Los Angeles Kings arvoituksellisen tulevaisuuden kynnyksellä

Suurin joukkueessa tapahtunut muutos verrattuna viime kauteen on joukkueen valmennuksen ja GM:n vaihtuminen. Kings yrittää palata pääpiirteittäin vanhalla, mutta tasonsa osoittaneella pelaajarungolla takaisin menestyksen tielle.

Kings on mielenkiintoinen seura NHL:ssä menestymisen suhteen, jos menestymistä mitataan pudotuspeleihin selviytymisellä. Viimeisen 30 vuoden ajanjaksolla joukkueen yhtenäisiä menestyskausia on aina seurannut pidempiä laskusuhdanteita.

Hyvän Kings-kauden toteutuminen riippuu monesta tekijästä. Ensinnäkin uuden valmentajan John Stevensin on kyettävä sopeutumaan uuteen rooliinsa päävalmentajana ja suurempaan vastuuseen.

Pelaajien ja valmennukse on päästävä tarpeeksi nopeasti samalle aaltopituudelle. Stevensin valinta päävalmentajaksi vaikuttaa perustellulta.

Anze Kopitarin on nostettava tasoaan, ja koko hyökkäysarsenaalin on pelattava tuloksekkaampi kausi.

Hänellä on jo kokemusta päävalmentajan roolista Philadelphia Flyersissa, hän on työskennellyt jo seitsemän vuotta Kingseissa apulaisvalmentajana, joten hän tuntee pelaajansa ja hän vaikuttaa olevan samalla sivulla uuden GM:n Rob Blaken kanssa pelifilosofian muuttamisesta hyökkäyspainotteisemmaksi. 

Blaken on kuitenkin myös kyettävä vahvistamaan joukkuetta pelaajakaupoilla, mikäli näyttää siltä, että joukkue saavuttaa pudotuspelit. Pelaajakauppojen hoitaminen ei kuitenkaan ole lasten leikkiä.

Varoittavana esimerkkinä toimii Colorado Avalanche, jossa toinen seuraikoni on viime aikoina saanut huomata, että hyvien pelaajakauppojen tekeminen voi olla kokemattomalle GM:lle hankalaa.

Anze Kopitarin on nostettava tasoaan, ja koko hyökkäysarsenaalin on pelattava tuloksekkaampi kausi. Puolustuksessa nuorten pakkien on kyettävä nousemaan vanhempien pelaajien tasolle.

Ehkä tärkeimpänä vaatimuksena yksittäiselle pelaajalle on, että maalivahti Jonathan Quickin on pelattava ehjä kausi. Myös tähtipuolustaja Drew Doughtylta odotetaan vahvaa panosta.

Joukkueen heikkoudet voidaan kuitenkin kääntää myös vahvuuksiksi. Vaatimattomasti sujunut kausi nostaa taatusti pelaajien näytönhalua. Uusi päävalmentaja tuo todennäköisesti vapautuneisuutta ja virtaa pelaamiseen.

Eikä uudella GM:llä ole samanlaisia siteitä pelaajiin kuin edeltäjällään Dean Lombardilla, jpten Blake voi nähdä kokonaiskuvan selkeämmin ja olla aktiivisempi pelaajakauppojen osalta. Joukkueen pelaajarunko on jo hiukan ikääntynyt, mutta pudotuspelirutiinia joukkueessa edelleen riittää.

Kings lienee tukevasti Läntisen konferenssin keskikastissa, mutta pudotuspeleihin päästessään se on vaarallinen joukkue. Paljon riippuu siitä, pystytäänkö joukkuetta vahvistamaan kauden aikana.

Lue myös

Rieder kaupattiin Kingsiin, myös maalivahdit liikkuivat

NHL | 22.2.2018 7:49
Tyynenmeren divisioonan joukkueet Arizona Coyotes ja Los Angeles Kings olivat kaupoilla keskenään, Suurimpana palasena liikkui saksalaishyökkääjä Tobias Rieder, minkä lisäksi joukkueiden kakkosmaalivahdit vaihtuivat päittäin. lue lisää

NHL 65:00 -podcast - Dion Phaneuf tavoittelemaan Stanley Cupia länsirannikolle

NHL | 19.2.2018 11:30
NHL:ssä on viime päivinä nähty useampi pelaajakauppa. Suomalaismaalivahti Harri Säteri antoi näyttönsä kirkkaissa valoissa. Seattlen laajennushanke napsahti taas hieman eteenpäin. Näistä ja monista muista asioista puhetta NHL 65:00 -podcastissa. lue lisää

Kaupat tuli: Kingsille riskialtis vahvistus puolustukseen, Senatorsille helpotusta budjettiin

NHL | 16.2.2018 16:00
Ottawa Senators ja Los Angeles Kings aloittivat siirtotakarajan hulinat, kun Dion Phaneuf ja Marian Gaborik vaihtoivat seuroja. Molemmat konkaripelaajat saivat maalitilinsä auki heti ensimmäisessä pelissä siirron jälkeen, mutta Jatkoajan NHL-toimitus sukeltaa kauppa-analyysissään hieman syvemmälle. lue lisää

NHL-konkarit vaihtokaupassa: Phaneuf Kingsiin, Gaborik Senatorsiin

NHL | 14.2.2018 9:02
Los Angeles Kings ja Ottawa Senators ovat tehneet pelaajakaupan, jossa pääosan vievät kaksi konkaripelaajaa. lue lisää

Rapakon takaa, tammikuu: Crosby hurjasteli Penguinsin liitoon

NHL | 3.2.2018 16:00
Rapakon takaa -juttusarjassa pureudutaan tällä kertaa tammikuun NHL-tapahtumiin. Kuukausikatsauksessa valitaan nousussa ja laskussa olevat joukkueet ja pelaajat sekä kuukauden parhaat tulokkaat. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Andy Andreoff

Los Angeles #15 L kh
s. 1991 Pickering, ON, CAN
183CM / 84KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2011 Los Angeles Kings 3. kierros #80