Mielipide

Kun unelmat käyvät toteen

MESTIS / Kolumni
Keravalta käsin operoiva Mestis-joukkue HCK voitaisiin leikillisesti nimetä unelmien joukkueeksi. Seura on rohkeasti ilmoittanut tavoitteensa sekä unelmansa ja johdonmukaisesti myös toteuttanut ne.

Ensin oli ”Unelmana Mestis” ja sen joukkue toteutti, jopa oikein television todistamana. Ensimmäinen kausi Mestiksessä meni opetellessa ja sarjapaikkaa varmistaessa.

Sitten olikin jo aika julkaista uusi unelma: ”Unelmana playoff”. Tämäkin toteutui ja vieläpä korkojen kera, kotiedulla höystettynä.

Ilkeämieliset ja kateelliset panettelijat kuittaavat HCK menestyksen tympeällä toteamuksella – helppoahan tuo on kun on rahaa millä mällätä. Onko näin?

Rahasta on toki apua, mutta suurin osa menestyksestä on seurausta pitkäjänteisestä ja sitkeästä hiljaisten jääkiekkoaktiivien ruohojuuritason työstä. Rahalla voi toki saada menestystä, mutta ilman työtä ei saa rahaakaan.

HCK:n menestyksen voisi kiteyttää jotenkin siihen tapaan, kuten postia jakava ystäväni totesi eräälle väärin jaetusta kirjeestä valittamaan tulleelle asiakkaalle: No, virheitä sattuu. Enemmän on jaettu oikeaan osoitteeseen.

Saagan alkujuuri voidaan ajoittaa 90-luvun puoleen väliin, kun keravalainen kiekkoilu oli tullut tienhaaraan. Toinen puoli toimijoista halusi alkaa rakentaa jääkiekkotoimintaa kestävämmältä pohjalta alasarjojen pohjamudasta. Valinta osui oikeaan, sillä toisen puolen viritelmä kaatui vuoden päästä omaan mahdottomuuteensa.

Taival ei aina ole ollut helppo, ja sillä on ollut omat ylä- ja alamäet. Johtotähtenä on ollut hiljalleen kehittää kestävää kiekkoilutoimintaa, ei ainoastaan Keravalla, vaan koko Keski-Uudellamaalla. Tällä kaudella on menneiden vuosien aikana tehty työ alkanut vihdoin kantaa isoa ja mehukasta hedelmää, ja toiminnassa ollaan edetty isoin harppauksin.

Toimivampi organisaatiorakenne, yhteistyö naapuriseura TuusKin kanssa ja viimeisimpänä koko alueen kattava juniorikiekkoilun yhteistyöpaketti C-junioritasolta A-junioreihin asti.

Kun tiistaina alkavissa pudotuspeleissä kiekko putoaa ensimmäisen kerran jäähän Keravan jäähallissa, sitä kaukalon laidalta todistaa monta silmäparia jotka ovat tehneet uskomattoman paljon pyyteetöntä työtä sen eteen.

Omasta ja varmastikin monen muunkin seuran kannattajan puolesta lausun teille siitä ison kiitoksen tämän kolumnin välityksellä.

Paljon on vuosien varrella tehty. Osa on mennyt hutiin, mutta enemmän on tehty oikein. Unelmat voivat todellakin käydä toteen ja uskon, että seuraavalle unelmalle on jatkumo:

"Unelmana mestaruus."

» Lähetä palautetta toimitukselle