Mielipide

Liiga, tervetuloa elävien kirjoihin!

LIIGA / Kolumni
Joskus saa enemmän kuin osaa edes toivoa. Kuten Liiga perjantaina ja lauantaina.

Kuluva kausi ei ole ollut Liigalle jättipotti. Yleisömäärät ovat olleet vaisuja ja mediahuomio totuttua vähäisempää. Edes kunnon kohuja ei ole ollut, kun tuomarit ja kurinpitäjä ovat hoitaneet hommansa.

Jotain tartti tehdä. Kuten keksiä loppuviikon tasauskierroksille jotain värikästä.

Liiga sai enemmän kuin osasi tilatakaan. Uskoisitko, että kaikki tämä tapahtui reilussa vuorokaudessa?

HPK:n maalivahtien varusteet katosivat lentomatkan yhteydessä. Ottelu siirtyi. Pelataanko sitä ollenkaan? Sosiaalisessa mediassa pidettiin liveseurantaa varusteiden etsimisestä. Juuse Saros torjui ensimmäisen erän urheilullista menestystä ja terveyttä uhmaten lainavarusteilla.

Eihän tällaista tapahdu Liigassa. Mitä ihmettä?

Bonuksena Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto tylytti hämeenlinnalaisia. Oma syynsä. HPK pahastui.

Vaasassa pimahti Matt Generous. Selän kääntänyt ja selkään taklattu Sport-puolustaja pyrki vastustajan vaihtoaitioon haastamaan tappeluun, karkasi hermonsa menettäneenä linjatuomareilta jatkamaan show'taan ja luisteli lopuksi päin vastustajan maalivahtia.

Eihän tällaista tapahdu Liigassa. Mitä ihmettä?

Seuraavassa kohtaamisessa ottivat nyrkein yhteen Sportin Mike Brennan ja Ilveksen Patrik Moisio. Oman käskytyskohunsa läpikäynyt Sport-valmentaja Tomek Valtonen epäili vuorostaan Ilves-koutsi Tuomas Tuokkolaa käskytyksestä.

Eivätkä myllyttämiset olleet "se juttu", vaan pelkkä piste i:n päälle. Koko ottelupari oli tahtojen taistoa. Kaukana marraskuisen tiistain HPK-KalPasta. Myös parissa muussa otteluparissa heiluteltiin nyrkkejä.

Ja sitten se Turku. Syöksykierteinen TPS päästi 12 maalia omiin. Turhautuneet kannattajat heittelivät kausikorttejaan TPS-aitioon ja jäälle. Kortteja poltettiin myös virtuaalinuotiolla sosiaalisessa mediassa. Bensat liekkeihin tarjosi kaikkien hampaissa oleva turkulaisvalmentaja Miika Elomo luonnehtimalla toimintaa mikkihiirimäiseksi.

Viihdyttävää oli ilman farsseja ja kohujakin. Lukko niittasi voittomaalin Ässiä vastaan ajassa 59.58. Blues nöyryytti ison ja pahan IFK:n täydellisesti. Nolla tehtyä maalia 120 minuuttiin.

Kuka vielä sanoo, ettei Liiga ole puheenaiheina turuilla, toreilla ja kahvipöydissä? Puitavaa riittää pitkälle ensi viikkoon.

Paraskaan markkinointimies ei keksisi kaikkia näitä käänteitä. Muuten ehkä vielä, mutta viimeistään Turussa todellisuus ylitti jo mielikuvituksen.

Liiga, tervetuloa elävien kirjoihin! Edessä on hieno kevät.

Toivottavasti peräkkäispelejä on jo lisätty enemmänkin ensi kauden otteluohjelmaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle