Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Kommentti: Otteluvalvoja hiljensi räyhäävän Tuokkolan

Ilves-JYP-ottelun otteluvalvoja Mikko Suban osoitti miehekkyyttä, josta kukin otteluvalvojien ammattikunnan jäsen voi olla ylpeä.

Ilves-JYP-ottelun viimeinen minuutti muodostui melkoiseksi Alfred Hitchcockin minielokuvaksi. Ensin Mikko Luoman laukoma pomppukiekko nousi korkealle ja vieri Ilves-maalivahti Joonas Korpisalon suojien kautta maaliviivan paremmalle puolelle. Ainakin videotarkistuksen mukaan, sillä tilanne oli hyvin epäselvä ja vasta kattokameran kuva johti maalin hyväksymiseen.

Peli oli dramaattisesti näin tasan 2-2 ajassa 59.25. JYP sai kiekon vielä Korpisalon taakse maaliviivalle, kun peliä oli jäljellä kuusi sekuntia, mutta toista kertaa videotarkastus ei tuonut sikaria vieraille.

Ottelun jälkeen yleensä niin rauhallinen Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola antoi täyslaidallisen otteluvalvoja Mikko Subanille. Tuokkola oli täysin eri mieltä kiekon menemisestä maaliin ja huusi työtehtäviään tehneelle Subanille, että "kerro nyt miten vitussa, mua kiinnostaa ihan hitosti, tule tänne toimittajille kertomaan" viitaten hyväksyttyyn tasoitusmaaliin.

Subanin reaktiota ei voi kuin ihailla. Suban otti työnkuvansa ikäviin puoliin kuuluvasti kurat niskaansa, sanoi painokkaasti Tuokkolalle, että "tuosta meni pattarin päälle ja sisään, tule katsomaan videolta. Maali näkyi kattokamerasta selvästi. Tule."

Otteluvalvojat ovat ammattikunta, jotka saavat ilta toisensa perään kuunnella pekkavirtojen ja tomekvaltosten huutomyräköitä. Moni otteluvalvoja ei joko suostu tai pysty vastaamaan huutokilpailuun – etenkään useiden toimittajien edessä.

Suban ansaitsi keskiviikkoillan jämeryydellään lisäarvostusta ammattikunnalleen. Toivottavasti suoraselkäinen toiminta tarttuu.

Otteluvalvojien ei kuuluisi olla päävalmentajien paineenpurkua varten. Vain miehekkäällä ja omiaan puolustavalla tyylillä voidaan saada aikaan muutosta otteluvalvojien arvostuksessa.

Subanin osoittama esimerkki oli hyvä alku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

D'Amigo tuohtui Nättisen tällistä: "Pohjois-Amerikassa olisi tapeltu ja sovittu asia sillä tavalla"

LIIGA | 3.2.2018 20:07
JYPin ja KalPan paikallisväännössä riitti tapahtumia, sillä Joonas Nättinen taklasi Jerry D'Amigon jään pintaan toisessa erässä. Amerikkalaishyökkääjän mukaan ulosajo oli tilanteesta ainoa oikea tuomio. lue lisää

Jyväskylässä jäähyjen ilta − Nättinen isoista ovista ulos

LIIGA | 3.2.2018 18:36
JYPin ja KalPan välisessä paikalliskamppailussa tunteet kävivät toisessa erässä kuumana. lue lisää

JYP teki rajun ratkaisun - kolmosmiehistöllä HIFK:n vieraaksi

LIIGA | 2.2.2018 12:28
Sarjakolmonen JYP huilauttaa otteluruuhkassa vakiopelaajiaan ja lähtee illan Liiga-otteluun Helsingin IFK:ta vastaan rajusti uusitulla kokoonpanolla. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Luetuimmat

Eemeli Suomi

Ilves #10 L lh
s. 1995 Tampere
177CM / 83KG
SOPIMUS: 2020