Mielipide

Kommentti: Kun otteet kovenevat, laitetaan Shane O'Brien asialle

LIIGA / Kolumni
HPK:n ja Sportin pelissä tunnelma alkoi ensimmäisessä erässä lämmetä pudotuspelitasolle. Sport löi pökköä pesään, mihin HPK vastasi Shane O'Brienilla.

Vaasan Sportin pelaaminen ei ole kiekollisesti aina täydellistä, mutta suoraviivaista se on. Torstain HPK-pelissä Sport lähti kuittaamaan kotijoukkueen avausmaalia intensiivisyydellä ja kovuudella.

Erik Riska ja Filip Riska etunenässä löivät pökköä pesään. Jokainen tilanne pelattiin loppuun asti, ja hetken näytti että pehmoinen Kerho ei pysty vastaamaan vierasjoukkueen uuteen vaihteeseen. HPK oli helisemässä.

Tästä reagoinnista peluutuksessa HPK ansaitsee jo nyt täydet kymmenen pistettä.

Kotijoukkue pisti kuitenkin kovan kovaa vasten. Vaikka kamppailuvoimaa löytyy muistakin pelaajista, vain Shane O'Brien pisti HPK:n alakerran tosissaan järjestykseen.

Kanadalaispelaaja nähtiin jäällä suurinpiirtein joka toisessa vaihdossa. O'Brien hieroi Sportin pelaajan naamaa, väänsi ja hieroi. Poikittainen mailakin tärähti pari kertaa − isku Joonas Vihkoon olisi ollut itse asiassa selvästi jäähyn arvoinen.

HPK kesti alivoimat ja selvisi painostuksessa. Toisessa erässä Janne Lahti tuplasi Kerhon johdon ja Sport alkoi alistua.

Ottelu ja kausi jatkuvat vielä. Tästä reagoinnista peluutuksessa HPK ansaitsee jo nyt täydet kymmenen pistettä.

Ja O'Brienin arvo − se nousee kevättä kohti seuran alkuperäisten tavoitteiden mukaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös