Kommentti: Leijonien kaaoksen rauhoittaja

Maajoukkueen ympärillä on vallinnut jonkinasteinen epävarmuus sitten Kari Jalosen ajan. Suomen jääkiekkoliiton tuore päävalmentajailmoitus rauhoittanee tilannetta.

Kari Jalonen luotsasi pitkään aikaan parhaan Suomen MM-joukkueen finaaliin vuoden 2016 MM-kisoissa Venäjällä. Finaalissa tuli kuitenkin nappoon Kanadan tähtisikermältä. Pettymys oli toki suuri, mutta peli näytti hyvältä, mikä loi uskoa maajoukkueen tulevaan menestykseen.

World Cup syksyllä kuitenkin litistyi pannukakuksi. Suomi sai koko turnauksessa aikaan ainoastaan yhden osuman. Yhden maalin.

Ohjat kesän aikana maajoukkueessa ottanut Lauri Marjamäki oli epäonnistunut tehtävässään huipputurnauksessa. Suomen peli näytti ajoittain surkuhupaisalta, eikä sitä auttanut onnettomaksi jäänyt viimeistely.

Eikä Marjamäen tilasto koko maajoukkuekauden aikana ole ollut kovinkaan kummoinen. Tappiota tuli siellä ja täällä pitkin maajoukkuekautta. Kiekkoileva Suomi huusi kuorossa Marjamäkeä ulos. Vaikka 2017 MM-kisoissa joukkueen sisältä ilmoitettiin, että ketään tämä keskustelu ei kiinnosta, niin asia oli varmasti päinvastainen.

Kuin ihmeen kaupalla Suomi onnistui pääsemään kuitenkin pudotuspeleihin kevään MM-kisoissa. Vielä ihmeellisempää koko maajoukkuekautta peilaten on se, että Leijonat eteni jopa välieriin kaatamalla melko väkevän nipun kisoihin lähettäneen Yhdysvallat. Mutta mitali luonnollisesti jäi tämän Miracle on ice -pelin jälkeen haaveeksi.

Kaikki johtunee lopulta siitä, että Marjamäki on ollut parhaimmillaan pitkissä projekteissa. Koskaan Marjamäen Kärpät ei ollut syksyllä mitenkään loistelias, mutta kevääseen mennessä mestaruusprojekti oli luotu.

Vaikka Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ilmoitti tiedotteessaan poliittisesti korrektisti elokuun alussa, että Marjamäen olisi haluttu jatkavan kolmannelle optiokaudelle, niin luultavasti helpotus on ollut molemminpuolinen. Maajoukkue saa pelastajansa, kun vakuuttavan track recordin vuosien aikana Leijonissa kerännyt Jukka Jalonen astuu remmiin kuluvan kiekkokauden jälkeen.

Nyt yli vuoden maajoukkueen ympärillä pyörinyt kaaos saadaan tällä ilmoituksella melko pitkälti päätökseensä. Jaloseen löytynee luottamusta Jääkiekkoliiton sisältä ja kiekkoa seuraavalta kansalta, sillä mies on ennenkin tuonut mestaruuksia Suomeen sekä aikuisissa että nuorissa. On toki epäselvää, miten liiton sisäinen katastrofi saadaan purettua, mutta ainakin Jalonen pystynee pumppaamaan uskoa toiminnan parantumiseen.

Jalonen kiillottaa parhaalla tavalla ainakin julkisivun ja hoitaa luultavasti pelilliset elementit kuntoon, kun aloittaa toimessaan tulevana keväänä. Sitä ennen pelataan kuitenkin esimerkiksi talviolympialaiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:15
Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla. lue lisää

Kohteliaat leijonavieraat Unkarin 90-vuotisjuhlissa - "Sapporon ihme" vei voiton

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:09
Leijonien maajoukkueveteraaneista kasattu Golden Lions -joukkue otti mittaa Unkarin "Sapporon ihmeen" tehneestä ryhmästä paikallisen jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlissa. Leijonaryhmä otti mallia ryhmyri Jere Lehtisestä ja antoi kohteliaasti isäntien viedä juhlapelin nimiinsä. lue lisää

Pyeongchangin olympialaisten otteluohjelma selvillä

MAAJOUKKUE | 25.9.2017 19:51
Helmikuussa pelattavan olympiaturnauksen otteluohjelma julkistettiin maanantaina niin miesten kuin naistenkin turnaukseen. Suomen naiset lähtevät haastamaan Yhdysvaltoja ensimmäisessä ottelussaan, miesten joukkue lähtee ennakkosuosikkina Saksaa vastaan. lue lisää

Leijonien päävalmentaja vaihtuu − Marjamäki lähtee

MAAJOUKKUE | 11.8.2017 11:49
Leijonien päävalmentajalla Lauri Marjamäellä on vuosi sopimusta jäljellä. Hän on päättänyt lopettaa pestinsä siihen. lue lisää

Suomi kohtaa Etelä-Korean MM-avauksessa - Pohjois-Amerikan derby avauspäivänä

MAAJOUKKUE | 8.8.2017 11:51
Tanskassa ensi keväänä pelattavien jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma on julkaistu. Suomi saa eksotiikkaa heti avausotteluunsa, kun pääsarjatulokas Etelä-Korea tulee vastaan. lue lisää

Kommentit

Jere Savolainen

Suomi L h
s. 1989 Kuopio
186CM / 90KG
SOPIMUS: 2017