Mielipide

Kommentti: Kaksi kaupunkia ilmoittautui häkellyttävään kisaan kiekkopääkaupungista

MAAJOUKKUE / Kolumni
Muutaman erikoisen tilastotiedon perusteella kiekkoileva Suomi olisi todellisessa pulassa ilman näitä kahta kaupunkia. Leikkimielinen kisa käynnistyköön.

Suomi on tehnyt MM-turnauksessa tähän mennessä neljä maalia. Niistä kaksi on tehnyt tamperelaislähtöinen ja toiset kaksi oululaislähtöinen pelaaja.

Tamperelaisista ovat osuneet Ilves-kasvatti Jyrki Jokipakka ja Tapparan helmi Aleksander Barkov. Verivihollisseurat ovat siis tässä kisassa joutuneet yhdistämään voimansa. Oulun juniorityöstä kisaan ovat ilmoittautuneet Jussi Jokinen ja Janne Pesonen.

Kun tähän ynnätään kahden edelliskauden äärettömän jännittävät ja viihdyttävät Liiga-finaalit, on vastakkainasettelu viimeistelty. Tampereen Tappara ja Oulun Kärpät ovat olleet kaksissa edellisissä finaalisarjoissa vastakkain. Molemmilla kerroilla sarja venyi seitsemännen ottelun jatkoajalle.

Listaa voitaisiin jatkaa vaikka kuinka pitkälle: Liigan parhaaksi maalivahdiksi valittiin eilen tamperelainen Juha Metsola, ja Leijona-maalia vartioi Oulun kupeesta Kempeleestä kotoisin oleva Pekka Rinne.

Tamperelaiset ja oululaiset, Suomi-kiekon ystävät ovat teille paljosta velkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle