Mielipide

Kommentti: Karri Kivi tekee Ilveksestä ylpeän voittajan

LIIGA / Kolumni

Tuomas Tuokkola nosti Ilveksen SM-liigan naurunalaisesta jumbokööristä pudotuspelijoukkueeksi. Karri Kiven palkkaus on askel kohti seuraavaa tasoa.

Kivi on määrätietoinen, taktisesti uusiutuva ja osaava päävalmentaja, joka houkuttelee Ilvekseen pelaajia pelkällä läsnäolollaan Hakametsän käytävillä. Ilves ei mässäile rahalla, joten muut neuvotteluvaltit nousevat poikkeukselliseen arvoon.

Tupsukorvien kannattajilla on vihdoin syytä roimaan optimismiin.

En ihmettelisi lainkaan, jos Ilveksessä esiintyisi ensi kaudella parikin seurassa läpi lyönyttä paluumuuttajaa.

Vaikka Kivi pelasi omalla pelaajaurallaan Ilveksessä, ei 25 vuoden tauko organisaatiosta ole huono asia.

Sopivasti ulkopuolelta tuleva, mutta kuitenkin seuran historian tunteva sheriffi on juuri se, mitä Ilves tarvitsee. Kivellä riittää sekä meriittejä että uskallusta lyödä nyrkkiä pöytään, mikäli homma ei kulje radallaan. Ilves-johto kuuntelee varmasti suorapuheista mestarivalmentajaa.

Ilves-johdon näkökulmasta tilanne on nyt erinomainen. Pienimuotoisia riskejäkin voi ottaa, kun tietää, että joukkue on parhaissa mahdollisissa käsissä. Kiven palkkaaminen on Ilvekselle organisaationa iso sulka hattuun.

Kivi kertoi keskiviikkona, että hän haluaa Ilves-pelaajien kunnioittavan seuransa perinteitä ja olevan ylpeitä edustamastaan logosta.

Uskon, että kauden 2016-2017 Ilves esiintyy kaukalossa itsevarmana, oikealla tavalla röyhkeänä ja ylpeänä seurastaan. Joukkueena, joka haluaa menestyä keväällä ja tekee töitä vain ja ainoastaan tavoitteensa eteen.

Karri Kiven palkkaaminen on Ilvekseltä loistava veto. Tupsukorvien kannattajilla on vihdoin syytä roimaan optimismiin. Liigan kannattajaryhmistä lyödyin on hymynsä ja onnensa ansainnut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös