Mielipide

Kuudentoista vuoden odotus palkittiin

LIIGA / Kolumni
Niko Kapanen palaa useita vuosia kestäneiden toivehuhujen jälkeen Hämeenlinnaan. Ikää on jo mittarissa, mutta annettavaa HPK:lle on paljon.

Ensin palasi Antti Miettinen, sitten Riku Hahl. Viimeisenä kenties se kirkkain tähti: Niko Kapanen on 16 vuoden kiekkokiertolaisuuden jälkeen taas Kerhon mies.

Useana keväänä huhut ja etenkin hämeenlinnalaisten toiveet ovat olleet tuomassa Kapasta kotiin. Rinkelinmäellä saatiin kuitenkin ihastella "Lallin" otteita lähinnä vain Ak Bars Kazanin vieraillessa harjoitusotteluissa.

Jos aikanaan siirto TPS:ään oli kova paikka, oli sitä myös Kapasen tekemä Jokerit-sopimus pari vuotta sitten.

Siirto, jonka moni HPK:n kasvateista tai pinnalle nostamista pelaajista oli tehnyt aiemmin. Aina Pasi Nurmisesta Jukka Hentuseen. Riku Hahlista ja Jyrki Louhesta Marko Tuulolaan. Osa suoraan seuraavaksi kaudeksi, osa enemmän tai vähemmän pitkän kiertolaisuuden päätteeksi.

Näistä kaikista Kapanen kenties kirveli kaikista eniten. Jokereihin, juuri silloin kun olisi pitänyt palata hyvävoimaisena johtajana kotiin.

Vielä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä.

Kapasen paluu tapahtuu juuri viimeisellä mahdollisella hetkellä, ja siitä kertoo kesällä tehty tarkka puntarointi oman pelikunnon riittävyyden suhteen. Hämeenlinnassa pidetäänkin sormet ja varpaat ristissä, ettei Kapasen kohdalla käy kuten kahden edellisen paluumuuttajan.

Mittarilukema on jo kunnioitettava 38 vuotta. Takana ovat hienot NHL- ja KHL-urat. Plakkarissa roppakaupalla arvokisaesiintymisiä ja menestystä niin seura- kuin maajoukkueissakin.

Kapasen mukana pukukoppiin tulee kuitenkin jotain sellaista, mitä HPK ei voisi mistään muualta saada. Kokemusta ja johtajuutta, mutta erityistä sellaista. Kerholaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös