Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Leijonat roikkuu yhden ylivoimaviisikon varassa

Jos Eeli Tolvanen ja kumppanit eivät tykitä ylivoimalla maaleja, Leijonien tulos jää laihaksi. Tasaviisikoin Suomen pelaaminen ei riitä.

Ruotsi-peli sen viimeistään osoitti. Leijonat on pulassa, jos ykkösylivoima ei ole vireessä.

Leijonat on tehnyt olympiaturnauksen aikana 11 maalia. Niistä viisi on tullut ylivoimalla ja kaikki samalta ylivoimaviisikolta.

Eeli Tolvanen, Sami Lepistö, Petri Kontiola, Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen. Siinä on viisikko, jonka mukana Suomi joko juhlii tai kaatuu.

Leijonat ei ole luonut viidellä viittä vastaan pelatessa minkäänlaista pelitapaetua, joka tuottaisi erityisesti maalipaikkoja ja maalinteon tehokkuutta.

Tasaviisikoin on tehty kuusi maalia, joista neljä riistoista. Ja niistäkin osa on ollut täydellisiä lahjamaaleja, joita nähtiin Norjaa vastaan.

Ainoa merkittävä etu Leijonilla on Kontiolan johtama ylivoimaviisikko.

Puolustajien hyökkäyspelaaminen on ollut Leijonilla hämmästyttävän varovaista. Syksyn EHT-ottelut nostivat odotukset koviksi, mutta Suomi ei ole vastannut niihin. Puolustajat pysyvät nyt visusti siniviivalla ja nousevat vain ja ainoastaan silloin, kun joku hyökkääjä paikkaa.

Niitä tilanteita, joita nähtiin syksyn peleissä, että Suomi pyörittää hyökkäysalueen peliä neljän pelaajan ollessa syvällä, ei ole ollut ollenkaan. Rohkea ja railakas hyökkääminen on jäänyt sinne viime vuoden puolelle.

Pyeongchangissa on nähty laskelmoivan tarkka Leijonat.

Syksyn peleissä Suomi ei ylimiehittänyt omalla alueellaan. Nyt ylimiehittää. Se syö armotta vastaiskupelaamista, joka on niin ikään ollut ponnetonta. Puolustajat eivät yksinkertaisesti ehdi vastahyökkäyksiin mukaan, ja siksi ne ovat kerta toisensa jälkeen alivoimaisia.

Leijonien peli tasaviisikoin ei yksinkertaisesti tuota riittävästi etua.

Ainoa merkittävä etu Leijonilla on Kontiolan johtama ylivoimaviisikko. Siinä on niin paljon potentiaalia, että se voi viedä Suomen jopa kultakantaan. Todennäköistä on kuitenkin se, että vastustajat pelaavat sen ratkaisupeleissä tarkasti pois.

Silloin pitäisi muiden osa-alueiden tai toisen ylivoimaviisikon nousta esiin, mutta nyt se näyttää olevan Leijonien toiveuni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Lepistö ihmetteli Leijonien otteita Kanadaa vastaan: "Pelasimme jotenkin oudosti"

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 7:52
Leijonat joutui olympiaturnauksesta aikaiselle kotimatkalle, kun Kanada oli parempi puolivälierässä. Sami Lepistö ihmetteli ottelun toista erää, jonka Leijonat pelasi hänestä oudosti. lue lisää

Analyysi: Uusittu pelisuunnitelma tyssäsi keskialueelle - Kiekonmenetykset söivät hyökkäyspeliä

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 19:32
Lauri Marjamäki oli taikonut Leijonille jälleen uuden taktiikan, mutta ei siitäkään ollut apua. Suomi pelasi vauhtikiekkoa Kanadaa vastaan, mutta kiekko ei pysynyt enää keskialueella matkassa. lue lisää

"Ihan voitettavissa ollut peli" - Heiskanen jäi kaipaamaan Leijonilta tehoja

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 17:30
Leijonien kolmen peräkkäisen olympiamitalin putki katkesi tylysti, kun Kanada oli puolivälierässä parempi maalein 1-0. Nuori puolustaja Miro Heiskanen sai ottelun lopussa paljon vastuuta, kun Leijonat haki vimmatusti tasoitusta. lue lisää

"Meille sopii paremmin Kanada kuin Etelä-Korea" - Lepistö luottavaisena kohti puolivälierää

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 8:33
Leijonat joutui eilen vääntämään odotettua huomattavasti tiukemman neljännesvälierän Etelä-Koreaa vastaan. Sami Lepistön mukaan sillä ei kuitenkaan ole enää väliä, vaan joukkue on valmis, kun kiekko putoaa Kanadaa vastaan jäähän. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat