Mielipide

Kommentti: Niko Hovisen ylösnousemus kauden tärkeimmällä hetkellä

LIIGA / Kolumni
HIFK:n ja Pelicansin välisen puolivälieräsarjan näkyvimmäksi pelaajaksi on noussut todella yllättäen lahtelaisten maalivahti Niko Hovinen.

HIFK:n ja Pelicansin välisen sarjan piti olla taputeltu kahden ensimmäisen ottelun jälkeen helsinkiläisten otettua kummastakin selvät voitot. Yksi pelaaja onnistui kuitenkin kääntämään sarjan päälaelleen loistavilla otteillaan.

Moni hieraisi sarjan kolmannen kohtaamisen alussa silmiään, kun lahtelaisten maalilla seisoi Janne Juvosen sijasta läpi runkosarjan todella epävarmasti torjunut Niko Hovinen. Oliko valmentajakaksikko Petri MatikainenPasi Nurminen menettänyt järkensä? 

Ei ollut.

Hovinen esitti tiistaina pelatussa ottelussa loistavia otteita siivittäen Pelicansin sarjan ensimmäiseen voittoon. Toki Hovinen pelasi runkosarjassakin muutamia yksittäisiä hyviä otteluita, mutta seuraavassa ottelussa suoritustaso saattoi romahtaa valtavasti. 

Tästä oli viitteitä ilmassa myös torstaina, kun ensimmäisessä erässä Corey Elkinsin laukaus livahti luvattoman helposti kaksimetrisen lahtelaisvahdin selän taakse. Runkosarjassa Hovinen olisi kyseisessä tilanteessa hyvin todennäköisesti romahtunutkin, mutta nyt isokokoinen maalivahti keräsi itsensä loistavasti torjuen muutamaa minuuttia myöhemmin lähes varman maalipaikan. Samat otteet jatkuivat läpi ottelun, ja Hovisen hyvä peli johdatti lahtelaiset jo toiseen voittoon.

Kolmas ottelu jatkui samalla kaavalla kuin kaksi aiempaa ja Hovinen antoi Pussinokille jälleen tilaisuuden taistella voitosta, vaikka tällä kertaa tuloksena olikin kirvelevä maalin tappio.

Kuinka valmentajakaksikko Matikainen - Nurminen oikein keksi laittaa Hovisen maaliin?

Syy peluutukseen löytyi todennäköisesti siitä, että HIFK oli kahdessa ensimmäisessä pelissä iskenyt maalin lähietäisyydeltä useita osumia, ja Hovisen isokokoisena maalivahtina uskottiin peittävän kyseisiä tilanteita virkaveli Juvosta paremmin. Kyseinen ajatus osoitti paikkaansapitävyytensä, sillä HIFK on kolmessa viimeisessä ottelussa tehnyt vähemmän maaleja kuin kahdessa ensimmäisessä yhteensä.

Erityisesti runkosarjassa 26 maalia iskeneelle Tomas Zaborskylle on muodostunut Hovisesta todellinen mörkö. Maaliahne slovakki on laukonut kolmessa viime ottelussa peräti 23 kertaa ja joutunut joka kerta pettymään, viimeisimmäksi lauantaina ottelun loppupuolella rangaistuslaukauksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös