Mielipide

Kommentti: Rautakallion pitää jatkaa

LIIGA / Kolumni

Maailma on mennyt hulluksi, sillä Ässät alkaa olla pikkuhiljaa jo myöhässä ensi kauden valmentajakuvioiden julkistamisen osalta. Kukaan ei pidä nykytilanteesta, jossa osa joukkueista on "kahden päävalmentajan loukussa". Tarjoan ässäjohdolle oman näkemykseni seuran lähitulevaisuudesta.

Siinä avainsana on jatkuvuus.

Näkisin nykyisen valmennustiimin jatkon hyvänä asiana paristakin syystä. Pekka Rautakalliossa on omat särmänsä ja niistä jokaisella on varmasti oman mielipiteensä. Hän on kuitenkin tuonut molemmilla kerroilla mukanaan Me Ässät -ajattelun, jota ei pidä väheksyä. Rautakallio haluaa iskostaa tämän ajatuksen aina pienimmästä patajunnusta edustusjoukkueeseen asti.

Siksi hän olisi oikea mies työskentelemään uuden urheilujohtaja Jari Korpisalon kanssa. En pitäisi hyvänä sitä, että juuri tähän hetkeen haettaisiin valmentaja ulkopuolelta. Nyt on aika luoda puitteet tulevaisuuden Me Ässät -ajatteluun, ja tähän Korpisalo tarvitsee Rautakalliota.

Tuntuu osin hölmöltäkin todeta jo marraskuussa, että tämän kauden osalta pitää nähdä hieman myös tulosten taakse. Kasassa on heikoiten koottu joukkue sitten kauden 2006-2007. Kyllä, periaatteessa joukkueeseen ei tule yhtään pelaajaa ilman päävalmentajan siunausta, mutta todellisuus on ollut hieman karumpi. Nyt vielä loukkaantumissuma alkaa mennä jo huonon huumorin puolelle.

On ollut pakko joko hyväksyä tietty pelaaja, tai sitten hyväksyä se, että ei hankita ketään. Vaihtoehtoja ei ole ollut tarjolla.

Manchester Unitedin manageri Louis van Gaal jaksaa kyllästymiseen asti muistuttaa yhtä asiaa. "It's a process." Hänen mukaansa kolmannella kaudella voidaan odottaa asetetun tavoitteen saavuttamista. Kaikki sitä ennen tapahtuva hyvä on bonusta.

Aikajänteestä saa olla mitä mieltä haluaa, mutta myös valmennustiimin työskentelyn hioutuminen on prosessi. Ensimmäinen vuosi menee enemmän tai vähemmän yhteisten metodien luomisessa ja opettelussa. Väitän nykyisen valmennustiimin tekevän riittävän hyvää työtä ansaitakseen jatkon. Jos he saavat ensi kaudeksi nykyistä kilpailukykyisemmän nipun, tulos voi olla yllättävänkin hyvä.

Nykyinen prosessi on pahasti kesken, joten olisi virhe räjäyttää kaikki alkutekijöihinsä ja aloittaa uusi prosessi. Uuden ja vanhan välillä ässäjohto varmasti puntaroikin, mutta yksi asia heidän pitää ymmärtää.

Tässä hullussa maailmassa päätöksen pitäisi syntyä nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös