Mielipide

Kommentti: Tappelu maalivahdin kanssa oli fiksu veto Espoo Unitedilta

MESTIS / Kolumni

Pelataan toisen erän alkuminuutteja. Hermeksen Severi Kuntsi vie joukkueensa jo ratkaisevantuntuiseen 3−0-johtoon ajassa 23.48. Hermeksellä ei tunnu olevan minkäänlaista hätää, Espoo United on sen sijaan häviämässä, mikä tarkoittaisi vaikeuksia pudotuspelejä ajatellen.

Vain puolta minuuttia myöhemmin Espoo Unitedin maalivahti Rasmus Tirronen kuitenkin ottaa keskiympyrässä yhteen Hermeksen maalivahti Mikael Edelmaninin kanssa. Fiksu veto espoolaisilta ja varsinkin Tirroselta, jos hän lopulta päätyi tappelun aloittamaan.

Maalivahdit lentävät show-tappelunsa vuoksi molemmat suihkuun. Espoo Unitedin maalille luistelee 17 ottelun Mestis-kokemuksella Nico Vikstén. Hermeksen torjuntavastuun ottaa Patrik Koivisto. Siis kuka?

Maalivahti, joka on pelannut 24 ottelua tällä kaudella. A-junioreiden Mestiksessä. 

Tappelun jälkeen ehditään pelata vain kahdeksan minuuttia, kun peli on jo tasan lukemissa 3−3. Päätöserässä Jiri Veistola ratkaisee illan toisellaan ottelun Espoo Unitedille. 

Kahdeksantena sarjassa ollut Espoo United nousee tärkeällä kolmen pisteen voitollaan kuudenneksi. Hermes puolestaan menettää lähes varmat kolme pistettä, eikä pääse täten karkaamaan K-Vantaalta taistelussa kolmannesta sijasta. 

Voitolla espoolaiset varmistelivat paikkaansa pudotuspeleissä kuroen etumatkaa Hokkiin ja LeKiin, jotka kärkkyvät heti peräkkäisillä sijoilla pudotuspeliviivan alla. 

Jos tämä voitto lopulta ratkaisee Espoo Unitedin pääsyn pudotuspeleihin, oli se äärettömän fiksu veto espoolaisilta. Samaa ei voi todeta kokkolalaisten kannalta.

On selvää, että tästäkin show-tappelusta kaivetaan varmasti pelikieltoa molemmille maalivahdeille. Se on kuitenkin varmaa, että perjantaina nollapelin torjunut Nico Vikstén on varmasti kelpo korvaaja Tirroselle. Sen sijaan Hermes saanee etsiä itselleen uuden maalivahdin. Heidän onnekseen maalivahdit saavat liikkua vapaasti vielä siirtorajan jälkeenkin.

Kaikista hienointa tässä on lopulta se, että nämä joukkueet voivat kohdata toisensa kevään pudotuspeleissä.

Siitä tulisi varmasti erittäin mielenkiintoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös