Mielipide

Kommentti: Lassilan karhunpalvelus

LIIGA / Kolumni

Josh Gratton luisteli maalin takaa. Edessä oli TPS-maalivahti Teemu Lassila, joka lähetti kiekon ränniin. Gratton ei voinut tilanteessa väistää, vaan Lassilaan tuli pieni kontakti. Tönäisystä horjahtanut Lassila kimpaantui ja huitaisi mailallaan Ässät-hyökkääjän silmäkulman auki. Gratton poistui pukukoppiin verta vuotaen, ja Lassila lensi ansaitusti suihkuun.

Liiga langetti tilanteesta perjantaina seitsemän ottelun pelikiellon. On mielipidekysymys, onko sanktio liian pieni, sopiva, vaiko kenties liian pitkä. Selvää on, että Lassila teki TPS:lle ison karhunpalveluksen. Eivätkä kuusitoista tikkiä Grattonin silmäkulmassakaan varmasti hyvältä tunnu.

Olkoon, että Lassila pyysi tökeröä lyöntiään Grattonilta anteeksi. Anteeksipyynnön soisi menevän myös omalle joukkueelle, sillä nyt Palloseura pelaa seitsemän seuraavaa ottelua ilman ykkösvahtiaan. Oskari Setänen kutsutaan SaPKo-lainaltaan Savonlinnasta takaisin TPS:n rinkiin, ja nuoren Aleksandar Georgijevin täytyy nousta esiin.

Tietysti Georgijev saa nyt mahdollisuuden. Venäläisvahti sai kasvavasti vastuuta jo viime kauden lopulla, eikä 19-vuotias torjuja missään nimessä huonosti ole tälläkään kaudella esiintynyt. Onko hänestä ja Setäsestä kuitenkaan kannattelemaan suorasta pudotuspelipaikasta taistelevaa TPS:ää seitsemän ottelua perätysten?

Sen lisäksi, että Lassilan teko oli omaa joukkuetta kohtaan väärin, eniten väärin se oli tietenkin Grattonille. On silkkaa idiotismia lyödä jääkiekkomaalivahdin mailalla takaa tulevaa ihmistä kasvoihin. Pahimmassa tapauksessa Grattonin näkö olisi voinut vammautua. Onneksi tällä kertaa selvittiin "vain" kuudellatoista tikillä.

Liigan kurinpitolautakunta käytti lieventävänä asiainhaarana sitä, että Lassila puolusti tekoaan sanomalla, ettei yrittänyt osua Grattonia kasvoihin. Kuka Lassilan tilanteessa muka myöntäisi yrittäneensä vahingoittaa vastustajan pelaajaa?

Lassilan aivopieru ei tietenkään ole Liigan syy, vaan Lassilan itsensä. TPS-maalivahti ei kiistänyt lyönnin tahallisuutta − ja miksi olisikaan, kun teko oli päivänselvästi tarkoituksella tehty.

Lassila saa olla tyytyväinen, että kurinpidon antama rangaistus oli lopulta vain seitsemän ottelua. Enemmänkin olisi voinut tulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös