Mielipide

Kommentti: Tartu tulevaisuuteen, Rauman Lukko

LIIGA / Kolumni
Urheilulehti uutisoi Liigassa vain Lukkoa edustaneen Petri Vehasen palaavan kotikaupunkiinsa ensi kaudeksi.

Lähdetään liikkeelle tämän hetken faktoista. Petri Vehanen on yksi parhaista Raumalta maailmalle ponnistaneista maalivahdeista.

Menestystä on tullut monen Euroopan maan pääsarjassa, ja kaikki huipentui Leijonien viimeisimpään maailmanmestaruuteen.

Siinä huumassa Vehasen merkitys oli koko lailla korvaamaton.

Silti Rauman Lukko tekee merkittävän ison virheen, mikäli Vehanen todella ratsastaa kotikaupunkiinsa tämän kauden päätteeksi.

Edellisellä kerralla pohjoispuolen naapurikaupunki kiitti ja kuittasi Lukon näkemyksistä maalivahtikysymyksessä, kun Antti Raanta veti tilanteesta omat johtopäätöksensä.

Tällä kerralla voi alkaa miettiä, mihin Oskari Setänen suuntaa kulkunsa. Missään tapauksessa Setäsen ei kannata jäädä Vehasen varjoon.

Yhdysvaltalaisen Ryan Zapolskin huilatessa Setänen näytti toteen sen, minkä monet jo tiesivät. Lukolla on käsissään kaksikymppinen oman kiekkokoulun kasvatti, joka kykenee pelaamaan Liigassa.

Onko Rauma ainoa paikka, missä tätä ei noteerata?

Setäsellä ei ole eväitä aloittaa ensi kautta Liiga-joukkueen ykkösvahtina, mutta viidestä kymmeneen peliä olisi talentin tuhlaamista.

Sehän olisi arkea Vehasen kanssa. Milloin viimeksi hän on soitellut niin sanotusti toista viulua Raumalla? Eikä nyt puhuttu Timo Nummelinin viuluista.

Vastaus kuuluu: nipin napin maailmansotien jälkeen.

Jos Setänenkin lähtee Raannan tavoin Vehasen tieltä pois, kyse ei ole maalivahdin pitkäjänteisyyden puutteesta tai kiittämättömyydestä kasvattajaseuraansa kohtaan.

Enää Setänen ei voi odottaa, joko hän saisi pelata. Aina hankitaan Petr Briza tai joku muu jääkiekon veteraani esteeksi, jos nuori lupaus joka kerta taipuu ja väistää.

Vehasella on takanaan loistava menneisyys, nyt mitataan Lukon kykyä suunnitella tulevaisuutta.

Linkki Urheilulehden juttuun

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös