Maalinteossa ei jaeta tyylipisteitä

Tapparalla on riveissään historiallisesti kahtena peräkkäisenä kautena maalikuninkuuden voittanut hyökkääjä. Tapparan maalinteko ei silti ole pelkkää päivänpaistetta ja hattaraa.

Tappara-hyökkääjä Olli Palola on voittanut Liigan maalipörssin kahdella peräkkäisellä kaudella. Siitä huolimatta Tapparalla on maalintekoon liittyvä ongelma, joka voi pudotuspeleissä koitua ratkaisevaksi.

Tapparan pitää pelata suoraviivaisemmin ja laukoa nykyistä aktiivisemmin.

Tapparan pitää pelata suoraviivaisemmin ja laukoa nykyistä aktiivisemmin

Runkosarjassa voi toisinaan olla varaa syöttää hyvästä maalipaikasta parempaan, kuten Jukka Peltola Ässiä vastaan alivoimalla. Pudotuspeleissä kuitenkin yksikin hyödyntämättä jäänyt maalintekopaikka voi ratkaista ottelun ja pahimmassa tapauksessa mestaruuden. Vai mitä, maalitykki Palola?

Palola toki yritti suoraviivaista ratkaisua seitsemännen loppuottelun jatkoajalla, mutta tarkoitukseni olikin osoittaa, kuinka pienistä asioista ratkaisut voivat olla kiinni.

Runkosarjassa varsin moni Tapparan hyökkäys tai ylivoimakuvio päättyi siihen, että hyvästä laukaisupaikasta haettiin syöttöä vielä vapaampaan paikkaan. Ajoittain yritykset onnistuivat, ja tuloksena oli TOP5-koosteen maaleja.

Päinvastaisiakin esimerkkejä nähtiin, kun syöttö katkaistiin tai muuten epäonnistui. Tällöin myös vastahyökkäyksen riski kasvaa. Laukomalla on todennäköisempaa saada paine pidettyä hyökkäysalueella – maalinteon todennäköisyydestä puhumattakaan.

Tapparalla on yksi Liigan parhaista maalivahdeista sekä laadukas puolustus. Niiden kustannuksella ei silti kannata hyökkäyspäädyssä leikkiä. Onnistunut harhautus tai syöttö voi hetkeksi nostaa itseluottamusta. Kauaa se ei lämmitä, jos maali jää tekemättä.

En tiedä, arvostetaanko Tapparan pukukopissa nättejä maaleja enemmän kuin räkämaaleja. Jostain syystä Tappara-pelaaja herkästi hakee syöttöä tilanteissa, joissa yhdeksän kiekkoilijaa kymmenestä laukoisi. Tulostaululle nätistäkin maalista saa vain yhden merkinnän, tyylipisteitä ei jaeta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rautakorpi ylisti jääkiekon juhlaa − "Urheilu on voittamista ja häviämistä"

LIIGA | 26.4.2018 22:19
Jukka Rautakorpi antoi tunnustusta Kärpille, kiitti vuolaasti yleisöä ja kertasi tasaisen sarjan tapahtumia. Kokenut luotsi jäi jälleen kerran hopealle, mutta oli silti tyytyväinen Tapparan kauteen. lue lisää

Kärpät on Suomen mestari 2018

LIIGA | 26.4.2018 20:58
Kärpät on voittanut Suomen mestaruuden kaudella 2017-18. Oululaiset voittivat Tapparan finaalisarjassa voitoin 4−2. lue lisää

Kärppien pelimäärä näkyy puolustajien kuormituksessa

LIIGA | 26.4.2018 15:43
Ennen finaaleja puhuttiin miten Kärppien ja HIFK:n välieräsarjan venyminen seitsemään peliin voi antaa edun Tapparalle, joka selvitti välierät TPS:ää vastaan suoraan neljässä ottelussa. Paljonko tämä kuormitus itse asiassa näkyy pelaajien peliajassa? lue lisää

Jukka Rautakorpi: "Tuohon harhaan me ei missään nimessä mennä"

LIIGA | 24.4.2018 23:04
Tappara otti toisen voittonsa, kun se vaiherikkaan ottelun jälkeen voitti Kärpät Oulussa lukemin 5–4. Ottelun jälkeen Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli hieman helpottuneemman oloinen. lue lisää

Tapparan käsittelypyyntö ei aiheuttanut pelikieltoa Shaun Heshkalle

LIIGA | 24.4.2018 14:45
Liigan kurinpitodelegaatio käsitteli Tapparan pyynnöstä tilanteen, jossa Shaun Heshka kaatoi Jukka Peltolan. Delegaation mukaan tilanteessa ei ollut jalkapyyhkäisyä ja kanadalainen selvisi ilman pelikieltoa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sebastian Repo

Tappara #92 L lh
s. 1996 Lahti
189CM / 86KG
SOPIMUS: Loppukauden laina
VARAUS: 2017 Florida Panthers 6. kierros #184