Maalinteossa ei jaeta tyylipisteitä

Tapparalla on riveissään historiallisesti kahtena peräkkäisenä kautena maalikuninkuuden voittanut hyökkääjä. Tapparan maalinteko ei silti ole pelkkää päivänpaistetta ja hattaraa.

Tappara-hyökkääjä Olli Palola on voittanut Liigan maalipörssin kahdella peräkkäisellä kaudella. Siitä huolimatta Tapparalla on maalintekoon liittyvä ongelma, joka voi pudotuspeleissä koitua ratkaisevaksi.

Tapparan pitää pelata suoraviivaisemmin ja laukoa nykyistä aktiivisemmin.

Tapparan pitää pelata suoraviivaisemmin ja laukoa nykyistä aktiivisemmin

Runkosarjassa voi toisinaan olla varaa syöttää hyvästä maalipaikasta parempaan, kuten Jukka Peltola Ässiä vastaan alivoimalla. Pudotuspeleissä kuitenkin yksikin hyödyntämättä jäänyt maalintekopaikka voi ratkaista ottelun ja pahimmassa tapauksessa mestaruuden. Vai mitä, maalitykki Palola?

Palola toki yritti suoraviivaista ratkaisua seitsemännen loppuottelun jatkoajalla, mutta tarkoitukseni olikin osoittaa, kuinka pienistä asioista ratkaisut voivat olla kiinni.

Runkosarjassa varsin moni Tapparan hyökkäys tai ylivoimakuvio päättyi siihen, että hyvästä laukaisupaikasta haettiin syöttöä vielä vapaampaan paikkaan. Ajoittain yritykset onnistuivat, ja tuloksena oli TOP5-koosteen maaleja.

Päinvastaisiakin esimerkkejä nähtiin, kun syöttö katkaistiin tai muuten epäonnistui. Tällöin myös vastahyökkäyksen riski kasvaa. Laukomalla on todennäköisempaa saada paine pidettyä hyökkäysalueella – maalinteon todennäköisyydestä puhumattakaan.

Tapparalla on yksi Liigan parhaista maalivahdeista sekä laadukas puolustus. Niiden kustannuksella ei silti kannata hyökkäyspäädyssä leikkiä. Onnistunut harhautus tai syöttö voi hetkeksi nostaa itseluottamusta. Kauaa se ei lämmitä, jos maali jää tekemättä.

En tiedä, arvostetaanko Tapparan pukukopissa nättejä maaleja enemmän kuin räkämaaleja. Jostain syystä Tappara-pelaaja herkästi hakee syöttöä tilanteissa, joissa yhdeksän kiekkoilijaa kymmenestä laukoisi. Tulostaululle nätistäkin maalista saa vain yhden merkinnän, tyylipisteitä ei jaeta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Makealla voittomaalilla huipputunnelman latistanut Elorinne: ”Päätin, että pitää ihan oikeasti jo yrittää”

LIIGA | 19.1.2018 21:33
HPK ja Tappara väänsivät tiukan taiston Spengler Cupin tunnelmissa. Lopulta Tappara oli vahvempi viimehetken maalilla, jonka tälläsi puolustaja Aleksi Elorinne. lue lisää

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA | 19.1.2018 10:00
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille. lue lisää

Jan-Mikael Järviselle pelikieltoa keihästyksestä

LIIGA | 17.1.2018 19:44
Tapparan hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen on saanut yhden ottelun pelikiellon KooKoo-Tappara-ottelussa tapahtuneesta keihästyksestä. lue lisää

Kurinpidolle taas töitä - Tappara-hyökkääjän keihästys delegaation käsittelyyn

LIIGA | 15.1.2018 14:07
Tapparan Jan-Mikael Järvisen keihästys etenee Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

Maanantaijää, viikko 3: Porilaiset potkut, Karjalaisen taklaus ja Tapparan tuloskunto puhuttivat

LIIGA | 15.1.2018 12:00
Viikonlopun kuumin puheenaihe Liigan tiimoilta oli Ässien päävalmentaja Jyrki Ahon äkilliset potkut. Ikävissä merkeissä mennään myös Miro Karjalaisen osalta, sillä kauden viides pelikielto on jo yhdeksän ottelun mittainen. Tapparalla takkuilee, mutta onko kyseessä perinteinen treenijumi vai pahempi pelillinen kriisi? lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Aleksi Salonen

Tappara #9 R p
s. 1993 Muurame
177CM / 78KG
SOPIMUS: 2018