x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Los Angeles Kings arvoituksellisen tulevaisuuden kynnyksellä

Suurin joukkueessa tapahtunut muutos verrattuna viime kauteen on joukkueen valmennuksen ja GM:n vaihtuminen. Kings yrittää palata pääpiirteittäin vanhalla, mutta tasonsa osoittaneella pelaajarungolla takaisin menestyksen tielle.

Kings on mielenkiintoinen seura NHL:ssä menestymisen suhteen, jos menestymistä mitataan pudotuspeleihin selviytymisellä. Viimeisen 30 vuoden ajanjaksolla joukkueen yhtenäisiä menestyskausia on aina seurannut pidempiä laskusuhdanteita.

Hyvän Kings-kauden toteutuminen riippuu monesta tekijästä. Ensinnäkin uuden valmentajan John Stevensin on kyettävä sopeutumaan uuteen rooliinsa päävalmentajana ja suurempaan vastuuseen.

Pelaajien ja valmennukse on päästävä tarpeeksi nopeasti samalle aaltopituudelle. Stevensin valinta päävalmentajaksi vaikuttaa perustellulta.

Anze Kopitarin on nostettava tasoaan, ja koko hyökkäysarsenaalin on pelattava tuloksekkaampi kausi.

Hänellä on jo kokemusta päävalmentajan roolista Philadelphia Flyersissa, hän on työskennellyt jo seitsemän vuotta Kingseissa apulaisvalmentajana, joten hän tuntee pelaajansa ja hän vaikuttaa olevan samalla sivulla uuden GM:n Rob Blaken kanssa pelifilosofian muuttamisesta hyökkäyspainotteisemmaksi. 

Blaken on kuitenkin myös kyettävä vahvistamaan joukkuetta pelaajakaupoilla, mikäli näyttää siltä, että joukkue saavuttaa pudotuspelit. Pelaajakauppojen hoitaminen ei kuitenkaan ole lasten leikkiä.

Varoittavana esimerkkinä toimii Colorado Avalanche, jossa toinen seuraikoni on viime aikoina saanut huomata, että hyvien pelaajakauppojen tekeminen voi olla kokemattomalle GM:lle hankalaa.

Anze Kopitarin on nostettava tasoaan, ja koko hyökkäysarsenaalin on pelattava tuloksekkaampi kausi. Puolustuksessa nuorten pakkien on kyettävä nousemaan vanhempien pelaajien tasolle.

Ehkä tärkeimpänä vaatimuksena yksittäiselle pelaajalle on, että maalivahti Jonathan Quickin on pelattava ehjä kausi. Myös tähtipuolustaja Drew Doughtylta odotetaan vahvaa panosta.

Joukkueen heikkoudet voidaan kuitenkin kääntää myös vahvuuksiksi. Vaatimattomasti sujunut kausi nostaa taatusti pelaajien näytönhalua. Uusi päävalmentaja tuo todennäköisesti vapautuneisuutta ja virtaa pelaamiseen.

Eikä uudella GM:llä ole samanlaisia siteitä pelaajiin kuin edeltäjällään Dean Lombardilla, jpten Blake voi nähdä kokonaiskuvan selkeämmin ja olla aktiivisempi pelaajakauppojen osalta. Joukkueen pelaajarunko on jo hiukan ikääntynyt, mutta pudotuspelirutiinia joukkueessa edelleen riittää.

Kings lienee tukevasti Läntisen konferenssin keskikastissa, mutta pudotuspeleihin päästessään se on vaarallinen joukkue. Paljon riippuu siitä, pystytäänkö joukkuetta vahvistamaan kauden aikana.

Lue myös

Norris Trophy -finalistit selvillä - Hedman hakee ensimmäistään

NHL | 20.4.2018 9:43
Tampa Bay Lightningin Victor Hedmanin, Los Angeles Kingsin Drew Doughtyn ja Nashville Predatorsin P.K. Subbanin keskuudesta valitaan tämän NHL-kauden paras puolustaja. lue lisää

Kurinpidolle töitä heti pudotuspelien alkuun - Doughtylle pelikieltoa

NHL | 13.4.2018 12:36
Drew Doughtylle on langetettu yhden ottelun pelikielto pudotuspelien avauskierroksen tapahtumien johdosta. lue lisää

Huikean kokonaisvaltainen Anze Kopitar pelaa uransa parasta kautta

NHL | 11.4.2018 17:00
Monet luulivat Los Angeles Kingsin kapteenin parhaiden päivien olevan takana päin vaikean viime kauden jälkeen. Slovenialaissentteri on vastannut epäilijöille pelaamalla pisteiden valossa uransa parasta jääkiekkoa. lue lisää

Huikeaan maalitahtiin yltänyt Jeff Carter on Kingsin pudotuspelitoivo

NHL | 11.4.2018 13:30
13 maalia 21 pelissä neljän kuukauden loukkaantumisen jälkeen. Jeff Carter on NHL:n arvokkain maalintekijä. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Kopitarin tehot eivät riitä – Golden Knightsin sensaatiokausi saa jatkoa

NHL | 11.4.2018 12:30
NHL-kauden tuhkimotarina saa jatkoa, kun sensaatiomainen tulokasjoukkue Vegas Golden Knights aloittaa ensimmäiset pudotuspelinsä. Kokenut pudotuspelijoukkue Los Angeles Kings operoi Anze Kopitarin kaltaisesta supertähdestä huolimatta Golden Knightsia kapeammalla materiaalilla ja joutuu tyytymään tappioon ensimmäisellä kierroksella. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Oscar Fantenberg

Los Angeles #7 L p
s. 1991 Ljungby, SWE
184CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: Ei varausta