Mielipide

Kommentti: Tanskan voitto Suomesta teki nasueinaria

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomi oli tappiolla Tanskalle 3-0 ja nousi vaivoin maalin päähän häviten silti nuorten MM-kisojen toisessa alkusarjan ottelussa 3-2. Ottelu oli sinivalkoisille katastrofi, mutta asiaa voi tarkastella myös toisesta näkökulmasta.

Suomalaisten naamat kääntyivät järkytyksestä ja pahasta olosta norsunkärsälle, kun Centre Bellin päätössummeri lopetti Nuorten Leijonien pyristelyn Tanskaa vastaan tappiollisiin 3−2-numeroihin. 

Tanskan hyökkäyspelaaminen ei häikäissyt missään vaiheessa ottelua, vaan lähinnä Suomen puolustus ja maalivahdit Veini Vehviläinen ja Karolus Kaarlehto herättivät tunteiden kirjon shokista katkeruuteen, ja hilpeydestä haudanvakavuuteen.

Kuitenkin Tanska taisteli miehen lailla omassa päässä, ja juutit heittäytyivät suomalaislämäreiden tielle kuin omaa rakkaintaan puolustaen. Kasper Krog pelasi tanskalaismaalilla elämänsä ottelun, vaikka kaksi maalia selkänsä taakse päästikin. 

Jos ottaa ajatukset hetkeksi pois suomalaisesta jääkiekkokatastrofista, ja ajattelee pienen kiekkomaan nimeltä Tanska suoritusta, on pakko vähintään ujosti hymyillä heidän puolestaan. Jääkiekko ei ole maailmalla niin suuressa huudossa, etteivätkö tällaiset sensaatiot tekisi lajille äärimmäisen hyvää.

Tällä kertaa sensaation taustalla oli − niin valitettavaa kuin se onkin, Suomen nolo suoritus MM-tasolla. Lähes yhtä hyvin Tanskan vastustaja olisi voinut olla Venäjä tai Yhdysvallat. Olen onnellinen tanskalaisten nuorten miesten puolesta, jotka saavuttivat hetkellisesti jotain suurta erityisesti itselleen, mutta myös jääkiekolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös