Mielipide

Kommentti: Suomi otti avauserässä A-pelinsä esiin

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomen ja Ruotsin alkusarjaottelua on pelattu yhden erän verran. Pelitapahtumat olivat tasaisia ja viihdyttäviä. Suomen peli muuttui hyvään suuntaan.

Heti ensimmäisistä minuuteista lähtien Nuoret Leijonat näytti, ettei se ole tullut Ruotsi-otteluun peruuttelemaan. Selvästi Jukka Rautakorpi on antanut pelaajien käyttää flow-tilaa enemmän hyväkseen.

Tällaisilla otteilla ottelusta on kipeästi tarvittava voitto otettavissa. Nuoret Leijonat sai Ruotsin näyttämään tavalliselta jääkiekkojoukkueelta. Kiekko pysyi hyvin suomalaisten lavassa, eikä joukkue joutunut tekemään hätäisiä ratkaisuita.

Myös Felix Sandströmin vartioimalle ruotsalaismaalille on päästy − ja ennen kaikkea menty.

Suomen tarvitsee jatkaa rohkeasti nopeita hyökkäyksiä ja pitää kiekkoa liikkeessä. Kyttäilemällä kahdessa seuraavassa erässä tulee hiki − ja Ruotsin tuntien voittokin jää silloin saamatta.

Aapeli Räsäsen johtama ketju oli valmennusjohdolta hyvä veto, sillä hän, Eeli Tolvanen ja Kristian Vesalainen ovat menestyneet yhdessä ennenkin. Tästä konkreettinen esimerkki saatiin erän lopulla, kun Räsänen lapioi kiekon maalin edestä verkkoon 1−0-maalin merkiksi.

Toisin kuin aiemmissa otteluissa, Suomella ei ollut Ruotsi-pelin avauserässä heikkoja lenkkejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle