Maalinsylkijä Couturier vauhdissa Flyersissa

Philadelphia Flyers ei kuulu tällä kaudella liigan kärkijoukkueisiin, mutta on välttänyt joutumisen aivan pohjamutiin. Joukkueen riveissä on loistavia pelaajia, mukaan lukien Sean Couturier, joka on tällä kaudella nostanut itsensä uudelle tasolle.

Flyersin odotetusti menestyneet kärkinimet Claude Giroux (14+38=52) ja Jakub Voracek (8+43=51) sijoittuvat pistepörssissä neljänneksi ja seitsemänneksi.

Erityisesti Flyers-joukkueessa on kuitenkin huomiota herättänyt joukkueensa ykkössentteri Sean Couturier, joka on Flyersin ensimmäisen kierroksen kahdeksas varaus vuodelta 2011.

Couturier on muutaman viime kauden pelannut tasaisen hyvin pistesaaliin yltäessä 30 paremmalle puolelle, mutta nyt hänellä on meneillään uransa tähän mennessä paras kausi.

25-vuotias isokokoinen maalintekijä on rikkonut piste-ennätyksensä, kun kasassa on jo tehopisteet 23+19=42. Ja mikä hienointa, takana on vasta 42 runkosarjan peliä.

VAHVA MAALINTEKIJÄ EI LOISTA AINOASTAAN HYÖKKÄYSPÄÄDYSSÄ, VAAN OSAA KÄYTTÄÄ KOKOAAN JA TAITOJAAN EDUKSI MYÖS PUOLUSTUSTILANTEISSA.

Piste per peli -tahtiin upeasti yltänyt Couturier komeilee tällä hetkellä pistepörssin sijalla 19. Maalintekijänä Couturier on 23 osumallaan liigan neljänneksi tehokkain.

Viimeisimmässä pelissä Buffalo Sabresia vastaan Couturier paukutti voittomaalin ylivoimalla ja pelin lopulla toisen tyhjiin.

Vahva maalintekijä ei loista ainoastaan hyökkäyspäädyssä, vaan osaa käyttää kokoaan ja taitojaan eduksi myös puolustustilanteissa. Couturierille annetaan eniten alivoimaminuutteja Flyersin hyökkääjistä ja hänen plus-miinus-lukemansa 14 on joukkueen paras.

Philadelphia Flyersilla on nyt takanaan 19 voittoa, 15 tappiota ja kahdeksan jatkoaikavoittoa. Voisi mennä huonomminkin.

Marras-joulukuussa Flyers kärsi kymmenen pelin tappioputkesta, mutta sen jälkeen joukkue on edennyt voittaen suurimman osan peleistään. Alkukaudesta on tapahtunut huima nousu pudotuspeliviivan tuntumaan.

Flyers on sijoittunut vasta yhdeksänneksi Itäisen konferenssin puolella, mutta Metropolien divisioonassa tilanne on kuitenkin tasainen ja se voi muuttua nopeasti.

Couturierin maaleille on kysyntää jatkossakin, kun kilpailu pudotuspelipaikoista alkaa käydä kuumana.

Lue myös

Nolan Patrickin tulokassyksy ei ollut ruusuilla tanssimista − “Tämä on luku, jota ei muisteta myöhemmin”

NHL | 7.1.2018 18:30
Nolan Patrickin harteille on kasattu paineita jo pikkupojasta lähtien. Viime kesän varaustilaisuuden kakkosvarauksen ensimmäinen NHL-syksy oli rikkonainen, eivätkä tulokset ole vielä olleet odotetun kaltaisia. Uhkaako pitkä loukkaantumishistoria nuorukaisen NHL-uraa? Flyers-GM Ron Hextall uskoo, että Patrickista kasvaa vielä mainio pelimies. lue lisää

NHL 65:00 -podcast: Kriisijoukkueet puntarissa ja haaveilua olympiajoukkueesta

NHL | 18.12.2017 12:00
Jatkoajan NHL-podcast, NHL 65:00 saa jälleen jatkoa. Tämänkertaisessa jaksossa toimittajat keskustelevat muun muassa Suomen jääkiekkomaajoukkueen potentiaalisesta joukkueesta tuleviin talviolympialaisiin. lue lisää

Penguins ja Flyers jälleen ulkojäille

NHL | 20.11.2017 15:28
NHL ilmoitti ulkopeleille tulevan jatkoa, kun Philadelphia Flyers ja Pittsburgh Penguins pelaavat vastakkain Stadium Seriesin ottelussa helmikuussa 2019. lue lisää

Viikateisku niskaan poiki pitkän pelikiellon

NHL | 20.11.2017 9:04
Philadelphia Flyersin Radko Gudasille on langetettu kymmenen ottelun pelikielto Winnipeg Jets -ottelun tapahtumista. lue lisää

Flyersin kärkivaraus loukkaantuneiden listalle

NHL | 1.11.2017 9:53
Nolan Patrick parantelee ylävartalovammaansa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sean Couturier

Philadelphia #14 L kh
s. 1992 Phoenix, AZ, USA
191CM / 89KG
SOPIMUS: 2022
VARAUS: 2011 Philadelphia Flyers 1. kierros #8