Mielipide

Kommentti: Sieltä se HIFK vaan tulee!

LIIGA / Kolumni

HIFK:n kulunut kausi on ollut paikoin surkuhupaisa. Ison rahan joukkue, mestarisuosikki, mitäs näitä lähtöasetelmia nyt oli, ja HIFK on välillä ottanut pataan sarjanousijoilta ja vaikka keneltä.

Nyt pelaamiseen on sitten saatu ryhtiä, ja yhtäkkiä HIFK on voiton päässä puolivälieristä. Miten tässä nyt näin kävi?

Valmennukseen tehtyjen säätöjen myötä HIFK:n treenaamiseen on tullut (lisää) ryhtiä, ja jo muutaman viikon takaiseen pelaamiseen näyttää tulleen eroa.

Torstaina samanlainen maltillinen taistelu ja stadilaiset pääsevät kiusaamaan Tapparaa tai TPS:ää.

Keskiviikkona Kärpät kaatui maltilla ja hyvällä karvauksella. HIFK ei säikähtänyt Kärppien pyöritystä, vaan lisäsi kiekkokontrollia omaan pelaamiseensa. Eli oli vielä maltillisempi.

HIFK myös karvaa paremmin. Ensimmäisessä Kärpät-ottelussa osa oli sitä, että lisääntynyt kiekkokontrolli auttoi joukkuetta ryhmittymään paremmin omien hyökkäyksien päätteeksi.

Toinen on yleisesti parantunut puolustaminen koko kentällä. Se on kaukana täydellisestä, mutta nyt HIFK ryhmittyy paremmin keskialueella ja käy aggressiivisemmin kiinni kiekolliseen pelaajaan.

Muutama viikko sitten HIFK teki mukatrapia ja seurasi löysästi kiekollista pelaajaa. Siis oli pelaavinaan hyvin. Näyttää paremmalta!

Kaiken kukkuraksi kukaan ei ollut niin typerä, että lähtisi kahlitsemaan Juhamatti Aaltosta vilttiin. Virheitä syntyi keskiviikonkin pelissä, mutta vastapainoksi Aaltonen iski taas huikean yksilösuorituksen peliin ottelun kolmannessa erässä.

Raksilassa, totta kai.

Torstaina samanlainen maltillinen taistelu ja stadilaiset pääsevät kiusaamaan Tapparaa tai TPS:ää. Tästähän tulee vielä kausi?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös