Maitojunat jäivät asemalaiturille, Kärki kääntää puhtaan sivun tarinassaan

Miksi Kärki epäonnistui Tapparassa? Miksi Kärki palasi Poriin? Miten pää kestää maitojunasta kuittailut, entä miten kausi jatkuu tästä eteenpäin? Unohtakaa ylimääräinen veivaaminen, paluu Ässiin on Kärjelle tämän hetken paras ratkaisu.

Menee kesä ja harjoitusottelut, ja Liiga-kausikin tekee taas tuloaan. Ässistä Tapparaan siirtynyt Jarno Kärki saa näyttöpaikkoja, häntä peluutetaan jopa "porilaisketjussa" useimmiten Niko Ojamäen, mutta myös Kristian Kuuselan ja Tomas Zaborskyn kanssa.

Tulos jää puuttumaan lähes kokonaan. Jostain kuuluu epäuskoista hihittelyä, että eipä ole täysin portaaton nousu kohti menestystä.

Maitojuna, tuo yksi suomalaisen kiekkokeskustelun turhimmista sanoista, nostaa jossain profiiliaan.

Lopulta Kärki jää rotaatioon nelosketjun ja katsomokomennusten välillä. Tämä on jo kestämätöntä urakehityksen kannalta, joten johtopäätösten vetäminen oli ainoa oikea ratkaisu.

Sitten ollaankin jännän äärellä. Tapparan vieraillessa Porissa Kärki sai muistutuksia osakseen, mutta ne hän pystyi kuittaamaan niin, että ainakin joku muistaa ja välittää jollain tasolla. Pikainen paluu kovien odotusten lähdön jälkeen vaatii kuitenkin kanttia. Ei asetelma tuhlaajapoika-vertauksesta käy, sillä lähtö tapahtui maltillisemmissa tunnelmissa.

Maitojuna, tuo yksi suomalaisen kiekkokeskustelun turhimmista sanoista, nostaa jossain profiiliaan.

Kärjen paluun Poriin voi joku nähdä maitojunan kyytiin hyppäämisenä, mutta oikeasti kaikki osapuolet voittavat tässä ratkaisussa. Ehkäpä Kärjen olisi alun perinkin kannattanut pelata vielä yksi kausi isossa vastuussa tutussa ympäristössä. Tapparalle ei ole mitään käytännön hyötyä hyökkääjästä, jonka itseluottamus on kadonnut suurten odotusten mukana savuna ilmaan.

Ja Ässät saa kotiutettua 23-vuotiaan kasvattinsa, josta se ei olisi ensinkään halunnut eroon viime kauden päätteeksi.

Tarinan uusi sivu vaatii luonnetta siltäkin osalta, että Kärki tietää olevansa suurennuslasin alla. Myötätuntoinen porilainen muuttuu piikikkääksi vierellä räksyttäjäksi yllättävän nopeasti, kun tarve niin vaatii. Se on seisomakatsomon asettamaa vaatimustasoa.

Epäonnistumisen jälkeinen paluu sinne, missä viimeksi ovat asiat menneet hyvin, on osoitus rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta. Helppo tie olisi kulkenut kokonaan uuteen työympäristöön.

28.11.2017 on hieno päivä Ässien ottelukalenterissa, ainakin Kärjelle Hakametsän Tappara-pelillä saattaa olla erityistä merkitystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jarno Kärki nautti paluuottelussaan porilaisyleisön viileästä vastaanotosta

LIIGA | 19.9.2017 22:17
Ässät ja Tappara väänsivät tiistaina Porissa pitkään aina voittomaalikilpailun kautta. Porilaisen yleisön eteen palannut ässäkasvatti Jarno Kärki nautti illasta, vaikka yleisöltä viiltävää huutelua tulikin. lue lisää

