Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Maalinsylkijä Couturier vauhdissa Flyersissa

Philadelphia Flyers ei kuulu tällä kaudella liigan kärkijoukkueisiin, mutta on välttänyt joutumisen aivan pohjamutiin. Joukkueen riveissä on loistavia pelaajia, mukaan lukien Sean Couturier, joka on tällä kaudella nostanut itsensä uudelle tasolle.

Flyersin odotetusti menestyneet kärkinimet Claude Giroux (14+38=52) ja Jakub Voracek (8+43=51) sijoittuvat pistepörssissä neljänneksi ja seitsemänneksi.

Erityisesti Flyers-joukkueessa on kuitenkin huomiota herättänyt joukkueensa ykkössentteri Sean Couturier, joka on Flyersin ensimmäisen kierroksen kahdeksas varaus vuodelta 2011.

Couturier on muutaman viime kauden pelannut tasaisen hyvin pistesaaliin yltäessä 30 paremmalle puolelle, mutta nyt hänellä on meneillään uransa tähän mennessä paras kausi.

25-vuotias isokokoinen maalintekijä on rikkonut piste-ennätyksensä, kun kasassa on jo tehopisteet 23+19=42. Ja mikä hienointa, takana on vasta 42 runkosarjan peliä.

VAHVA MAALINTEKIJÄ EI LOISTA AINOASTAAN HYÖKKÄYSPÄÄDYSSÄ, VAAN OSAA KÄYTTÄÄ KOKOAAN JA TAITOJAAN EDUKSI MYÖS PUOLUSTUSTILANTEISSA.

Piste per peli -tahtiin upeasti yltänyt Couturier komeilee tällä hetkellä pistepörssin sijalla 19. Maalintekijänä Couturier on 23 osumallaan liigan neljänneksi tehokkain.

Viimeisimmässä pelissä Buffalo Sabresia vastaan Couturier paukutti voittomaalin ylivoimalla ja pelin lopulla toisen tyhjiin.

Vahva maalintekijä ei loista ainoastaan hyökkäyspäädyssä, vaan osaa käyttää kokoaan ja taitojaan eduksi myös puolustustilanteissa. Couturierille annetaan eniten alivoimaminuutteja Flyersin hyökkääjistä ja hänen plus-miinus-lukemansa 14 on joukkueen paras.

Philadelphia Flyersilla on nyt takanaan 19 voittoa, 15 tappiota ja kahdeksan jatkoaikavoittoa. Voisi mennä huonomminkin.

Marras-joulukuussa Flyers kärsi kymmenen pelin tappioputkesta, mutta sen jälkeen joukkue on edennyt voittaen suurimman osan peleistään. Alkukaudesta on tapahtunut huima nousu pudotuspeliviivan tuntumaan.

Flyers on sijoittunut vasta yhdeksänneksi Itäisen konferenssin puolella, mutta Metropolien divisioonassa tilanne on kuitenkin tasainen ja se voi muuttua nopeasti.

Couturierin maaleille on kysyntää jatkossakin, kun kilpailu pudotuspelipaikoista alkaa käydä kuumana.

Lue myös

Antti Niemi pysäytti Anaheim Ducksin, Senatorsille pisteet Philadelphiasta

NHL | 3.2.2018 23:31
NHL:n lauantai-illan kahdessa ottelussa Antti Niemi pelasi kauden parhaan pelinsä torjuen Montreal Canadiensin voittoon Anaheim Ducksista. Ottawa Senators oli puolestaan lähellä voittoa Philadelphia Flyersista jo varsinaisella peliajalla. lue lisää

Rapakon takaa, helmikuu: Epävireistä bluesia ja vaahteranlehtien havinaa

NHL | 4.3.2018 16:38
Rapakon takaa -juttusarjassa tarkastellaan tällä kertaa helmikuun NHL-tapahtumia. Kuukausikatsauksessa valitaan nousussa ja laskussa olevat joukkueet ja pelaajat sekä kuukauden parhaat tulokkaat. lue lisää

Alt, Oduya ja Stewart uusiin osoitteisiin - Jussi Jokinen läpäisi siirtolistan

NHL | 26.2.2018 19:34
NHL:n siirtotakarajalla siirtolistalla on perinteisesti vilskettä. Sunnuntaina listalle päätyneistä pelaajista kolme päätyi vaihtamaan seuraa. Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen ei kelvannut kenellekään, joten hänet voidaan sijoittaa Blue Jacketsin farmijoukkueeseen. lue lisää

Flyersilla loukkaantumismurheita − Simmonds ja Neuvirth viikkoja sivussa

NHL | 20.2.2018 18:01
Philadelphia Flyersin kakkosmaalivahti Michal Neuvirth parantelee alavartalovammaansa neljästä kuuteen viikkoa. Laitahyökkääjä Wayne Simmonds puolestaan huilaa ylävartalovamman takia kahdesta kolmeen viikkoa. lue lisää

Mrazek helpottamaan Flyersin maalivahtipulmia

NHL | 20.2.2018 6:31
Philadelphia Flyers hankki Detroit Red Wingsistä tšekkimaalivahti Petr Mrazekin vaihdossa kahteen ehdolliseen varausvuoroon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sean Couturier

Philadelphia #14 L kh
s. 1992 Phoenix, AZ, USA
191CM / 89KG
SOPIMUS: 2022
VARAUS: 2011 Philadelphia Flyers 1. kierros #8