Mielipide

Kommentti: JYPin poissaoloilla hopeareunus

LIIGA / Kolumni
JYPiltä on sivussa kolme suuren roolin pelaajaa, kun hurrikaaniryhmä yrittää katkaista puolivälieräsarjan Hämeenlinnassa. Tämä tuo mukanaan kaivattua muutosta.

Mikko Kuukan poissaolo syö kovuutta maalinedustalta ja Ossi Louhivaaran poistuminen syö palan JYPin laajasta alivoimaosaamisesta.

Mutta Mikko Kaltevaa ei voi laskea suureksi menetykseksi.

Kalteva pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden, kun tunnollisesta yleispuolustajasta kuoriutui kiekollinen liideri. Tällä kaudella meno on ollut kuitenkin vaisumpaa. Tämä on näkynyt eritoten JYPin ylivoimapelaamisessa.

Hurrikaaniryhmän toinen ylivoimakoostumus on luottanut sokeasti vain yhteen sapluunaan: jättösyöttö Kaltevalle, joka purjehtii sisään ja pysähtyy siniviivalle.

HPK on lukenut tätä kuvioita kuin avointa kirjaa, kun pelkkä kuvion rauhoittaminen on ollut JYPille puhdasta tervanjuontia. Viisikon kasaamat maalipaikat voidaan laskea yhden käden sormilla, aiheutuneita paitsioita ei.

Louhivaaran ja Kaltevan poissaolot ovat olleet jyväskyläläisille tiedossa jo hyvän tovin, joten uusia kuvioita on varmasti punottu. Hyökkäysosaamista riittää vaikka millä mitalla uusien kuvioiden luontiin.

Ja mikä merkittävintä, HPK:lla ei näistä ole aavistustakaan.

Sankarinviitta onkin nyt tarjolla, eivätkä esimerkiksi Sami Niku tai Urho Vaakanainen arkaile sen nappaamista harteilleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös