Kommentti: Otteluvalvoja hiljensi räyhäävän Tuokkolan

Ilves-JYP-ottelun otteluvalvoja Mikko Suban osoitti miehekkyyttä, josta kukin otteluvalvojien ammattikunnan jäsen voi olla ylpeä.

Ilves-JYP-ottelun viimeinen minuutti muodostui melkoiseksi Alfred Hitchcockin minielokuvaksi. Ensin Mikko Luoman laukoma pomppukiekko nousi korkealle ja vieri Ilves-maalivahti Joonas Korpisalon suojien kautta maaliviivan paremmalle puolelle. Ainakin videotarkistuksen mukaan, sillä tilanne oli hyvin epäselvä ja vasta kattokameran kuva johti maalin hyväksymiseen.

Peli oli dramaattisesti näin tasan 2-2 ajassa 59.25. JYP sai kiekon vielä Korpisalon taakse maaliviivalle, kun peliä oli jäljellä kuusi sekuntia, mutta toista kertaa videotarkastus ei tuonut sikaria vieraille.

Ottelun jälkeen yleensä niin rauhallinen Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola antoi täyslaidallisen otteluvalvoja Mikko Subanille. Tuokkola oli täysin eri mieltä kiekon menemisestä maaliin ja huusi työtehtäviään tehneelle Subanille, että "kerro nyt miten vitussa, mua kiinnostaa ihan hitosti, tule tänne toimittajille kertomaan" viitaten hyväksyttyyn tasoitusmaaliin.

Subanin reaktiota ei voi kuin ihailla. Suban otti työnkuvansa ikäviin puoliin kuuluvasti kurat niskaansa, sanoi painokkaasti Tuokkolalle, että "tuosta meni pattarin päälle ja sisään, tule katsomaan videolta. Maali näkyi kattokamerasta selvästi. Tule."

Otteluvalvojat ovat ammattikunta, jotka saavat ilta toisensa perään kuunnella pekkavirtojen ja tomekvaltosten huutomyräköitä. Moni otteluvalvoja ei joko suostu tai pysty vastaamaan huutokilpailuun – etenkään useiden toimittajien edessä.

Suban ansaitsi keskiviikkoillan jämeryydellään lisäarvostusta ammattikunnalleen. Toivottavasti suoraselkäinen toiminta tarttuu.

Otteluvalvojien ei kuuluisi olla päävalmentajien paineenpurkua varten. Vain miehekkäällä ja omiaan puolustavalla tyylillä voidaan saada aikaan muutosta otteluvalvojien arvostuksessa.

Subanin osoittama esimerkki oli hyvä alku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kauden ensimmäiset liigamaalinsa iskenyt Vuoti: "Meillä on selvät sävelet"

LIIGA | 7.3.2017 21:43
Ilves tiukensi otettaan pudotuspelipaikasta, kun joukkue kaatoi KooKoon maalein 4-1. Voiton takuumiehenä oli 22-vuotias Santeri Vuoti, joka iski ottelussa kauden ensimmäiset liigamaalinsa. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

17-vuotias Kotkaniemi säkenöi debyytissään - liigauran avausmaali auttoi Ässät murskavoittoon

LIIGA | 9.9.2017 20:32
Porin Ässät avasi liigakautensa lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. 6−2-voittoon päättyneessä ottelussa oli monta onnistujaa, joista yksi iloisimmista oli joukkueen nuorukainen, vasta 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi, joka teki debyyttiottelussaan tehot 1+1. lue lisää

Aleksi Mäkelä: "Nämä ovat niitä ykköspelejä"

LIIGA | 15.3.2017 10:00
Ässät ja Ilves kohtaavat keskiviikkona pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Täksi kaudeksi Poriin muuttanut Ilveksen kasvatti Aleksi Mäkelä kohtaa otteluparissa monia hyviä ystäviään. lue lisää

Kaksi pistettä iskenyt Jacobsson: "Tavoitteemme oli päästä pudotuspeleihin"

LIIGA | 11.3.2017 20:10
JYP kaatoi kauden viimeisiä otteluita pelaavan KooKoon lauantaina maalein 5-3. Ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson ei ollut lainkaan tyytyväinen kouvolalaisten kolmannen erän pelaamiseen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSJukurit
"TPS:n puolustus liian kova pala purtavaksi"
TPS on iskenyt Liigan toiseksi eniten maaleja, mutta viime otteluissa alkukaudelta tuttu ilotulitus on puuttunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa turkulaiset ovat iskeneet vain viisi osumaa. Jukurit on löytänyt pelillistä nostetta kankean alkukauden jälkeen, mutta TPS:n puolustuksen murtaminen on mikkeliläisille liian suuri pala purtavaksi.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
HIFKKärpät
"Kärppien vauhti liikaa HIFK:lle"
HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta tilastojen takaa löytyy rutkasti ongelmia. Suuri osa pisteistä on tullut heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti puolustajilla on ollut vaikeuksia sekä pelin avaamisessa että oman alueen puolustamisessa. Vauhdikkaasti pelaavien Kärppien aktiivisuus ja paineistus ovat myrkkyä helsinkiläisten puolustukselle.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
IlvesLukko
"Lukko henkisesti vahvempi"
Ilveksen esityksissä näkyvät paineet sekä alavireisesti sujunut alkukausi. Viime otteluissa tupsukorvat ovat ajoittain hallinneet pitkiäkin jaksoja, mutta viimeistely on ontunut. Myös maalivahtipeli on ollut epävarmaa. Ilveksen maalivahtien torjuntaprosenrri ei edes lähentele 90 prosentin rajapyykkiä. Lukko on puolestaan viimeistellyt hallintaan nähden todella kovalla prosentilla. Lukko on ennakkosuosikki, mutta vain niukasti.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
ÄssätKooKoo
"Vapautuneempi Ässät vie voiton"
Ässät pelasi tiistaina ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajansa alaisuudessa. Pahimmillaan sekavalta ja jo valmiiksi luovuttaneelta näyttänyt joukkue sai uutta virtaa. Porilaiset olivat ottelussa hallitsevampia, mutta höntyily puolustuspäässä maksoi kaksi pistettä. Materiaalin puolesta joukkueella on näyttöhaluja kotiyleisönsä edessä. KooKoo on piristynyt, mutta paineet ovat kouvolalaisten puolella. Tappio tietäisi pudotuspelihaaveiden karkaamista jo lähes ulottumattomiin.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Joona Ikonen

Ilves #32 R lh
s. 1998 Tampere
178CM / 74KG
SOPIMUS: 2020