Kärki: Olisi pitänyt pystyä auttamaan joukkuetta enemmän

LIIGA | 18.3.2017 21:31
Jarno Kärki oli kauden päättäneen pudotuspeliottelun jälkeen hiljaista miestä. Tekemättä jääneet maalit kaiversivat hyökkäjään mieltä tappion hetkellä. lue lisää

Muuttunut Salminen pääsemässä ässäkasvattien ketjuun

LIIGA | 13.11.2017 16:06
Vaikeampien kausien jälkeen Poriin palannut Salminen kokee muuttuneensa jääkiekkoilijana. Sopimus Ässien kanssa oli lähellä jo kesällä 2017, nyt Salminen hakee tilanteensa rauhoittamista ja uutta peli-iloa kotikulmiltaan. lue lisää

Ässien tavoite toteutui − Salminen pitkällä sopimuksella Poriin

LIIGA | 11.11.2017 10:16
Ässät on jo pidempään tavoitellut Sakari Salmista takaisin riveihinsä. Kesken kauden seuraa vaihtamaan joutunut Salminen pelaa Ässissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 2010. lue lisää

Heikko alkukausi johti sopimuksen purkuun - Kärki jättää Tapparan

LIIGA | 6.11.2017 21:33
Tapparaan kuluvaksi kaudeksi siirtyneen Jarno Kärjen pelit Tapparassa ovat pelattu, sillä hyökkääjän pelaajasopimus on purettu. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätTappara
"Oulussa kärkiryhmät ylitöissä"
Sarjan kärkikamppailussa kohtaavat sarjan kovavireisimmät joukkueet. Materiaalin osalta joukkueiden välille ei eroa tehdä, mutta Kärpät saa pienen edun huikeasta kotivireestään. Laadukkaiden ryhmien kohtaamisessa maaleja tullaan näkemään ja voittajan ratkaisemiseen saatetaan hyvinkin tarvita jatkoaikaa.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
SaiPaÄssät
"SaiPalle pisteet kotikaukalosta"
SaiPa on kahdesta peräkkäisestä tappiostaan huolimatta esiintynyt kaukalossa vahvasti. Ässät on puolestaan uusien vahvistusten jälkeen hakenut oikeita raiteita peliinsä. Maalinteko on tuottanut porilaisryhmälle vaikeuksia ja tiukasti puolustava SaiPa ei siihen ongelmaan helpotusta tarjoa. SaiPa jatkaa kotikaukalossa aktiivista peliään ja palaa voittokantaan.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SportPelicans
"Vaasassa verkot heiluvat"
Sportin ja Pelicansin otteet viime aikoina ovat olleet tappiollisia ja erityisesti puolustuspään poissaolot ovat tuoneet päänvaivaa joukkueille. Molemmista ryhmistä kuitenkin löytyy maalintekovoimaa ja rikkonaiset puolustukset saattavat hyvinkin tarjota mahdollisuuden maalintekijöiden esiin nousemiseen. Sport lähtee pienoisena ennakkosuosikkina peliin kotikaukalossaan, mutta voiton vie tehokkaammin paikkansa hyväksi käyttävä ryhmä.
 • 4
 • 5
 • 3
 • 4
TPSIlves
"TPS osoittaa piristymisen merkkejä"
TPS:n viime pelit ovat olleet tuloksellisesti nihkeitä, vaikka joukkueen esitykset ovat olleetkin vähintään kohtuullisia. Ilves on viiden ottelun tappioputkessa ja sen suurimmat ongelmat ovat edelleen puolustuspäässä. TPS:n hyökkäyspäästä löytyy ratkaisuvoimaa ja erityisesti ylivoimalla turkulaisryhmä on sarjan parhaimmistoa. Turkulaisryhmä rokottaa kotikaukalossaan Ilvestä kovalla kädellä ja katkaisee kahden ottelun tappioputkensa.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Jarno Kärki

Ässät #7 L lh
s. 1994 Pori
192CM / 96KG
SOPIMUS: 2018