Leijonat näytti sen taas − suomalainen sisu ei olekaan turhaa lätinää

Jälleen kerran se nähtiin, ettei suomalainen sisu edelleenkään ole pelkkää turhaa lätinää, vaan jostain syvältä kumpuava luonteenpiirre. Leijonien leuka jääkiekon MM-kisoissa ei ole painunut rintaan vastoinkäymistenkään jälkeen.

Suomen välieräpaikka Kölnin ja Pariisin MM-jäillä on sensaatiomaisen kova suoritus.

Alkulohkossa koettu katastrofaalinen Ranska-tappio, turhan usein nähty surkea maalivahtipelaaminen, etanaakin hitaampi pelitapa ja päävalmentaja Lauri Marjamäen muka-osaamattomuus saivat Suomen kansan haukkumaan leijonalauman syvimpään suonsilmäkkeeseen.

Voisi kuvitella, että samat seikat ovat pyörineet myös pelaajien takaraivoissa.

Olisi kiva tietää, onko leijonamiehistö seurannut mediaa, tilastoja ja foorumeita. 

On tai ei, oli ärsytetty Suomi jostain ihmeestä ammentanut huikean määrän sisua ja tahtoa näyttää kyntensä suurelle yleisölle − ja eniten itselleen − puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan. 

Suomi oli kokonaisuutena kärsivällinen. Alakerrassa se malttoi pelata Yhdysvaltojen paineistaessa yhä syvemmälle ja seurata vastustajaa niin pitkälle kuin tarvetta ikinä oli. Toisaalta hyökkäyspäässä Suomi oli rauhallinen ja samalla nokkela. Leijonat jaksoi jauhaa kiekon kanssa, syötöt tulivat lapoihin eivätkä lähteneet maata kiertävälle radalle.

Ja mikä tietysti parasta, rapaa niskaan saaneet pelaajat olivat ratkaisemassa MM-kisojen kuolemanottelua.

Maalivahtiosastolla Harri Säteri otti kiinni kaiken luoden itsensä ja kenttäpelaajien välille luottoa. Juhamatti Aaltonen puolestaan söi kiekkoja, teki isoja asioita puolustuspäässä ja antoi ilmiömäisen syötön Joonas Kemppaisen tekemään ratkaisumaaliin.

Joukkueena Leijonat pelasi kypsimmän ottelunsa toistaiseksi lähes tärkeimpään mahdolliseen saumaan. Alkulohkon isossa kamppailussa Sveitsiä vastaan Suomi yritti väkisin saada osumia ja onnistumisia, mutta Yhdysvaltoja vastaan Leijonat oli kärsivällinen ja sisukas.

Niin kuin se on ollut koko turnauksen ajan.

Viikko sitten kellossa oli aivan eri ääni. Äärimmäisen sitkeälle ja sisukkaalle leijonamiehistölle on nöyrästi nostettava hattua korkealle.

Nyt Ranska-tappiota ja vaikeaa alkulohkoa ei muistele kukaan. Pelillisesti tarina on kriittisimpinä päivinä sittenkin menossa eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Lepistö ihmetteli Leijonien otteita Kanadaa vastaan: "Pelasimme jotenkin oudosti"

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 7:52
Leijonat joutui olympiaturnauksesta aikaiselle kotimatkalle, kun Kanada oli parempi puolivälierässä. Sami Lepistö ihmetteli ottelun toista erää, jonka Leijonat pelasi hänestä oudosti. lue lisää

Marjamäki ei synkistellyt tappion jälkeen: "Olemme hyvillä jäljillä tuon pelin kanssa"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 20:17
Lauri Marjamäen mukaan Leijonilla ei ollut muuta ongelmaa Kanadaa vastaan kuin aloitukset ja maalinteon tehokkuus. Päätään päävalmentaja ei pensaaseen työntänyt. lue lisää

Analyysi: Uusittu pelisuunnitelma tyssäsi keskialueelle - Kiekonmenetykset söivät hyökkäyspeliä

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 19:32
Lauri Marjamäki oli taikonut Leijonille jälleen uuden taktiikan, mutta ei siitäkään ollut apua. Suomi pelasi vauhtikiekkoa Kanadaa vastaan, mutta kiekko ei pysynyt enää keskialueella matkassa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Julius Junttila

Kärpät #13 L lh Suomi #13 L lh
s. 1991 Oulu
179CM / 73KG
SOPIMUS: 2018