Leijonat näytti sen taas − suomalainen sisu ei olekaan turhaa lätinää

Jälleen kerran se nähtiin, ettei suomalainen sisu edelleenkään ole pelkkää turhaa lätinää, vaan jostain syvältä kumpuava luonteenpiirre. Leijonien leuka jääkiekon MM-kisoissa ei ole painunut rintaan vastoinkäymistenkään jälkeen.

Suomen välieräpaikka Kölnin ja Pariisin MM-jäillä on sensaatiomaisen kova suoritus.

Alkulohkossa koettu katastrofaalinen Ranska-tappio, turhan usein nähty surkea maalivahtipelaaminen, etanaakin hitaampi pelitapa ja päävalmentaja Lauri Marjamäen muka-osaamattomuus saivat Suomen kansan haukkumaan leijonalauman syvimpään suonsilmäkkeeseen.

Voisi kuvitella, että samat seikat ovat pyörineet myös pelaajien takaraivoissa.

Olisi kiva tietää, onko leijonamiehistö seurannut mediaa, tilastoja ja foorumeita. 

On tai ei, oli ärsytetty Suomi jostain ihmeestä ammentanut huikean määrän sisua ja tahtoa näyttää kyntensä suurelle yleisölle − ja eniten itselleen − puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan. 

Suomi oli kokonaisuutena kärsivällinen. Alakerrassa se malttoi pelata Yhdysvaltojen paineistaessa yhä syvemmälle ja seurata vastustajaa niin pitkälle kuin tarvetta ikinä oli. Toisaalta hyökkäyspäässä Suomi oli rauhallinen ja samalla nokkela. Leijonat jaksoi jauhaa kiekon kanssa, syötöt tulivat lapoihin eivätkä lähteneet maata kiertävälle radalle.

Ja mikä tietysti parasta, rapaa niskaan saaneet pelaajat olivat ratkaisemassa MM-kisojen kuolemanottelua.

Maalivahtiosastolla Harri Säteri otti kiinni kaiken luoden itsensä ja kenttäpelaajien välille luottoa. Juhamatti Aaltonen puolestaan söi kiekkoja, teki isoja asioita puolustuspäässä ja antoi ilmiömäisen syötön Joonas Kemppaisen tekemään ratkaisumaaliin.

Joukkueena Leijonat pelasi kypsimmän ottelunsa toistaiseksi lähes tärkeimpään mahdolliseen saumaan. Alkulohkon isossa kamppailussa Sveitsiä vastaan Suomi yritti väkisin saada osumia ja onnistumisia, mutta Yhdysvaltoja vastaan Leijonat oli kärsivällinen ja sisukas.

Niin kuin se on ollut koko turnauksen ajan.

Viikko sitten kellossa oli aivan eri ääni. Äärimmäisen sitkeälle ja sisukkaalle leijonamiehistölle on nöyrästi nostettava hattua korkealle.

Nyt Ranska-tappiota ja vaikeaa alkulohkoa ei muistele kukaan. Pelillisesti tarina on kriittisimpinä päivinä sittenkin menossa eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

IS: Aivotärähdys estää Vatasen MM-kisamatkan - "Haluan nyt päästä takaisin täyteen kuntoon"

MAAJOUKKUE | 25.4.2018 0:00
New Jersey Devilsin puolustaja Sami Vatanen ei saavu vahvistamaan Leijonien MM-kisajoukkuetta. lue lisää

Leijonat vahvistuu Mikael Granlundilla − lähtee uransa viidensiin MM-kisoihin: "On hienoa päästä vielä jatkamaan pelejä"

MAAJOUKKUE | 24.4.2018 21:40
Kokenut arvokisakävijä Mikael Granlund liittyy Leijonien MM-kisaryhmään ensi viikolla. lue lisää

Puolustajalupaukset Heiskanen ja Juolevi mukana − Leijonien joukkue Ruotsin turnausviikolle

MAAJOUKKUE | 23.4.2018 21:55
Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on nimennyt joukkueen viimeiselle leiriviikolle ennen MM-kisoja. Viikon aikana pelataan Ruotsin Euro Hockey Tour -turnaus, jonka jälkeen julkistetaan lopullinen kisamiehistö. lue lisää

Näin Suomi pelaa jääkiekon MM-kisoissa 2018

MAAJOUKKUE | 23.4.2018 15:25
Suomen pelit jääkikekon maailmanmestaruuskilpailussa Tanskassa alkavat lauantaina 5.5. Etelä-Koreaa vastaan. Leijonat pelavat pelinsä Herningin alkulohkossa. lue lisää

Hurricanesin suomalaistähdet Aho ja Teräväinen Leijonien mukaan − "Oli lopulta helppo päätös lähteä MM-kisoihin"

MAAJOUKKUE | 22.4.2018 16:36
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen liittyvät ensi viikolla Leijonien MM-leiriryhmään. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää aiheesta