Maalinteossa ei jaeta tyylipisteitä

Tapparalla on riveissään historiallisesti kahtena peräkkäisenä kautena maalikuninkuuden voittanut hyökkääjä. Tapparan maalinteko ei silti ole pelkkää päivänpaistetta ja hattaraa.

Tappara-hyökkääjä Olli Palola on voittanut Liigan maalipörssin kahdella peräkkäisellä kaudella. Siitä huolimatta Tapparalla on maalintekoon liittyvä ongelma, joka voi pudotuspeleissä koitua ratkaisevaksi.

Tapparan pitää pelata suoraviivaisemmin ja laukoa nykyistä aktiivisemmin.

Tapparan pitää pelata suoraviivaisemmin ja laukoa nykyistä aktiivisemmin

Runkosarjassa voi toisinaan olla varaa syöttää hyvästä maalipaikasta parempaan, kuten Jukka Peltola Ässiä vastaan alivoimalla. Pudotuspeleissä kuitenkin yksikin hyödyntämättä jäänyt maalintekopaikka voi ratkaista ottelun ja pahimmassa tapauksessa mestaruuden. Vai mitä, maalitykki Palola?

Palola toki yritti suoraviivaista ratkaisua seitsemännen loppuottelun jatkoajalla, mutta tarkoitukseni olikin osoittaa, kuinka pienistä asioista ratkaisut voivat olla kiinni.

Runkosarjassa varsin moni Tapparan hyökkäys tai ylivoimakuvio päättyi siihen, että hyvästä laukaisupaikasta haettiin syöttöä vielä vapaampaan paikkaan. Ajoittain yritykset onnistuivat, ja tuloksena oli TOP5-koosteen maaleja.

Päinvastaisiakin esimerkkejä nähtiin, kun syöttö katkaistiin tai muuten epäonnistui. Tällöin myös vastahyökkäyksen riski kasvaa. Laukomalla on todennäköisempaa saada paine pidettyä hyökkäysalueella – maalinteon todennäköisyydestä puhumattakaan.

Tapparalla on yksi Liigan parhaista maalivahdeista sekä laadukas puolustus. Niiden kustannuksella ei silti kannata hyökkäyspäädyssä leikkiä. Onnistunut harhautus tai syöttö voi hetkeksi nostaa itseluottamusta. Kauaa se ei lämmitä, jos maali jää tekemättä.

En tiedä, arvostetaanko Tapparan pukukopissa nättejä maaleja enemmän kuin räkämaaleja. Jostain syystä Tappara-pelaaja herkästi hakee syöttöä tilanteissa, joissa yhdeksän kiekkoilijaa kymmenestä laukoisi. Tulostaululle nätistäkin maalista saa vain yhden merkinnän, tyylipisteitä ei jaeta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kysymys omasta roolista sai Zaborskyn hiljaiseksi − Ässät-Lukko-pelit Tampereen paikallisia isompi juttu

LIIGA | 20.10.2017 21:54
Tappara höykytti paikallisvastustajaansa Ilvestä karuin nimeroin kauden toisessa kohtaamisessa. Kirvesrintojen hyökkääjä Tomas Zaborsky viimeisteli yhden osuman. Slovakki väisti kysymyksen roolistaan joukkueessa. lue lisää

Tappara iloitteli, Repo kaipailee maaleja: "Katsotaan, heiluvatko ollenkaan"

LIIGA | 20.10.2017 21:53
Sebastian Repo kaipaili Tapparan murskavoitosta huolimatta pikaisesti myös henkilökohtaisia onnistumisia. Lisäksi hyökkääjä kertoi myös kokemuksistaan Florida Panthersin NHL-leirillä. lue lisää

Järvinen uskoo Tapparaan ja itseensä tukkoisuudesta huolimatta − "Silloin me muut nostamme päämme"

LIIGA | 17.10.2017 21:41
Tappara tahkosi erittäin vähämaalisen ottelun Sportia vastaan. Vasta Otso Rantakarin jatkoaikaosuma ratkaisi voiton kohtalon kotijoukkueen eduksi. lue lisää

Tapparan tehottomuus jatkuu, Turussa taotaan täysosumia

LIIGA | 17.10.2017 9:00
Tiistain Liiga-kierroksella maistuvia kertoimia tarjotaan muun muassa Tapparan nihkeän maalitehtailun jatkumiselle. Turussa puolestaan TPS:n ja Ässien odotetaan takovan osumia enemmänkin. lue lisää

Kauttaan aloitteleva Järvinen: "Otetaan voitosta energiaa ja itseluottamusta"

LIIGA | 13.10.2017 21:28
Tappara nappasi perjantaina kovan päänahan, kun se päätti Kärppien viiden ottelun mittaisen voittoputken. Jan-Mikael Järvinen nappasi myös kauden ensimmäisen tehopisteensä. lue lisää

Kommentit

Christian Heljanko

Tappara #30 L mv
s. 1997 Porvoo
180CM / 74KG
SOPIMUS: 2019