Mielipide

Kommentti: Perrinin lähtö on bisneksen nyrkinisku urheiluromantiikan leukaperiin

LIIGA / Kolumni
Kun JYP ja Eric Perrin neuvottelivat yhteisestä tulevaisuudestaan, urheilumaailmasta tutut arvot asettuivat nuottikartaston ääripäihin. Yhteistä säveltä ei löytynyt millään.

Eric Perrin. Stanley Cup -mestaruus, 400 ottelua liigassa lähes piste per peli -tahtiin, kolme kautta JYPin kapteenina. Kun tähän laitetaan päälle vielä mahdollinen tämän kauden pistepörssin voitto, voidaan puhua ehkä kaikkien aikojen kovimmasta ulkomaalaispelaajasta kotoisessa sarjassamme.

Siinä meriittejä, joista huolimatta Perrinin jatkoa Jyväskylässä ei nähty mahdolliseksi.

JYP leikkaa pelaajabudjettiaan ensi kaudeksi noin 300 000 euroa. Ei tarvitse kummoista päättelyä, että mistä leikkausta lähdettiin ensimmäisenä tekemään. Varsinkin Jyväskylässä ikonin asemaan noussut pelaaja laitettiin kilometritehtaalle vain tilinpäätöksessä seisovien lukujen vuoksi.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, urheiluromantiikka polvistui bisneksen edessä. JYP ei halunnut kirjoittaa poikkeuksellista tarinaansa Perrinin kanssa loppuun saakka, koska taloudelliset realiteetit eivät sitä salli. 

Ei ole millään tapaa tuttua, että ulkomaalaispelaaja purskahtaa itkuun median edessä, kun tiet jopa perheeksi muodostuneen organisaation kanssa erkanevat.

Perrinin lähtöä koskeneen tiedotustilaisuuden yhteydessä nähtiin varsin hyvin, miksi Perrin on noussut niin suureen arvoon jopa muiden joukkueiden kannattajien keskuudessa. Ei ainoastaan jääkiekkoilijana, vaan myös ihmisenä.

Vaikka Kari Tyni painotti useaan kertaan päätöksen vaikeutta, se ei monelle ihmiselle merkitse yhtään mitään. Teot merkitsevät, eivät puheet.

Tyniä mukaillen tämä ei ole JYPin paras päivä, ei läheskään. Perrinin lähdöstä seuraavan sontamyrskyn sotkuja siivotaan vielä vuosien päästä.

Perrinin kaltaisten hahmojen kanssa taloudelliset luvut tulisi sysätä sivuun. Seuralegenda jäi ilman ansaitsemaansa kunnioitusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös