Mielipide

Liigalta käsittämätön päätös Oulussa - "varustefarssi"

LIIGA / Kolumni

Kenen etuja palvelee Liigan päätös laittaa HPK pelaamaan Kärppiä vastaan lainavarusteilla? Vastaus on yksinkertainen: Kärppiä. Muita tästä hyötyviä tahoja on hyvin vaikea löytää.

Juuse Saroksen laittaminen tolppien väliin lainavarusteilla on sekä pyllistys urheilullisuutta kohden että turvallisuusriski. Maalivahdin työ jos joku on välineurheilua. Parhaimmillaan 150 kilometriä tunnissa tulevan kumilätkän ja 40 kilometriä tunnissa tulevien pelaajien eteen ei kovin moni halua asettua ilman varmasti sopivia varusteita.

Vääränkokoinen maski ei todellakaan ole pikkujuttu.

Maalivahdit ovat tottuneet pelaamaan omilla, heille mittojensa mukaan tehdyillä varusteilla. Vierailla varusteilla niin liikkuminen kuin torjuminenkin on aivan eri asia kuin tutuksi käyneillä ja "sisäänajetuilla" varusteilla.

Myös esimerkiksi maalivahtien päätä suojaavat varusteet eli maskit valetaan muottien mukaan aina kyseistä maalivahtia varten. Vääränkokoinen maski ei todellakaan ole pikkujuttu.

Tietenkin vikaa on myös HPK:ssa, kun päättivät siirtyä ottelupaikkakunnalle viimeisellä mahdollisella reittilennolla aivan viime tingassa, mutta ei siitä voida turvallisuuden kustannuksella seuraa rangaista.

Liiga ilmoitti "ottavansa vastuun" päätöksestään mahdollisissa loukkaantumistilanteissa. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Hankkiiko Kimmo Rannisto HPK:lle uuden maajoukkuetason ykkösvahdin, jos Saros loukkaantuu lainavarusteissaan?

Ottaako Liiga vastuun myös HPK:n mahdollisesti tämän päätöksen takia menettämistä pisteistä? Tämä päätös ei edusta missään nimessä minkäänasteista urheilullisuutta.

Onnea Kärpät, teidän urakkanne helpottui juuri melkoisesti. Tästä tapauksesta tultaneen puhumaan jatkossa nimellä varustefarssi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös