Mielipide

Lauri Korpikoski vaihtui olueen − TPS petti kannattajansa huonolla viestinnällä

LIIGA / Kolumni
Odotettua pelaajavahvistusta ei tullutkaan. TPS onnistui saamaan kannattajilleen pahan mielen kertomalla hyviä uutisia.

TPS tiedotti keskiviikkona, että seura julkaisee kello kuudelta kaksi vahvistusta. Viisarit liikahtelivat, mutta kello 18:00 mitään ei kuulunut.

Palloseura julkaisi lähes vartin myöhässä videon. Tyylikkäässä pätkässä Oula Palve kertoo halustaan voittaa Suomen mestaruuden tulevana keväänä Turussa.

Mutta kuka se toinen vahvistus oli? TPS:n kannattajat saivat tuijottaa tiedotuskanavien sivuja vielä toisen vartin ajan. Tulisiko sieltä peräti Lauri Korpikoski? Toiveet olivat turkulaisilla huipussaan. Toinen vahvistus oli lopulta odottamaton.

Seurajuoma. Puoli tuntia ilmoitetusta ajasta myöhässä tulleella videolla TPS julkaisi toisena "vahvistuksenaan" oluen. Monen kulmakarvat kohosivat. Ensin ollaan myöhässä, ihmisten toiveet ovat korkealla − ja TPS tiedottaakin pelaajahankinnan sijaan oluesta.

Moisen voisi kuvitella tuntuvan märältä rätiltä. Seura kirjaimellisesti antoi kannattajiensa odottaa uutta pelaajaa. Palve on erinomainen hankinta ja riemastutti TPS-henkisiä aivan varmasti, mutta vahvistus numero kaksi enimmäkseen närkästytti. Ensimmäisen julkistuksen luoma positiivinen noste tapettiin saman tien.

Miksi seura alun perin puhui kahdesta vahvistuksesta? Miksi kannattajille luotiin mielikuva kahdesta uudesta pelaajasta? Asian olisi voinut tiedottaa toisin. TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola myönsi, että tiedotteessa olisi voinut puhua esimerkiksi yhdestä vahvistuksesta ja yhdestä uutuudesta.

− Olisi sen voinut niin tehdä. Jos tämä oli virhe, sen kanssa on elettävä ja käsi on nostettava pystyyn. Totta kai kaikki odottivat Korpikoskea ja sitä ja tätä. Ymmärrän reagoinnit, mutta sitä yllättyy, miten pipo on somessa niin kireällä, Eskola vastasi puhelimitse.

Eskola kertoi, ettei kokenut tiedotetta kuitenkaan niin harhaanjohtavana, että kannattajien odotukset olisi petetty. Viesti oli silti myös Eskolan omien sanojen mukaan kryptinen.

TPS oli tiedotteineen myöhässä, nostatti odotuksia eikä lopulta edes julkaissut kahta odotettua pelaajasopimusta. TPS:n kannattajat kokivat tulleensa petetyiksi, eivätkä syyttä. Palloseuran toteutus jäi todella heikoksi, vaikka videot olivat hienot.

Vuonna 2018 kannattaa panostaa viestintäänsä. Sosiaalisen median ja nopeiden nettiyhteyksien aikakaudella puoli tuntia tuntuu ihmisille ikuisuudelta. Ja kun kannattajiensa odotukset pettää, negatiivinen ilmapiiri leviää nopeasti.

TPS:n tarkoitus oli positiivinen, mutta mustavalkosydänten fantasioissa Lauri Korpikoski vaihtui olueen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös