Mielipide

Kommentti: Mahdollisuus haastaa saatava myös Liigaan

LIIGA / Kolumni
Kevään 2016 kolmas finaali näytti uudistuksen tarpeen suomalaisen jääkiekon pääsarjassa. Oikeus haastaa olisi suuri mahdollisuus.

HIFK:n Teemu Ramstedt napautti komean 3−0-maalin Tapparan verkkoon ja sammutti käytännössä viimeisenkin liekin nuotiosta tiistaisen vierasvoiton suhteen. Tuo osuma ei ratkaissut peliä, mutta näytti silti tärkeän uudistuksen tarpeen.

NHL:ssä, johon Liigaa ei suoraan voi verrata, on otettu käyttöön mahdollisuus tuomioiden haastamiseen.

Jos NHL:stä matkittiin pitkä kiekko -sääntöä, miksi niin ei tehtäisi haaston kanssa?

Maailman tunnetuimmassa liigassa haastaminen on mennyt aavistuksen verran ylitse, millin murto-osien tutkiminen ei palvele maksavia asiakkaita hallilla ja television ääressä.

Tapahtuma venyy ja pitkittyy.

Ramstedtin maalin kaltaiset virheet on silti saatava pois.

Tässä HIFK:n maalissa ei tarvinnut edes odottaa kunnon hidastuksia tietääkseen, mitä tapahtui.

On vastoin fysiikan lakeja olla noin pitkällä karkumatkalla ilman varastamista siniviivan ylityksessä. Tuo olisi ollut vihellettävissä pois ihan vaistollakin.

Jos NHL:stä matkittiin pitkä kiekko -sääntöä, miksi niin ei tehtäisi haaston kanssa?

Paremmuus ottelussa ratkesi jälleen kerran muihin asioihin, mutta vastaavien tilanteiden karsiminen olisi tällä kerralla hyötyä saaneenkin joukkueen etu.

Käden voi nostaa pystyyn virheen merkiksi, ja erehdys kannattaakin myöntää, mutta pysyvää hyötyä siitä ei saa. Ei linjatuomari voi seuraavalla kerralla viheltää väärin toiseen suuntaan.

Mahdollisuus haastaa on saatava käyttöön juuri näitä finaalien pelejä varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös