääjien peli ei kuitenkaan ole Tampereella sujunut, ja Kärki palasikin jo kotikaupunkiinsa. Tiistain kohtaamisessa Jatkoaika otti kaksikon tarkkaan seurantaan. lue lisää

Jarno Kärki nautti paluuottelussaan porilaisyleisön viileästä vastaanotosta

LIIGA | 19.9.2017 22:17
Ässät ja Tappara väänsivät tiistaina Porissa pitkään aina voittomaalikilpailun kautta. Porilaisen yleisön eteen palannut ässäkasvatti Jarno Kärki nautti illasta, vaikka yleisöltä viiltävää huutelua tulikin. lue lisää

Kärki: Olisi pitänyt pystyä auttamaan joukkuetta enemmän

LIIGA | 18.3.2017 21:31
Jarno Kärki oli kauden päättäneen pudotuspeliottelun jälkeen hiljaista miestä. Tekemättä jääneet maalit kaiversivat hyökkäjään mieltä tappion hetkellä. lue lisää

Andreas Bernard paljon puhuttaneesta maalista: "Olin 99-prosenttisen varma hylkäämisestä"

LIIGA | 14.2.2018 9:36
Ässät alkaa saada onnistumisia viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun HPK hengittää niskaan pudotuspelikamppailussa. Tiistai-illan "kuuden pisteen ottelussa" yksi ehdottomista onnistujista seisoi porilaisten maalinsuulla. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jarno Kärki

Ässät #7 L lh
s. 1994 Pori
192CM / 96KG
SOPIMUS: 2020