Mielipide

Maailman odotus on ohi

MAAJOUKKUE / Kolumni
Terveisiä Torontosta. Ensimmäisen aamun kaupunkikierroksen perusteella huhut Kanadan kiekkohulluudesta eivät ole liioteltuja. Maan onneksi odotus on pian ohi.

Kiekkointoilu näkyy täällä kaikkialla. Se on seteleissä ulkojääkuvana merkkihenkilöiden keskellä. Se on Maple Leafs -vaatteissa ihmisten yllä ihonväristä, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Se on läsnä jääkiekkopyhättö Air Canada Centressä, joka sijaitsee tämän miljoonakaupungin sydämessä. Ei, se on tämän kaupungin sydän.

The World Is Waiting. Maailma odottaa. Malttamattomalla sloganilla varustettuja mainoksia on Torontossa joka puolella, ja kiekkokaipuu on ohi ihan pian. Odottava tunnelma Air Canada Centrellä vaihtuu kahden viikon karnevaaliksi, kun kymmenen kovinta alle 20-vuotiaiden joukkuetta iskee yhteen.

Alkulohkovaiheessa odotusta riittää tyydyttämään jääkiekon riemu. Maailman lahjakkaimmat nuoret pelaavat viihdyttävää, vauhdikasta mutta tasokasta kiekkoa. Huippuprospektien tarkkailu jaksaa varmasti valvottaa koti-Suomessakin.

The World Is Waiting saa uuden merkityksen kisojen toisella viikolla pudotuspelivaiheessa. Kanada ei ole voittanut alle 20-vuotiaissa kultaa viiteen vuoteen, ja se on kiekkohullulle maalle katastrofi. Kotiyleisö ei odota vain kisahumua tai alkupelimenestystä, vaan mestaruus on ainoa vaihtoehto.

Kultajuhlat ovat varmasti jo valmiit. Jos joku onnistuu pysäyttämään mestaruusjunan, alkaa Kanadassa maansuru. Eikä sanavalinta ole edes juuri liioiteltu.

Odotus on ohi. Pöytä on katettu Kanadalle. Nautitaan kisoista ja tarkkaillaan, pilaako Suomi viime vuoden tapaan isäntämaan juhlat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös