Mielipide

Lokakuun tyhjennysmyynti – Bluesin viimeinen taisto?

LIIGA / Kolumni
Espoo Bluesin taloudellinen alamäki on ollut kaikkien tiedossa jo pitkään. Nyt edessä on vapaapudotus tai suunta ylöspäin. Vaihtoehtoa ei ole.

Blues on tehnyt tappiota käytännössä koko sen ajan, kun joukkue on nykyisellä nimellään pelannut Liigassa. Jussi Salonojan omistuksessa rahaa tuli epäterveesti kiekkojoukkueen ylläpitämiseen, mutta uusien omistajien aikana moisia rahavarantoja on tullut Espoossa ikävä.

Nyt yhtälö velkojen ja saamisten osalta vaikuttaa ylitsepääsemättömältä. Satojen tuhansien tappioihin päätyviä tilikausia ei yksinkertaisesti voi tulla enää lisää.

Espoossa on periaatteessa tehty kaikki oikein viimeisen vuoden aikana talouden tasapainottamiseksi, tuloja vain tarvittaisiin lisää. Bluesilainen talouskuri olisi saanut aikaan jo vähintään yleislakon koko maan mittakaavaan sovellettuna ja "oman kylän poikia" on joukkueessa enemmän kuin taitotaso antaisi myöten. Silti tämäkään ei tahdo riittää.

SEURAAVA PELAAJAMYYNTI TARKOITTAA LUOVUTTAMISTA.

Milloin viimeksi liigajoukkueen valmentaja on Jyrki Ahon sanoja mukaillen himoinnut karkkikaupan ikkunassa maalintekijää samalla ymmärtäen, että hän on itseasiassa vain myyjä tuossa samaisessa karkkikaupassa? Milloin viimeksi jääkiekon pääsarjajoukkue on joutunut luopumaan profiilipelaajistaan taloudellisista syistä lokakuussa? 

Näiden kysymysten äärellä on hyvä hiljentyä pohtimaan espoolaisen liigakiekon tulevaisuutta.

Blues on tällä hetkellä siinä tilanteessa, että uusiin panostuksiin urheilullisella puolella ei ole varaa, vaikka Aho kuinka haluaisi. Itseasiassa Blues on siinä tilanteessa, että yhtään pelaajaa ei ole enää mahdollista myydä, mikäli urheilullisesta uskottavuudesta aiotaan pitää kiinni.

Lokakuisen tyhjennysmyynnin tämänhetkiset uhrit – Olli Malmivaara ja Kai Kantola – eivät olleet Bluesin tärkeimpiä pelaajia, mutta varmasti sieltä enemmän tienaavasta päästä. Siinä mielessä Bluesin seurajohto on tehnyt oikeita liikkeitä karkkikauppiaina. Mitään korvaamatonta ei vielä ole myyty.

Kaiken synkkyyden keskellä Ahon joukkue ei vaikuta lannistuneelta – ennemminkin päinvastoin. Tappioiden keskellä tarpova joukkue vaikuttaa hitsautuneen hienoksi kokonaisuudeksi, joka ei luovuta.

Seuraava Bluesin tekemä liike kuitenkin paljastaa lahjomattomasti mihin seura on menossa. Yhdenkin lisäpelaajan kauppaaminen muualle tarkoittaisi alistumista tämän kauden osalta. Suureksi taistelijaksi osoittautuneen koeaikalaisen Samson Mahbodin päästäminen muualle antaisi samanlaista viestiä.

Joukkueessa ei enää ole myytävää, jos Blues aikoo vielä tosissaan taistella tämän kauden liigassa. Seuraava pelaajamyynti tarkoittaa luovuttamista, eikä se kriisiseuraa pelasta ainakaan pidemmällä aikavälillä. Edessä olisi tie kohti toisia sarjoja tai uutta omistajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös