Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Kommentti: Leijonien kaaoksen rauhoittaja

Maajoukkueen ympärillä on vallinnut jonkinasteinen epävarmuus sitten Kari Jalosen ajan. Suomen jääkiekkoliiton tuore päävalmentajailmoitus rauhoittanee tilannetta.

Kari Jalonen luotsasi pitkään aikaan parhaan Suomen MM-joukkueen finaaliin vuoden 2016 MM-kisoissa Venäjällä. Finaalissa tuli kuitenkin nappoon Kanadan tähtisikermältä. Pettymys oli toki suuri, mutta peli näytti hyvältä, mikä loi uskoa maajoukkueen tulevaan menestykseen.

World Cup syksyllä kuitenkin litistyi pannukakuksi. Suomi sai koko turnauksessa aikaan ainoastaan yhden osuman. Yhden maalin.

Ohjat kesän aikana maajoukkueessa ottanut Lauri Marjamäki oli epäonnistunut tehtävässään huipputurnauksessa. Suomen peli näytti ajoittain surkuhupaisalta, eikä sitä auttanut onnettomaksi jäänyt viimeistely.

Eikä Marjamäen tilasto koko maajoukkuekauden aikana ole ollut kovinkaan kummoinen. Tappiota tuli siellä ja täällä pitkin maajoukkuekautta. Kiekkoileva Suomi huusi kuorossa Marjamäkeä ulos. Vaikka 2017 MM-kisoissa joukkueen sisältä ilmoitettiin, että ketään tämä keskustelu ei kiinnosta, niin asia oli varmasti päinvastainen.

Kuin ihmeen kaupalla Suomi onnistui pääsemään kuitenkin pudotuspeleihin kevään MM-kisoissa. Vielä ihmeellisempää koko maajoukkuekautta peilaten on se, että Leijonat eteni jopa välieriin kaatamalla melko väkevän nipun kisoihin lähettäneen Yhdysvallat. Mutta mitali luonnollisesti jäi tämän Miracle on ice -pelin jälkeen haaveeksi.

Kaikki johtunee lopulta siitä, että Marjamäki on ollut parhaimmillaan pitkissä projekteissa. Koskaan Marjamäen Kärpät ei ollut syksyllä mitenkään loistelias, mutta kevääseen mennessä mestaruusprojekti oli luotu.

Vaikka Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ilmoitti tiedotteessaan poliittisesti korrektisti elokuun alussa, että Marjamäen olisi haluttu jatkavan kolmannelle optiokaudelle, niin luultavasti helpotus on ollut molemminpuolinen. Maajoukkue saa pelastajansa, kun vakuuttavan track recordin vuosien aikana Leijonissa kerännyt Jukka Jalonen astuu remmiin kuluvan kiekkokauden jälkeen.

Nyt yli vuoden maajoukkueen ympärillä pyörinyt kaaos saadaan tällä ilmoituksella melko pitkälti päätökseensä. Jaloseen löytynee luottamusta Jääkiekkoliiton sisältä ja kiekkoa seuraavalta kansalta, sillä mies on ennenkin tuonut mestaruuksia Suomeen sekä aikuisissa että nuorissa. On toki epäselvää, miten liiton sisäinen katastrofi saadaan purettua, mutta ainakin Jalonen pystynee pumppaamaan uskoa toiminnan parantumiseen.

Jalonen kiillottaa parhaalla tavalla ainakin julkisivun ja hoitaa luultavasti pelilliset elementit kuntoon, kun aloittaa toimessaan tulevana keväänä. Sitä ennen pelataan kuitenkin esimerkiksi talviolympialaiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

"Pelasivat parhaiden kanssa parhaita vastaan" - Pohjola-leiri kokosi yhteen nuorten parhaimmiston

MAAJOUKKUE | 9.3.2018 11:00
Sunnuntaina päättyneen viisipäiväisen Pohjola-leirin päätteeksi alle 16-vuotiaiden maajoukkueen johtoryhmä valitsi vuonna 2003 syntyneiden jääkiekkoilijoiden parhaimmistosta 44 pelaajaa toukokuussa alkavalle alle 16-vuotiaiden maajoukkueen testileirille. Lopuksi palkittiin parhaat, ja leirin parhaaksi pelaajaksi valittiin Kärppien Viljami Juusola. lue lisää

Miesleijonien pelaaja-arviot: Lepistö puolustuksen kuningas, Tolvanen ja Kontiola pitivät hyökkäystä reppuselässä

MAAJOUKKUE | 28.2.2018 11:03
Mihin katosivat Julius Junttila tai Teemu Hartikainen? Ketkä olivat Suomen joukkueen suurimmat onnistujat? Jatkoaika arvioi jokaisen Leijonat-pelaajan suorituksen olympiaturnauksessa. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat