Mielipide

Leijonien puolustuksesta löytyi yllättävä sankari

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomen puolustuksen johtohahmoiksi odotettiin nuoria Pohjois-Amerikan vahvistuksia, mutta esiin nousikin kokenut peruspuolustaja Atte Ohtamaa.

Leijonien maalivahteja ja nuoria hyökkääjätähtiä on hehkutettu koko MM-kisojen ajan − osin aiheesta ja osin hehkutuksen vuoksi.

Puolustuspelaamista on kehuttu lähinnä tiiviistä yhteispelistä, ja itsekin kritisoin Esa Lindelliä, jolta odotettiin paljon, mutta saatiin vähän. 

Ohtamaa on läpi MM-kisojen pysäyttänyt sekä vastustajat että kiekot

Lindellin ja parinsa Ville Pokan sijaan Suomen puolustuksesta on yksilönä syytä nostaa esille Atte Ohtamaa. Kolmansia MM-kisojaan pelaava jokeripuolustaja on ollut Leijonien alakerran isäntä.

Isokokoinen peruspuolustaja ei ole häikäistynyt edes Kanadan ja Venäjän NHL-tähdistä. Luistelu on ollut riittävällä tasolla, ja kiekkovarmuus on ollut jopa leijonapuolustuksen kärkeä.

Lisäksi Ohtamaa on saanut paljon vastuuta alivoimalla. Erityishuomiota on kiinnittänyt jokeripuolustajan uhrautuva pelaaminen.

Välierässä Venäjää vastaan Ohtamaa peitti toisessa erässä alivoimalla parikin hyvältä sektorilta lauottua venäläiskutia ja esti omalta osaltaan Venäjän johtomaalin synnyn.

Vain hetki jäähyn päättymisen jälkeen Suomi meni johtoon ja otti pelin hallinnan. 

Sunnuntain loppuottelussa Suomi kohtaa Kanadan, joka jäi alkusarjan keskinäisessä ottelussa maaleitta. Jos Ohtamaalta kysytään, niin Kanadan maalinteko jää haaveeksi myös finaalissa.

Ohtamaa on läpi MM-kisojen pysäyttänyt sekä vastustajat että kiekot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös